Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Turizam

Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske

  vn           20.10.2021.         457 pogleda
Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga  seoskog turizma Republike Hrvatske

Nakon uspješno održanih radionica Središnjoj Hrvatskoj, Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavila je s održavanjem edukativnih radionica u Slavoniji, Baranji i Podunavlju gdje je predviđeno  9 terenskih radionica koje se izvode u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i akcijskim grupama, a uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta.

U ovom krugu radionice su održane u Đakovu, Dalju, Belišću, Karancu, Iloku i Vinkovcima. Danas je na redu Slavonski Brod, sutra Požega, a u petak Slatina, 22. listopada. Radionica “Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske?” u Slatini će biti držana u Poduzetničkom inkubatoru, Kolodvorska 8, Slatina s početkom u 13 sati.  Zaintersirani su mogu prijaviti e-mailom na: info@lagvip.hr ili telefonski na: 099/733-45-69.

 

Radionica u Slatini organizira se u suradnji s LAG-ovima Virovitički prsten i Marinianis kojima se svi zainteresirani do petka mogu prijaviti za sudjelovanje. 

 

“Pozivali smo sve pružatelje usluga seoskog turizma, odnosno poljoprivredna gospodarstva koja se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama na kojima se mogu upoznati s novim turističkim trendovima i prednostima digitalne promocije. Na radionicama koje traju dva sata predstavljamo i web aplikaciju moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a koja ima za cilj prikupiti podatke o pružateljima usluga. Upisom u aplikaciju, oni stječu pravo na besplatnu promociju na domaćem i inozemnim tržištima putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr što bi svakako trebali iskoristiti” istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske koja će voditi radionicu.


Prije dolaska na radionicu, sudionicima se preporučuje registracija u aplikaciji uz korištenje korisničkih uputa u brošuri “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr”, a nakon svake radionice URTH održava i individualne konzultacije oko upisa.

U aplikaciju se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja se bave pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga. Dok sam upis traje od 15 do 20 minuta, prije upisa potrebno je pripremiti dokumentaciju i fotografije koje se prilažu u web aplikaciju. Podaci se mogu mijenjati 365 dana u godini pri čemu aplikacija predstavlja alat koji je u potpunosti prilagođen pružateljima usluga kako bi se kreirao prvi Digitalni katalog seoskog turizma RH.

Do kraja godine, URTH će održati i 5 radionica u Istri i na Kvarneru te 12 radionica u Dalmaciji i Lici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam