Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravstvo

Šesto izdanje vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“

        22.12.2014.         985 pogleda
Šesto izdanje vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“

Od 2007. godine u Virovitičko-podravskoj županiji provodi se projekt „Iskoristi dan“ kojemu je cilj pomoći mladima da osvijeste važnost organizacije vlastitog slobodnog vremena. Projekt traje već osam godina, a šestu se godinu za redom provodi i na cjelokupnom području Virovitičko-podravske županije pod nazivom "Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji".

Temelj ovoga projekta jest istraživanje o pušenju, alkoholu, kockanju, drogama i slobodnom vremenu koje je među učenicima osnovnih i srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji provedeno od školske godine 2004./2005. do školske godine 2013./2014. i koje je ukazalo na važnost i potrebu organizacije slobodnog vremena djece i mladih.

Slijedom toga su stručnjaci Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, Siniša Brlas, prof. i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. pokrenuli ideju izrade vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji“ koji informira mlade o mogućnostima uključivanja u najrazličitije sportske, društvene, vjerske i ine sadržaje u svim gradovima i općinama naše županije. Ovo je jedinstveni vodič ove vrste u Republici Hrvatskoj. U realizaciji ideje već godinama motivirano pomažu i učenici i voditelji školskih preventivnih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji.

Vodič ove godine ima šesto, izmijenjeno i dopunjeno izdanje i namijenjen je učenicima sedmoga razreda osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji (bit će im podijeljen prije odlaska na zimski odmor učenika), a po prvi puta i studentima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (njima će vodič biti podijeljen naknadno).

Kao i prethodne, tako je i ove godine vodič financiran sredstvima Ministarstva zdravlja iz projekta „Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju obitelji: savjetovališni i preventivni postupci usmjereni pomoći u organizaciji slobodnog vremena“ kojega je voditelj profesor Siniša Brlas iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije).

Ovom se aktivnosti ujedno i već gotovo tradicionalno obilježava završetak Mjeseca borbe protiv ovisnosti (koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca).

Izdavač vodiča "Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji" je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, a vodič je u elektronskom obliku dostupan na www.zzjzvpz.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo