Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Promet

Sinidkat željezničara Hrvatske: Jesu li putnici krivi zbog nemara za prugu Pčelić-Banova Jaruga

        19.07.2011.         3576 pogleda
Sinidkat željezničara Hrvatske: Jesu li putnici krivi zbog nemara za prugu Pčelić-Banova Jaruga

Virovitička podružnica Sindikata željezničara Hrvatske poslala je otvoreno pismo upravi, menadžmentu, šefovima prometnih sekcija u Zagrebu i Koprivnici te šefovima kolodvora Virovitica, Suhopolje, Sirač i Banova Jaruga. U pismu piše:

Ne mogu i nemam pravo ne obratiti vam se pisanim putem zbog članka 2. točke 3. nacrta voznog reda 2011/2012 gdje je navedeno da na obavljan nadomjesni prijevoz  na dionici pruge Sirač - Virovitica autobusima u organizaciji HŽ te da za isti nema zahtjeva. Ne mogu se oteti dojmu da jednom od najsiromašnijih krajeva Hrvatske ne treba prijevoz u organizaciji HŽ-a. Dali tamo nema radnika kojima je ovo jedina mogućnost dolaska na posao, zar nema djece, a znamo da ima kojima je ovo jedina mogućnost nastavka školovanja u Virovitici ili Daruvaru ? Ili ipak ne želimo biti zemlja znanja kojoj trebaju školovani ljudi, te iz tog razloga tim istim učenicima ne želimo omogućiti nastavak školovanja. Pa zar su oni građani drugog reda !!!!

U razgovoru  sa stanovnicima tog kraja, a koji ovise o prijevozu HŽ autobusima zbog cijena mjesečnih karata u autobusnom prijevozu koje su višestruko veće od cijena mjesečnih karata u željezničkom prijevozu mnoštvo njih bit će prisiljeno djeci onemogućit daljnji tijek školovanja zbog izuzetne teške materijalne situacije koja vlada u tom kraju.

Dali su  korisnici našeg prijevoza krivi za dugogodišnji nemar i nebrigu naših institucija za tu prugu?

 Važeći vozni red HŽ autobusa minimalno zadovoljava prijevoz putnika na dionici Virovitica - Sirač . Prilikom izrade novog reda vožnje na navedenoj dionici trebalo bi uz suradnju s djelatnicima HŽ Infrastrukture na terenu pristupiti izradi kvalitetnog i funkcionalnog novog voznog reda, gdje bi se ostvarivale veze u Virovitici na vlakove za Osijek, Zagreb i nazad odnosno preko Banove Jaruge za pravac Zagreb i Vinkovce.

Pišući ovaj dopis hvata me sjeta na dane kad sam se sredinom 90tih godina zaposlio na Hrvatskim željeznicama kao kondukter kolodvora Virovitica te radio i na pruzi Pčelić

- Banova Jaruga, pratili smo direktan vlak iz Virovitice za Zagreb i iz Zagreba za Viroviticu preko Banove Jaruge koji je na glavni kolodvor dolazio pun putnika, a i pun  se vraćao, te svi vlakovi koji su vozili tom prugom bili su popunjeni.  No nakon toga dolaze „stručne" pomalo čudne da ne kažem jadne izrade voznog reda gube se priključne veze vlakova iz Virovitice za Banovu Jarugu, vlakovi za pravac Banove Jaruge odlaze netom prije dolaska vlakova iz Zagreba i Osijeka u Viroviticu, ukida se direktan vlak Virovitica - Zagreb G.K i nazad preko Banove Jaruge. Sustavno se uništavao prijevoz putnika na navedenoj pruzi. Onda dolazi crni ponedjeljak 17.05.2010.godine dan kada se „privremeno" za promet vlakova zatvara dionica Pčelić - Sirač navedene pruge. Kreču lažna obećanja institucija o obnovi navedene dionice, pa o brzoj obnovi dijela pruge između Daruvara i Sirača izgleda da se držalo one narodne: „Obećanje ništa ne košta". Dali je ukidanje autobusnog prijevoza u organizaciji HŽ-a konačna presuda jednoj od najstarijih pruga u Hrvatskoj ?

Molim vas u ime željezničara i ljudi koji žive uz tu prugu nemojte dozvoliti da se to dogodi !

 

 

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

sitni
20.7.2011. 13:51
Proslava 1 svibnja u VPŽ z organizaciji stranaka !
Skupljanje potpisa u pojedinim firmama za referendum sindikalisti ne žele provesti. Sindikati su postale trgovine za prodaju krumpira i jabuka !!!
vezni100
20.7.2011. 13:18
Bravo sitni!! Ne znam samo koliko te kuže ovi kojima stavljaš taj problem pod nos. Ja se bojim da te oni uopće ne shvaćaju, a ako da, ništa oni neće poduzeti, pa to su debelokožci koji drža svoje pozicije i plaće od dvije,tri tis.eura. Njih treba pobijediti na izborima i maknuti ih u zatvor, veliki dio njih, te se onda prihvatiti posla. Dećki drugač nebu išlo.
mastermind
19.7.2011. 19:05
Stvarno je tužno vidjet tu prugu obraslu travom, prugu koja je bila "žila kucavica" tom kraju...
sitni
19.7.2011. 13:15
Ja sam mislio da u ovoj županiji nema sindikata.
Propale su firme poput Gaja, KIO, EC com sa više stotina izgubljenih radnih mjesta bez prosvjeda sindikata. Zašto se sindikati u VPŽ ne ugledaju na sindikate u Dalmacija vino, Kamensko.....
Ovaj Članak je svjetlo na kraju tunela za sindikate VPŽ !!!!!!!!!


Još iz kategorije Promet