Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Politika

Sinčić: Strah su osigurale korumpirane oligarhije koje preko dvije velike stranke građane drže u kliještama

        21.12.2014.         4975 pogleda
Sinčić: Strah su osigurale korumpirane oligarhije koje preko dvije velike stranke građane drže u kliještama

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić jučer je u Virovitici na susretu s građanima u Caffe baru Palas rekao kako tri predsjednička kandidata šire demagogiju zbog čega se ne boji sučeljavanja iako su stariji i iskusniji od njega. "Oni potiču iz istih stranaka koje su vladale ovom zemljom posljednja dva desetljeća i nemaju baš ništa novo za ponuditi, a ono što nude je samo maska iza koje se krije uništenje Hrvatske. Nude program koji ne mogu provesti jer ne shvaćaju hijerarhiju moći, tajkune i bankare, nego se bave besmislenim stvarima kao što su ustavne promjene. Sve je formi i bez sadržaja i mogućnosti ostvarenja", rekao je Sinčić.

Govoreći o korupciji i zastrašivanju građana pogotovo u malim gradovima kakav je Virovitica Siničić je rekao kako su strah osigurale korumpirane oligarhije koje preko dvije velike stranke građane drže u kliještama. "U njima jedna stranka kontrolira sav život, a to je jedna vrsta totalitarizma. Oni kontroliraju institucije i lokalnu policiju, sve javne i sigurnosne službe. Ako pojedinac ne želi biti dio toga ili može biti degradiran i nezaposlen ili se može iseliti iz Hrvatske. To je smrt za naše gradove i tragedija za hrvatskog čovjeka", rekao je Sinčić.

Najmlađi predsjednički kandidat se građanima zahvalio na potpisima za kandidaturu i potporu koju dobiva tijekom kampanje. "Prepoznali ste da govorim ono o čemu nitko drugi ne želi. Ako mi ne ponudimo nova rješenja onda neće nitko drugi i možemo se svi iseliti. Izađite na izbore jer samo tako možemo nadglasati režimske i stranačke vojske i sve mrtve na popisima birača", poručio je Sinčić. ".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Terminator
30.12.2014. 6:32
Anarhija i demagogija!
Nikola Huljak
30.12.2014. 4:13
Ovi što pričaju o titi i paveliću gube vrijeme na gluposti. Ovi što govore da Sinčić nema dostojan program se varaju ili jednostavno ne razumiju osnove makroekonomije u državi, ili jednostavno ne znaju koliko je dva i dva. Za informaciju svima koji nemate pojma o tome, iza Sinčića stoje najveći ekonomski stručnjaci u cijeloj državi (usto i dugogodišnji kritičari sadašnje politike) kao što su Slavko Kulić, Davor Pavuna i Ivan Lovrinović i mnogi drugi..

A nama su sudbinu krojili ljudi tipa: šuker, linić, rohatinski, vujčić, `bohaček` koji neznaju kolko je sati u sobi punoj satova??

Tko je tu lud? Osim postojeće 3 vlasti za koje svi znamo da postoje u školi nas nisu učili da postoji i vlast nad novcem..

onaj tko ima tu četvrtu vlast posjeduje i ostale tri..

Stvar je toliko banalna da je pitanje kako to da većina nije već shvatila to?

Dajte razmislite malo i vidjet ćete da vam kolinda i ivo ne nude monetarni suverenitet.
Ne nude promjenu hnb-a iz mjenjačnice u centralnu banku.
Ne nude primarnu emisiju novca iz centralne banke nego će se zaduživati u nedogled.
ne nude poništenje nelegitimne privatizacije.
Samim time ne nude neke velke promjene.

to je suština svega.

svi ostali kandidati i sve stranke se nemogu pohvaliti da imaju to u svome programu.

i to je ta razlika živog zida sa svim ostalim strankama.

Profesor Slavko Kulić je izjavio: ako Hrvatski narod ne prepozna Ivanov program osuđen je na propast.
Sulejman veliki
28.12.2014. 10:32
Don Stojić bi se trebao stvarno zabrinuti za svoje duševno zdravlje, savjetovati možda i s egzorcistom je li svećenički poziv za njega, kad on na sam Badnjak s oltara ovako sablažnjivo bogohuli, širi ovakvu izopačenu šovinističku propagandu, gotovo goebbelsovsku konstrukciju glasina i izvrnutih činjenica ne bi li raspalio vjersku i nacionalnu nesnošljivost.

Nema razlike između Don Stojića i Bać Joze.
siniša prpić
28.12.2014. 9:14
Teče i teče, teče jedan slap;
Što u njem znači moja mala kap?

Gle, jedna duga u vodi se stvara,
I sja i dršće u hiljadu šara.

Taj san u slapu da bi mogo sjati,
I moja kaplja pomaže ga tkati.

D.Cesarić : Slap
bać joza
27.12.2014. 23:45
Poštovani Mate!

Baš bi volio da ste u mojim komentarima pronašli tekstove koji "upućuju na sukob, osvetoljubivost"!

Na vašu žalost, ne možete ih pronaći jer to nije dio moga habitusa. Ljubav prema Bogu i bližnjemu je najskraćenija verzija cijelog projekta Isus Krist. Nažalost, nije to vama jasno, ali možda bude, tko zna!

Pozdrav!
Mate Vukušić
27.12.2014. 23:09
Opet krivo, velečasni! Ti njemu vjeruješ ( i to je upitno ) ali definitivno dvolično odrađuješ posao koji ti je s vjerom povjeren. Pročitao sam ( valjda nije zabranjeno i grijeh ) o raznim religijama. U literaturama koje pojašnjavaju katoličanstvo ali i u temeljnim knjigama katoličkog naukovanja, dakle bibliji, nigdje se sljedbenike ne upućuje na sukob, osvetoljubivost...a tvoj svaki komentar odiše upravo tim. A imaš šansu popraviti se, uvijek
bać joza
27.12.2014. 21:49
Poštovani!

Srećom da je neke evolucija odavno pregazila, a to je zasigurno komunizam. Crkva je tu već 2000 godina i vrata paklena neće je nadvladati - kaže Isus. E moj Mate, ja Njemu više vjerujem nego drugovima Marxu, Engelsu, Lenjinu, Staljinu i drugu Titi.

Pozdrav!
Mate Vukušić
27.12.2014. 10:07
Dobar si, baćjoza, dobar....ovako čisto i bez skrupula nije sudila crkva niti u doba inkvizicijskih zločina...zbilja imaš odličnu taktiku, tvoje propovijedi na portalu teško prolaze ali na oltaru imaju dostatan broj onih koji će ti omogućit da ovo dvotisućljetno vladanje potraje....mada ni blizu kako bi ti htio...evolucija je ipak neminovna i puno brža nego li par stoljeća prije...
bać joza
27.12.2014. 7:42
E moj Mate i dežurni "pljuvači"!

Reći za nekoga da nije vjernik a ističe i živi vjerske propise zajednice kojoj pripada je stvarno ispod svake razine. A prozvati onoga koji vjeruje u Boga, koji čini dobro ljudima oko sebe, koji po dijeljenju sakramenata pomaže ljudima u ostvarenju vječnoga života, takvoga prozvati "mrziteljem svega što je ljudsko" zvuči doista nevjerojatno.

Upravo je to Isus spomenuo u evanđelju blagdana svetog Stjepana: "Svi će vas zamrziti zbog imena moga, ali ne bojte se. A tko ustraje do kraja taj će se spasiti."

Sreća vaša da nas naš gospodin Isus uči praštanju pa vam je stoga sve oprošteno s moje strane.

U svojim komentarima nisam se očitovao kome ću povjeriti svoj glas na izborima, nego samo tko zbog svojih protukršćanski i protunarodnih stavova neće dobiti moj glas.

Sretan vam blagdan sv. Ivana, apostola i evanđeliste
plavi
27.12.2014. 0:58
Kaj se tu ne poštiva izborna šutnja? Ili to ni obavezno za demokratske snage...
Mate Vukušić
27.12.2014. 0:26
Uooh, skini masku iza koje skrivaš to pjegavo lice ili odje.....
bać joza, da sam vjernik kao što bi ti htio biti, a definitivno nisi jer pravi vjernik nikad ne bi radio to što ti radiš, onda bi vjerojatno bio i na nekakvoj misi...i slušao objede na račun svega što nije poslušno i ponizno crkvi. Ma šta god bih rekao mogu samo produbiti ove nepotrebne komentare...naravno, moj kandidat je Josipović, koliko god je to po tebi grijeh i zlo...
Sulejman veliki
26.12.2014. 17:39
E moj Bać Joza, božji čovječe. Mrzitelju svega što je ljudsko. Već odavno si pokazao da tvoj karakter, odgoj i svjetonazor nema ama baš ništa zajedničkog s poslom kojim se baviš. Danas ti je papa Franjo poručio da doista živiš svoju vjeru. Rekao ti je: Nemoj govoriti - `Ja sam kršćanin` - a živjeti kao poganin".
Josip Broz Tito, što god ti i fašistička žgadija mislili, unatoč mnogim kontraverzama, bio je (za razliku od Pavelića) najveća povijesna ličnost Hrvatske. Priznavao ga je i priznaje cijeli svijet. To su nepobitne činjenice. Badava je tratiti vrijeme s tobom. Srami se na Božić 2014. godine jer veličaš zlo. I slušaj papu: Nemoj živjeti kao poganin.
UooH
26.12.2014. 15:40
A Mato je obični licemjer pljuje po čovjeku koji je išao na grob zločincu Paveliću a sam se ponosi što je išao još većem zločincu Titi na grob.
Bljuje mi se od takvih likova i onda se on još udostoji pametovati o predsjedničkim kandidatima, a pokvaren je ko njih četvero zajedno.
UooH
26.12.2014. 15:26
Možda nije prije njih ali ovi iza njih su pokrali i uništili ovu zemlju i to je skandalozno.
općinaSlatina
26.12.2014. 14:20
Poštovani!
ebe mi se i za tita i pavelića ali da crkva s oltara navija i brani lopove koji su pokrali i uništili ovu zemlju kao nitko prije njih to je skandalozno. I da je narod još zaveden i primoran da ih sluša i bira na svoju štetu a za njihovo bogatstvo je sramota naroda. A brani ih crkva i razno razni popovi na sramotu oni malo Velečasnih službenika Crkve.

Kravica Jagoda je sad dobro još se ponekad uznemiri kad čuje crkvena zvona ali proći će i to. I to je to.
bać joza
26.12.2014. 13:33
Poštovani Mate!

Najveći zločinac u hrvatskoj povijesti nije Pavelić nego Tito! Nikada nisam niti mogu braniti niti jednog zločinca, ali ti svoga očito braniš preko svoga predsjedničkog kandidata.

O tome da li se moglo igdje napredovati ako si išao u crkvu više nema smisla raspravljati jer to vaš mentalni sklop očito ne može razumjeti. OK! Ja to prihvaćam. Da ste bili danas na misi kada cijela Katolička Crkva slavi prvomučenika Stjepana bile bi vam mnoge stvari jasnije, no eto niste ili ako ste bili niste shvatili zašto ste bili.

Neka vas prati mir i dobro!
Mate Vukušić
26.12.2014. 11:16
Vidiš, baćjoza, pobijest ti paše kako kad. Kad spominješ ovog što je ujahao na konju onda ti je ok a kad se spomene najveći zločinac u hrvatskoj povijesti, pavelić, onda se osoviš na zadnje noge. Ne znam zašto ali tvoj obranaški stav prema paveliću me i ne čudi. Bio sam učenik kao i ti i nitko me nije prisiljavao ići u Kuću cvijeća...išao sam jer sam to htio. Da je bilo incidentnih situacija oko toga smije li se ići u crkvu ili ne, bilo je, naravno. Da je to bilo generalno-definitivno nije. Ja sam bio član partije, brat je bio u crkvenom dboru. Niti on a niti ja zbog toga nismo imali problema. Prema tome, zaje...ta sranja i komentiraj nešt normalno, narodno, kako i priliči tvojoj profesiji a nemoj iz dana u dan pravit razdor i činit "pizdarije". Poslušaj naputke vrhovnog katoličkog poglavara i bit će na zemlji radost i veselje.
bać joza
26.12.2014. 10:47
Poštovani Mate!

Među deset (10) najvećih zločinaca 20 stoljeća nije ubrojen dr. Ante Pavelić, ali jest drug Tito. Ako je netko pohodio grob dr. Ante Pavelića u Madridu u privatnom aranžmanu, nije nikoga prisiljavao da to čini.

Samo da vas podsjetim da smo kao učenici tjerani i prisiljavani ići u Beograd na grob najvećeg krvnika hrvatskog naroda. No, to je prošlost i ne želim se obazirati na nju, ali vaš predsjednički kandidat s ponosom ističe tu svoju prošlost i nameće svima svoju ljubav prema petokraki i ponosno ju nosi premda je pod tom petokrakom ubijeno najviše Hrvata u povijesti. Za to ga nitko ne kažnjava, a ako netko na kapi nosi slovo U biti će odmah kažnjen.

Dakle druže Mate!
Mate Vukušić
26.12.2014. 0:14
Bać joza, moram priznat da si skoro u pravu. Kratkovidan je narod, veliš ti? Ne bih to tak nazvao..dijelovi društva vjerojatno jesu, jer kako dati glas čovjeku koji se ponosi odlaskom na pavelićev grob u Madridu, dakle poklonit se možda najvećem neprijatelju hrvatskog naroda...jer ono zlo koje je on učinio Hrvatskoj nemjerljivo je. Stvarno čudan narod, zar ne...
stole123
24.12.2014. 18:35
mate nemoj mi reći da stvarno nisi čuo da postoje dva srijema,
1. jedan srijem ti je (vinski) zbog proizvodnje vina
2. drugi je svinjski (gdje su stari svinje žirovali)
nije valjda da za ta dva srijema nisi čuo pozdrav i sretan i blagoslovljen božić
bać joza
24.12.2014. 16:12
Poštovani Mate!

I vi i ja znamo koliko je malverzaciaj s brojem birača u Republici Hrvatskoj! I vi i ja znamo koliko ima izrečenih neistina u predizborno vrijeme. Koliki tek posliej izbora pokažu svoje parvo lice. U tome i jest poanta! Naš narod doista niej niti zaslužio boljeg predsjednika jer je kratkovidan i slijep kraj otvorenih očiju!

Kako Hrvat katolik može dati svoj glas čovjek čiji je otac na konju ušao u katoličku crkvu i oskvrnuo je kao i oltar u njoj. U tome i je tragedija gospodine Mato! Čovjek ne može vjerovati da narod može biti toliko kratkovidan i zasljepljen bez obzira na ove lažne postotke.
Mate Vukušić
24.12.2014. 16:05
Stole, Kolinda je bolja od Ive...i Josipovića ali i bilo kojeg drugogo Ive..obzirom si mislio na seksualnost, pretpostavljam. Međutim, krajem godine nisu izbori za zgodnu curu nego za predsjednika Republike pa ti je komentar promašen koliko god namjera bila šaljiva. Usput, negdje si spomenuo dva Srijema, baš me zanima koja su to dva....
Bać joza, ako si ti taj koji je mjerodavan odrediti tko je to antinarodan ili narodan odnosno antihrvatski ili hrvatski ( pa makar se radilo i o provođenju politike ) onda - jao nama...
Jer, ako ti smatraš da "Kao kršćanin i katolik ne mogu glasati za one koji preferiraju ubojstvo nerođenih, koji preferiraju usvajanje djece od strane gej ili lezbijskih parova, koji preferiraju bratstvo i jedinstvo bez istinskog i kvalitetnog pomirenja u kojem agresor ne priznaje krivnju i odgovornost, koji preferiraju i podržavaju antinarodnu i antihrvatsku politiku", zar je moguće da su takvi i 60,26$ građana Hrvatske koji su prošli put dali povjerenje Ivi Josipoviću? Makar šta....
atma
24.12.2014. 13:17
@jedna. slažem se, zapravo je narod u iluziji što trpi te korumpirane nametnike koji vrlo ugodno žive u simbiozi sa napaćenim narodom.
bać joza
24.12.2014. 9:23
Poštovani!

Imamo mogućnost iduće nedjelje birati predsjednika između četvero kandidata. Naravno, svatko od nas će glasati po svojoj savjeti i dati svoj glas osobi za koju smatra da će najbolje i najkvalitetnije obavljati dužnost Predsjednika Republike.

Nažalost, glavnu istinu i pozadinu života političara obično saznamo prekasno. U predizborno vrijeme neki stavovi se ipak vide. Kao kršćanin i katolik ne mogu glasati za one koji preferiraju ubojstvo nerođenih, koji preferiraju usvajanje djece od strane gej ili lezbijskih parova, koji preferiraju bratstvo i jedinstvo bez istinskog i kvalitetnog pomirenja u kojem agresor ne priznaje krivnju i odgovornost, koji preferiraju i podržavaju antinarodnu i antihrvatsku politiku.

Da se je uloga predsjendika države smanjila i da se s dvojicom zadnjih predsjednika po njihovoj politici Republika Hrvatska našla na lošoj poziciji svima je jasno. Svatko od nas će prepoznate one koji doista svim srcem žele dobrobit ovoj zemlji i svim njezinim stanovnicima i njima dati svoj glas!

Sretan Božić!
jedna.
24.12.2014. 9:13
gospodine atma dozvolite mi ispravak navoda pod 2. svi dosadašnji korumpirani političari žive u iluziji
ne žive oni u iluziji već žive kao bubreg u loju! to su paraziti i pijavice na leđima naroda!
Lynx
23.12.2014. 23:58
@stole, molim te mi odgovori, naravno i drugi mogu reći svoje mišljenje, kakvo je stanje u glavi osobe koja ostavlja posao koji na mjesec donosi cca 26-27 tisućica ojra, a sve da bi se natjecala za puno manju plaću na čelu države upitne budućnosti? Mislim, imat ćemo državu, samo će biti još puno gadnije živjeti u njoj nego danas živimo, a političarima starog kova sve teže, ako ne i nemoguće objasniti zašto se tako živi. I moglo bi se lako desiti da - hop! Ulica počne uređivati državu, donositi odluke i reforme. Sve to ako se nešto ozbiljno ne promijeni.
Ja osobno ne bih vjerovao (kao što ni ne vjerujem) gore opisanoj osobi. Mora bit - nešto gadno brije, a ni ne poznajem nikoga tko poznaje nekoga takvoga. A znam ljudi.
stole123
23.12.2014. 21:44
mate nemoj da pomislim svašta ipak je kolinda bolja od ive
Mate Vukušić
23.12.2014. 0:01
Slučaj Petrov, kao i jučerašnji iz Vrgorca je zbilja pravi put, ne samo za lokalnu samoupravu nego i regionalnu i područnu. Isto vrijedi i za nacionalnu razinu tj. ministarstva. To svak normalan mora priznati. Izbori za predsjednika RH su nešto apsolutno drugačije. Definitivno smatram da je od četiri kandidata najbolji izbor Josipović. Kolinda nema potporu niti od dobrog dijela stranke koja ju je predložila, Kujundžića neću uopće komentirat jer je obični cirkusant. Vilibor jednostavno nije kapacitet za takvu funkciju: nema iskustvo ni znanje da bi bio blizu odlaska na Pantovčak. Na kraju, ne tvrdim da je Ivo najbolji kandidat na političkoj sceni, to ne. Ali da je jedini ozbiljan izbor od potencijalnih kandidata - to sigurno jest. Eto, sve više je suvišno..
Lynx
22.12.2014. 23:17
Ja, prihvćam, isprika jer je bilo u žurbi, a i Petrina je vidno stariji od Petrova i lija na svoj način.
Šteta što političari diljem lijepe naše ne prepisuju od njih...
Hvala Mr. S. Prpić!
atma
22.12.2014. 23:16
Kako ono bijaše, na mladima svijet ostaje?
Bok Siniša, drago mi je da si tu u "prikrajku" ... Pozz
siniša prpić
22.12.2014. 23:08
@Lynx, mali ispravak...., Metković-Božo Petrov, a Stipe Petrina-Primošten. No, Vaša poruka je jasna. Pozz
Lynx
22.12.2014. 22:17
@Mate, par pitanja:
- zašto, ako je čist, Josipović izbjegava odgovarati o Zamporionu i Kamenskom, ili odgovara tako da sve zavije u maglu?
- tvrdite da je jedini pravi kandidat za predsjednika jer zna. Da li bi ljudi trebali birati nekoga tko zna, a neće ili ne zna (naravno nije to baš čisto neznanje) ali će svejedno pokušati? Uzmite u obzir (koliko ono?) brojnost kojekakvih savjetnika i Savjeta na Pantovčaku.
Moje mišljenje jest da imamo sada za birati između nesposobnih i nepoštenih, te konvertita sa amnezijom i Sinčića.
Njegova me pojava podsjetila na B.Petrinu, mladog gradonačelnika Metkovića, gdje su ljudi progledali i izabrali novo umjesto nepoštenog. Taj čovjek uz suradnike i građane diže Metković iz zaduženosti i politike trpanja u svoj i džepove ulizica.
Dakako, novo ne mora značiti i bolje, ali ako ne probamo, nećemo znati.
Jer, može li uopće i biti još gore?
atma
22.12.2014. 20:03
Mate Vukušić, evo samo jedan primjer na kojem će nadam se sve biti jasno. U Ustavu RH piše da svako ljudsko biće ima pravo na život. Pogledaj što je na pitanje o pobačaju odgovorio tvoj favorit, a što mladi i neiskusni Vilibor. Dečec je iskreno odgovorio da ne zna, a Ivo da je to pravo žene da odluči. Dakle, žena ima pravo da uskrati život djetetu na koji to isto dijete ima pravo. Toliko o poštivanju i provođenju Ustava za čiju je provedbu predsjednik odgovoran.
jerko
22.12.2014. 17:46
Decko je pre balav i nema pojma o čemu prica. Takve price je pričao i njegov kolega Pernar prije nekoliko godina na parlamentarnim izborima. Momak je mozda OK, ali po njegovoj priči se vidi da ne zna osnove funkcioniranja sustava..
Mate Vukušić
22.12.2014. 17:00
Atma, imali smo već prezidenta koji je obećao vratiti milijarde eura iz ino banaka....i? Koji je tvoj argument da bi baš dečec to napravio?
Fabijan, od ovog "bumo vid`li"...ne bumo vid`li! Osobno, ne bih imao ništa protiv.
Na kraju, premalo je neodlučnih na čiji glas on može računati a oni koji ne izlaze manje više su "odlučni" ali im se ne da....
Fabijan
22.12.2014. 15:28
Što se tiče kritične mase, Mate, "Bumo vid`li" - povikaše seljaci. Sinčiću je najveća šansa za promociju sučeljavanje gdje će njegov stav čuti i oni koji uglavnom žive u ruralnim sredinama i slušaju i gledaju tv. Na rtl-su se svo troje kandidata zakakali. Zamisli obraza Kujunđića i Kitarović - pa kome oni prodaju muda pod bubrege. Josipović vozi po magli bez upaljene maglenke.
atma
22.12.2014. 14:42
Mate Vukušić, bez obzira kako Ivan Sinčić prođe na izborima, prava poruka biračima je konačno poslana. Napokon je netko javno rekao istinu i sada je nastupila panika.

"Istina ne nosi masku; ona se ne klanja ni pred kojom ljudskom svetinjom; ne traži poseban status niti aplauz: ona samo moli da ju se sasluša." - Redfield

Oni koji imaju uši neka čuju, a ostali su osuđeni na blejanje.
Mate Vukušić
22.12.2014. 13:25
Atma, odlično si to sve detektirao u tvom prvom komentaru. To vrijedi za sve izbore a ne samo predsjedničke. Ma slažem se ja s tim što malac iznosi, koliko je istinito ili ne pokazat će vrijeme..ili neće. U dvadeset godina koliko sam u političkom ringu nebrojeno puta sam slušao predstave s odličnim namjerama i ciljem ali nakon što građani kažu svoje sve se odvija nekim drugim slijedom. Da Vilibor, kada bi mogao pobijediti, a neće, može imati ovlasti koje je imao Tuđman ovu nepravdu ne može promijeniti jer nema logistiku i, nadam se da to shvaća, nema ovlasti koje mu to omogućavaju. Niti u čistom predsjedničkom sustavu.
Dakle, još u dogledno vrijeme u RH ne vidim snagu, na žalost, koja će poremetiti idilu koju u svom mandatu imaju lijevi i desni. Ne likujem zbog toga jer to nije dobro. Ali je tako. ( bez obzira na ORAH-e, čiju šeficu iznimno cijenim, i slične s dobrim programom i namjerama )
atma
22.12.2014. 12:51
Mate Vukušić, ti imaš pravo na svoje mišljenje i misliš da Ivan Sinčić ne može biti predsjednik RH. Zašto ne? Koji su tvoji argumenti za to? Možda zato što govori golu i grubu istinu? Možda zato što bi, kada bi postao predsjednik, pale sve maske? Pitanje za tebe. Govori li Ivan Sinčić istinu ili ne?
Mate Vukušić
22.12.2014. 11:49
Fabijan, ne razmemo se ali ok. Po treći put, dečec je ok i to je sve. Nije i ne može biti predsjednik RH. Od kandidata koji su se ponudili Josipović je apsolutno jedini mogući izbor! Što se savjeta tiče, slušam Vilibora, ne malo, skoro svaki dan. I baš zato sam definitivno siguran da je dečko na krivom putu. Ali, jbg, to je samo moje mišljenje. Silosi i Opeco? Nerješavanjem kriminala u tim firmama nezadovoljan sam više nego ti, ili barem isto. I, naravno, krivicu snose svi, ali baš svi dijelovi sustava. Osobno sam učinio sve da barem dio opstane i opstao je. Moglo je i više ali nije bilo sluha niti unutar radničke ( sindikalne ) populacije. Na žalost, sve se kod nas rješava parcijalno, za nekakvu "revoluciju" nema kritične mase. I neće je biti još skoro..
Fabijan
22.12.2014. 10:06
Mate, koja i čija banda je dovela i dozvolila da Opeco i Silosi odu u stečaj? Ljudi ostaju bez posla i novca bez obzira tko gospodari državom. Socijal-demokratska partija ima li socijale u srcima vodstva te stranke. Nema. Uhljebilo svoje na sve strane. A to što kažeš da bi Ivan Sinčić mogao biti na mjesto šefa DORH-a ili USKOK-a, možda i bi ali kako će kad se uhljebljuju klimavci. Savjet, slušaj ga malo - nauči napokon nešto
Mate Vukušić
22.12.2014. 9:27
Fabijan, Atma...sve što sam napisao stoji!! Dečec je ok, smatram čak i pošten...ali, sorry, nema pojma o poslu za kojega se kandidira i točka. Možda u nekoj budućnosti nešto drugo u politici ali prezident - nikad.
Kao što rekoh, retorika je za mjesto šefa DORH-a ili USKOK-a...i to je sve..ali i to - možda.
atma
21.12.2014. 21:36
Nano-59, sve je vrlo jednostavno, ali zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano. Znaš li zašto deva voli žvakati travu u kombinaciji sa oštrim trnjem? Zato što voli okus krvi pomiješane s travom.
Nano-59
21.12.2014. 21:20
Atma, tko tebi ili bilo kome od nas, može tvrditi :
1. da budući političar neće biti korumpiran i neće griješiti
2. da budući političar neće biti korumpiran i neće živjeti u iluziji i
3. da budući političar neće biti korumpiran i neće varati druge.
Sve se svodi na mogućnost izbora i nade u povjerenje, zar nismo Milanoviću dali glas i povjerenje a doživjeli veliko razočarenje njegovim nečinjenjem i nesposobnošću.
U očekivanju i nadanju boljitku lijepe mi moje ostat ću radije na koliko-toliko provjerenom putu pravednosti nego da skrenem na potpuno nepoznatu realizaciju puta punog ponuda potebnih i poštenih najava. Politika je umijeće mogućeg, bojim se da izbor Sinčića nije rješenje za Hrvatsku barem u ovom trenutku (na to me navodi da su na mnog mjesta nezavisni kandidati dobili vlast ali nisu uspjeli da je i sprovedu, fali im sustav i ekipa). Što se tiče ŽIVOG ZIDA, ako se sjećate one deložacije u Pitomači kad su spriječili prvu deložaciju iz prodane kuće (a ne pod otimačinom ovrhom), kod druge je ipak obitelj iseljena uz silno povećane troškove za specijalce, te iste troškove nije platio živi zid nego sama bivša vlasnica.
Fabijan - u čitanju su mi promakli navodi za citat, ali i dalje stoji ono što sam rekao o mogućoj vezi kandidata i njihovoj povezanosti.

atma
21.12.2014. 20:36
Nano-59, analiziraj ti lijepo ovo, a onda možemo nastaviti diskusiju:

1. svi dosadašnji korumpirani političari griješe
2. svi dosadašnji korumpirani političari žive u iluziji
3. svi dosadašnji korumpirani političari varaju druge

Ne kažem da su baš svi političari korumpirani, ali onih koji to nisu je vrlo, vrlo, vrlo ..... malen broj!

Trebamo li dosadašnjim korumpiranim političarima pružiti više ikakvu šansu? Ivan Sinčić o tome govori.
zigi7darko
21.12.2014. 20:32
Ovaj mladi čovjek neće biti predsjednik države. No, od mene svakako ima duboki naklon. Sa svim drugima bi me uglavnom bilo jako sramota sjediti za istim stolom, da ne govorim o nekom razgovoru sa njima!
Fabijan
21.12.2014. 18:33
Nano-59, Čitaš samo naslove ili čitav prilog ... to je citat Ivana Vilibora Sinčića.
Nano-59
21.12.2014. 18:15
Sama riječ OLIGARHIJA ima značenje povijesno : vladavina klike, male grupe ljudi, a politički : autoritarna vlast političkog vrha često bez poštivanja demokratskih institucija i demokratske volje građana. Ne mogu složiti da kod nas vlada oligarhija, korumpirana vlast DA.
Kako kaže gospodin M. Vukušić, da Ivan ima m...., moje zapažanje je da samo to i ima, ideje o kojima govori su populističke, korijen im je u problemima i nedaćama većeg broja Hrvata. Za sprovesti ili ralizirati njegove ideje i misli treba sustav a toga kod njega nema, ideje treba zadržati i stvarati sustav-bazu da se mogu iste i realizirati.
Fabijan, kažete da oni koji su na vlasti potječu iz istih stranaka, kad je to gospodin Josipović bio zajedno sa gospođom Kolindom ili gospodinom Kujundžićem zajedno, izuzev možda na nekom sastanku. Ponovio bih da ideje gospodina Sinčića trebaju poput jabuke vrijem da sazriju da bi se mogle i brati.
Fabijan
21.12.2014. 17:39
Mate, razmisli o ovome što je Ivan rekao i odluči jer ti si kao birač na potezu...
"Oni potiču iz istih stranaka koje su vladale ovom zemljom posljednja dva desetljeća i nemaju baš ništa novo za ponuditi, a ono što nude je samo maska iza koje se krije uništenje Hrvatske".
Mate Vukušić
21.12.2014. 15:49
Vilibor je sigurno ok. Sa svojim "Zidom" učinio je dosta toga što velika većina u lipoj našoj ne bi niti pomislila. Ima m... za suprotstavit se krupnom kapitalu, visokoj politici i predstavnicima represivnog tijela u državi da bi barem trenutno pomogao onima koji su preko noći ostali bez ičega ( mada se i u toj skupini, kao i u svim ostalima, provlače neki koji tu ne spadaju ) i u tome ga konzervativna Hrvatska ne razumije.
Tu je kraj. Za sve drugo nema logistiku, iskustvo a niti znanje za dobit bilo koji dio kolača u trci za predsjednika. Limit je iznimna medijska pozornost koju si je osigurao na putu u neku drugu političku borbu za koju bi mogao biti zainteresiran. Ako!.
Sve što govori da će učiniti govore i ostali koji bi htjeli Ivu zamijeniti. I ništa, ili skoro ništa, od toga nije u ingerenciji predsjednika Republike. Retorika troje kandidata koji žele na Ivino mjesto prilična bi bila za natječaj za šefa DORH-a ili USKOK-a!! Za šefa države ne...
atma
21.12.2014. 13:54
Upravo tako. Ključ izlaska iz ove kaljuže je masovni izlazak na izbore, a sada i neodlučni imaju izbor. Hoće li to neodlučni prepoznati, ovisi o njima samima. Dragi neodlučni birači - sve ovisi o Vama!


Još iz kategorije Politika