Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Ekologija

Šest ekoloških udruga prijavit će Uskoku državno poduzeće Hrvatske vode

  Večernji list           11.04.2009.         1445 pogleda
Šest ekoloških udruga prijavit će Uskoku državno poduzeće Hrvatske vode

Šest ekoloških udruga koje djeluju na području uz rijeku Dravu tvrdi da će Hrvatske vode uništiti ušće Mure u Dravu pod izlikom radova koji bi trebali zaštititi željezničku prugu s mađarske strane. Ekolozi sumnjaju da su Hrvatske vode mjerodavnim ministarstvima prijavile samo jedan prokop duljine 50 metara, iako će radove obavljati na duljini od dva kilometra.

Još u veljači udruge su o tome obavijestile Marinu Matulović Dropulić, ministricu zaštite okoliša, te Božu Biškupića, ministra kulture. - Ako ne dobijemo konkretne odgovore, koje čekamo već dva mjeseca, prijavit ćemo Hrvatske vode Uskoku - ustvrdila je danas Irma Popović iz udruge Zelena akcija prirode.

Ona tvrdi da Hrvatske vode često cjepkaju radove da bi izbjegle proceduru pribavljanja građevinskih dozvola te izradu studija utjecaja na okoliš. - Hrvatske vode žele regulirati ušće Mure u Dravu, s opravdanjem obrane željezničke pruge na mađarskom teritoriju, a skupe radove izvode da bi uposlile same sebe. Pruga se može zaštititi i utvrđivanjem obale kamenjem i betonom - kazao je Goran Šafarek, predsjednik koprivničkog ekološkog društva.
 
U Hrvatskim vodama tvrde kako su za zahvate na prostoru koji spominju ekolozi dali izraditi Studiju prihvatljivosti za prirodu, koju trenutačno procjenjuju u Upravi za zaštitu prirode pri Ministarstvu kulture.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Ekologija