Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Šimić: Pipić djeluje po staroj narodnoj "Držite lopova"

        28.02.2012.         2970 pogleda
Šimić: Pipić djeluje po staroj narodnoj "Držite lopova"

Prosvjedi u Suhopolju, koji se održavaju u znak potpore mljekarima ali i radi drugih nagomilanih problema u poljoprivredi naišli su na neočekivanu osudu upravo od - poljoprivrednika. Naime poljoprivrednici pod vodstvom Zvonka Pipića koji su sinoć prekinuli prosvjed, obrušili su se na portalu Net.hr na prosvjednike u Suhopolju. Tvrdnje da su politika i interesi iza prosvjeda su točne, ali u smislu da politika i interesi stoje iza g. Pipića i političke opcije na lokalnoj razini kojoj on sa svojom udrugom podilazi. Tako je nejasno i zašto na ovim prosvjedima spominje natječaj za zemlju,na kojem je i sam sudjelovao i dobio zemlju, kao i članovi njegove udruge, da bi na vijeću taj isti natječaj rušio i bio protiv. Zar upravo to nije politika i manipulacija javnosti?

U prosvjedima koji su krenuli 2010 godine svi smo sudjelovali, da bi se  nažalost ta ista politička opcija koja je gore spominjana uvukla u prosvjede i manipulirala javnosti. Ali mi smo svejedno bili tamo bez obzira na boju i stranku radi interesa seljaka.

I sada kada taj isti g. Pipić kada nema potporu većeg dijela poljoprivrednika, iste proziva za izlazak i političku orijentaciju na prosvjedima. Bojim se da je to po onoj staroj narodnoj "Držite lopova....".

Mi iz udruge Poljoprivrednih proizvođača općine Suhopolje još jednom dajemo punu potporu prosvjednicima diljem zemlje i upućujemo ispriku građanima koji zbog naše blokade imaju poteškoća u prometu.                                                                           

Miroslav Šimić, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača općine Suhopolje

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
6.3.2012. 20:31
nešto sam zaboravio zašto nismo izišli i podržali makija horzića kad je pravio proteste više se nesećam ni zbog čega ,da smo otišli većina građana i tražili kirinu ostavku možda bi je i dobili ovako otišlo stotinjak ljudi i on se samo nasmijao a da se pojavila masa od više tisuća građana mislim da bi bilo drugačije i samom kiri. ovako danas radnike,sutra seljake a mi razjedinjeni a da svi skupa podržimo nekog tko želi dobro ovom narodu drugačija bi se i politika vodila i u virovitici i u zagrebu, zar mislite daa bi tad kira dopustio sebi da zaduži ovaj grad do te mjere mislim da bi dobro razmislio prije svakog svog koraka. ovako može kako hoće ima stara narodna izreka ,, zavadi pa vladaj ,,
stole123
6.3.2012. 20:19
hdzenedaj bože u pravu si da smo trebali ići svi u zagreb i srušiti one koji su nas do te situacije i doveli .ali dok svi šutimo nekom dođe prije nekom poslije voda do grla pa zato i napravi prosjed .ali opet ću ponoviti trebali smo puno prije otići u zagreb jer se vidjelo čemu vodi hdz i svi koalicijski partneri izuzev hspea jedino su oni razmišljali protiv eu. ali nisu prošli ni izborni prag. a to znači da smo svi slijepi dok nama nedođe voda do grla,umjesto da budemo solidarni ranije i pomognemo onima u (koji proseduju) jer sutra će doći i nama voda do grla
hdznedajboze
29.2.2012. 21:05
fortitude nažalost to što ti kažeš je naša velika pogreška,naprotiv svi smo trebali ići u Zagreb.Pismen si koliko vidim pa znaš onu staru dok nekom ne omrkne drugom nesvane.Hrvatska neće i nemože izaći iz krize sve dok banke posluju u debelom plusu,jedino riješenje je brisati kreditne klauzule vezane uz stranu valutu a one su i tako nezakonite,daljnji korak slijedi 100%devalvirati kunu drugim riječima dovesti banke na rub propast.Zašto nam služi HNB da mijenja kune u eure i obratno,sasvim pogrešno.HNB bi trebao biti pokretač gospodarstva bez vanjskog zaduživanja.Zašto je guverner Rohatinski proglašen najboljim guvernerom u europi i tko mu je tu titulu dao,naravno bankari.Vidiš dragi moj prijatelju svi imamo razloga posjetiti Zagreb a ne samo seljaci.Sve dok nismo ujedinjeni i svatko zastupa svoje interese mi smo marionete u rukama vlasti.Zato ja podržavam svaki oblik negodovanja pa i ovaj seljački.PS ušli smo u novu recesiju pad BDP je 0,2%,zar to nije dovoljan razlog za nezadovoljstvo živjet će mo sve gore i gore.
fortitude
29.2.2012. 19:54
prijatelju, samo napominjem da su ti kriteriji različiti, ovisno o kome pišeš. seljake boli cijena mlijeka, opekare cijena opeke, ferala cijena njegovih roba, tvin pati zbog ucjena ikee....međutim ne idu svi u zagreb prosvjedovat. mada pod kapom poljoprivredne komore neki misle da samo oni trebaju blokirat druge zbog svojih prava.
znam da niti ova formulacija nije najsretnija a isto tako smatram da im nije lako, samo ne ide se po svoja prava ugrožavajući tuđa ( ili tako nekako ).
hdznedajboze
29.2.2012. 19:12
Feral opeko će formirati svoju cijenu u skladu sa tržištem ako zaključe da su troškovi proizvodnje porasli povisit će cijenu proizvoda,Zašto osporavati seljacima cijenu mlijeka,pšenice,duhana itd.Tko može neka kupi tko nemože bit će gladan i žedan ,to nije problem seljaka,ili smatraš da selo mora biti socijalna ustanova.
fortitude zar braniš da se svatko podrapa gdje ga svrbi,pa to su učinili seljaci doduše radikalnim mjerama koje i ja neodobravam.Za svoje postupke odgovarat će seljaci a ne ti i ja .
NOVI
29.2.2012. 18:57
E moj Šimiću,kada već daješ izjavu na vtc netu onda barem reci ljudima istinu.Na prosvjede 2010 tvojih 7 prosvjednika je izašlo na kraju prosvjeda,došli su ko pokisle kokoši jer od sramote nisu smjeli nikoga pogledati u oči.Ti su prosvjedi bili u organizaciji tadašnjeg Sindikata seljaka,ili kako je tvoj donačelnik govorio Pipičevci,a bilo nas je preko 200 traktora samo u Virovitici,plus svi punktovi po selima,što ti jako dobro znaš.Pitam te koliko je Vas bilo u Suhopolju i okolici,jel to ta sila HDZ-HSS-a,e jeste jadni.
Slabo Vas je Roks organizirao,ili je to najviše što ste mogli,kako god,jadno,jadno.
pljuska
29.2.2012. 14:24
Nisu to ni prvi ni zadnji prosvjedi prevarene i izmanipulirane raje oji su propali jer su im se vođe prosvjeda dale izmanipulirati po onoj zavadi pa vladaj.

Sve je to već viđeni i poznato, a najbolji primjer su jad i bijeda djelovanja hrvatskih sindikata u kojima jedino njihove vođe žive ko bubreg u loju.
fortitude
29.2.2012. 13:54
Vidiš kontradiktornosti: kažeš feralu
"seljaci su tebi napravili štetu samo u smislu što si morao napraviti više kilometara,..."
Pa čovječei ti seljaci, ako je po tvojoj logici, štetu imaju "SAMO" zato što im ovi smanjuju cijenu mljeka!? I što sad? Po tebi se ioni bune samo zbog šake kuna ili što? Ne kužim što ti hoćeš s tim reći. Da smeta samo svrab koji tebe svrbi ili..?
Feral
29.2.2012. 13:43
Dobro da ste spomenuli opeku. Ja sam je nedavno platio 2,40 . Mogli bi opekari prosvjedovati i tražiti da ona košta 4 kn. Dabro je i da ste spmenuli da su " seljaci napravili štetu " , iako ja nisam siguran tko ju je napravio. Alernativni pravci - nekoliko firmi jednostavno nema alternativne pravce a helihopteri se ne uklapaju u cijenu.
hdznedajboze
29.2.2012. 13:34
Feral nisam baš potpuno razumio,seljaci su tebi napravili štetu samo u smislu što si morao napraviti više kilometara,alternativni pravac je uvijek postojao.A ti sad na kontu toga tražiš da ti država otpiše neke tvoje izdatke.Jesam li dobro razumio?Nemoj da me krivo shvatiš ja nisam učesnik prosvjeda mada jako dobro razumijem njihov problem,pa pobogu i oni plaćaju sve obaveze prema državi i još im drugi određuje cijenu njihovog rada.Vidiš ja napravim kuću uzmem sav materijal u opeku i onda kod obračuna kažem meni je cijena velika za vaš blok koji košta 3,90 ja ću vam platiti 3,60 dali bi to opeko dopustio?
Feral
29.2.2012. 13:10
Ma ne bi tužio nikoga nego moram isplatiti plaće , dobavljače, kredit , doprinose i poreze. Što ako ne platim porez i kažem da ga nisam platio jer mi je državni nered prouzročio gubitak? Jel će mi Nada oprostiti i otpisati dug. Ako hoće , onda neka stoje i dalje.
hdznedajboze
29.2.2012. 12:37
Tužiš Hrvatske ceste što nisu napravile posebnu cestu gdje će seljaci prosvjedovati.A što se tiče onih dvoje njih oboje možeš povući za onu stvar,znaš sud dugo traje ovo ti je jednostavnije.Ti bi seljaka išao tužiti pa kako da ne,oni su i tako previše kažnjeni.
Feral
29.2.2012. 11:16
Jedno pitanje pravne naravi. Ja naručim šleper i ne mogu otpremiti robu jer stoji traktor na cesti. Jel tužim vlasnika traktora što stoji na cesti ili ministra policije što ga nije maknuo ?
hdznedajboze
29.2.2012. 11:01
Što se tiče natječaja za prodaju zemlje koji je HDZ-e htio provesti u općini Suhopolje i koji je potpuno protuzakonit,odlično pristaje ona stara izreka "DRŽTE LOPOVA"Bože dragi kako ste vi HDZ-eovci još uvijek drski.
stole123
28.2.2012. 23:54
pa meni se čini da gospodin šimić svoje neuspjehe prebacuje na pipića .ili izgleda da mu se narod sa pipićem nije odazvao kako je on očekivao ,ili se plaši da bi mu pipić mogao preuzeti mjesto predsjednika udruge, izgleda da se on više bori sačuvati mjesto predsjednika udruge negoli se stvarno bori za dobrobit seljaka i mljekara.
fortitude
28.2.2012. 18:18
Najlicemjernija isprika koja se u zadnje vrijeme mogla čuti je upravo ova, izrečena u gornjem tekstu, na kraju.
G. Šimiću, strašno me zanima kako ćete vi, g. Zorić i ostali prvaci blokada pojasniti svojim kolegama koje ste doveli na cestu i držali tamo 15 dana, da vas je bravuroznim postupcima mladi ministar Jakovina otpratio kući tako da ne znate zbog čega ste prosvjedovali i što ste na kraju, odlazeći, dobili !! ( a dobili ste ništa !! )Još iz kategorije Poljoprivreda