Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Gospodarstvo

Seminar o rješavanju poslovnih sporova arbitražom i mirenjem u HGK – Županijskoj komori Virovitica

        28.10.2015.         1492 pogleda
Seminar o rješavanju poslovnih sporova arbitražom i mirenjem u HGK – Županijskoj komori Virovitica

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, 27. listopada, u organizaciji Stalnog arbitražnog sudišta i Centra za mirenje pri HGK i Županijske komore Virovitica, održan je seminar na temu: Rješavanje poslovnih sporova arbitražom i mirenjem. Predavanja su održale Andreja Čavlina, tajnica Stalnog arbitražnog sudišta i Mirjana Košec, tajnica Centra za mirenje pri HGK.

 Sudište i Centar organizirali su ovaj seminar, s ciljem informiranja poduzetnika o praktičnim aspektima rješavanja sporova arbitražom i mirenjem. Trgovačkim društvima i drugim poslovnim subjektima vrlo je važno osigurati učinkovito rješavanje poslovnih sporova. Ako pažljivo ne planiraju mehanizme rješavanja sporova, poduzetnici se izlažu riziku traženja pravne zaštite u dugotrajnim i neizvjesnim sudskim parnicama.

 Arbitraža i mirenje predstavljaju učinkovitu alternativu sudskom rješavanju sporova. Putem usluge organiziranja postupka arbitraže i mirenja, Stalno arbitražno sudište i Centar za mirenje pri HGK pružaju cjelovit okvir za učinkovito izvansudsko rješavanje domaćih i međunarodnih poslovnih sporova.

Postupak arbitraže i mirenja može se organizirati i u HGK – Županijskoj komori Virovitica, odnosno u bilo kojoj županijskoj komori, na zamolbu sudionika u postupku. Seminaru su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata, voditelji pravne službe, odvjetnici i stečajni upravitelji s područja Virovitičko-podravske županije, a sudjelovanje na seminaru je bilo besplatno.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo