Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gospodarstvo

Sinergijskim djelovanjem do deficitarnih kadrova u građevinarstvu

        14.03.2016.         1783 pogleda
Sinergijskim djelovanjem do deficitarnih kadrova u građevinarstvu

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Rajka Stilinovića, direktora tvrtke Croming d.o.o. Pitomača i predsjednika Strukovne grupe, 14. ožujka 2016. god., održana je 43. sjednica Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK - Županijske komore Virovitica. Članovi Strukovne grupe raspravljali su o školovanju kvalificiranih i stručnih kadrova za potrebe građevinskog sektora, te aktivnostima promocije  članica Strukovne grupe na sajmovima i izložbama.

Nakon rasprave svih prisutnih, na sjednici je zaključeno da je potrebno poticati upise mladih u deficitarna zanimanja, već u osnovnim školama, te su za iste učenike članice Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja spremne osigurati stipendije, a po završetku školovanja i zaposlenje
u domicilnim graditeljskim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije.

Članove Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja, Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, upoznao je s devetnaest sajmova i izložbi koje će u 2016. god. organizirati HGK – Županijska komora Virovitica, a na kojima mogu promovirati svoje tvrtke i ponudu. Ujedno mogu sudjelovati i na drugim manifestacijama koje organizira Središnjica HGK i županijske komore.

Na sjednici su, osim članova Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja ŽK Virovitica, bili:
mr. sc. Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, Lahorka Weis, rukovoditeljica odjela za analitiku, statistiku i informatiku HZZ-a, Ispostave Virovitica, Ivan Kostelac, predsjednik HOK – Obrtničke komore VPŽ, te ravnatelji srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije: dr. sc. Vladimir Reider, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici, Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole u Virovitici, Mladen Graovac, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Slatini, te Darko Špoljarić, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina.

                                                                                                                       

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo