Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Virovitica

Sezona na Gradskom bazenu počinje u petak?

        27.05.2003.         5403 pogleda
Sezona na Gradskom bazenu počinje u petak?

VIROVITICA, 27. svibnja – Nakon kratkotrajnog zastoja tvrtka "Kriza" d.o.o. nastavila je danas puniti Gradski bazen vodom.
"Kupališna sezona počinje u petak", najavio nam je Kristijan Štengl, vlasnik tvrtke Kriza, koja bazen ima u najmu. Po njegovim riječima sezona je trebala početi još prije desetak dana, ali je početak odgodila zabrana komunalnog poduzeća Virkom da se u bazen pusti voda dok se ne plati prošlogodišnji dug od 60.000 kuna.
Kada je, unatoč zabrani, krajem prošloga tjedna vlasnik Krize odlučio napuniti bazen i otvoriti kupališnu sezonu, jer tvrdi da pismenu zabranu nikada nije dobio, posla je imala i policija, kojoj su iz Virkoma dojavili o krađi vode.
Oni su shvatili da se bazen puni su u noći s petka na subotu jer su na mjernim uređajima zabilježili velik porast potrošnje vode. Kako su to smatrali krađom vode, u subotu su najprije zatvorili ventil ispod tribina, a kada su im iz uprave bazena najavili da će ga i dalje puniti, zatvoren je i ventil na glavnom šahtu ispred bazena. Policiji su prijavili da im je otuđeno 1500 kubika vode. Policija je slučaj ispitala i proslijedila Državnom odvjetništvu, ali ono nije pronašlo elemente kaznenog djela i stranke je uputilo na privatnu tužbu.
Dug je, inače, prema ugovoru o cesiji potpisanom lani, trebao platiti SDP, ali to, očito, nije uspjelo.
"Mi u Virovitici nemamo ništa s time, to se sve trebalo riješiti u Zagrebu. Imali smo dobru namjeru, ali očito da se to nije uspjelo provesti na taj način", rekao nam je predsjednik virovitičkog SDP-a Mate Vukušić, potvrđujući da ugovor o cesiji postoji.
Direktor «Virkoma» Vladimir Krašovec o cijelom slučaju ne želi mnogo govoriti jer je, kaže, tek nedavno došao na tu funkciju i nije još uvijek uspio proučiti sve ugovore. Na pitanje kako to da je ipak dozvolio ponovno otvaranje ventila, kratko je odgovorio: «Učinio sam to samo na nagovor gradonačelnika, a ne zbog uplaćene akontacije od 13.000 kuna, jer i dalje smatram da najprije treba podmiriti prošlogodišnji dug».
«Ne želim inače posredovati između bilo kojeg poduzeća i javnih poduzeća u vlasništvu grada, ali sam ovdje napravio presedan jer je riječ o interesu građana, koji ne smiju ispaštati zbog naših međusobnih odnosa. Činjenica je da je ugovor načinjen između Grada i tvrtke koja je bazen uzela u najam loš, ali nova vlast je došla tek u travnju i bilo je prekasno za raspisivanje novoga natječaja. Dug se mora platiti, ali sezonu ne smijemo ni u kom slučaju dovesti u pitanje», pojasnio je svoj postupak gradonačelnik Ivica Kirin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica