Malo pritužbi na kršenje izborne šutnje u Hrvatskoj
Stožer: 86 novih slučajeva u protekla 24 sata
Prijatelji životinja protiv prodaje živih riba i rakova u supermarketima
Algebra postaje prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj
Ponosni Zagreb održao prosvjednu biciklističku vožnju
U inozemstvu se glasuje bez dojava o nepravilnostima
Na području županije nema novozaraženih

  SDP

SDP: Županijski proračun za vrapce na grani

        22.12.2009.         1452 pogleda
SDP: Županijski proračun za vrapce na grani

Na 6.sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije, 21.12.09.,između ostalih, bila je i točka Donošenje Proračuna županije za 2010.godinu. Proračun težak 108 milijuna kuna, gotovo istovjetan ovogodišnjem.  Predlagatelju ništa nije značilo što je državni Proračun za 2010.godinu umanjen oko 5%, a dobar dio prihoda  županije temelji se na potporama iz tog istog, državnog,  Proračuna.  Primjedbe oporbenih vijećnika bile su u pravcu nemogućnosti realizacije ovakvog Proračuna, dakle, da je nerealan i preambiciozan.  Naravno, ambicioznost bi bila poželjna da je utemeljena na realnoj podlozi, da gospodarstvo u RH nije na koljenima, da situacija nije krizna, trenutno bez tendencije ka oporavku. Sama predsjednica Vlade očekuje iznimno tešku godinu, istina, sa godinu - dvije zakašnjenja.

Unatoč svemu, čelni ljudi županije smatraju da smo u dobrom položaju bez obzira što svakodnevno nestaje priličan broj radnih mjesta. U klasi optimist prednjači potpredsjednik Županijske  skupštine, g. Matovina, koji prijedlog Proračuna smatra apsolutno realnim, jasno ostvarivim, čak toliko da to znaju i - vrapci na grani. Na ovaj prijedlog Proračuna Klub vijećnika SDP-a i koalicijskih partnera dao je pisane amandmane kao i drugi oporbeni klub ali su svih petnaest amandmana od predlagatelja Proračuna, župana, uz pohvalu kako su dobri i konstruktivni, te da će biti uvršteni pri rebalansu tijekom godine, glatko odbijeni. Dakle, toliko dobri da ih se mora odbiti. Iz tog razloga neuvažavanja prijedloga i stavova kroz amandmane vijećnici oporbe napustili su sjednicu prije izglasavanja Proračuna.

Jer, nije prvi put da je od strane župana i njegovih suradnika nešto obećano pa se ispostavilo da se ne govori istina, kako bi rekao jedan predsjednički kandidat. Podsjetiti ćemo, od kolovoza ove godine dva puta zatražena je sjednica Županijske skupštine na temu nagomilanih problema u poljoprivrednoj proizvodnji i na temu brojnih problema s kojima se susreću poljoprivrednici naše županije. Vladajuća, HDZ-ova, garnitura je prijedloge prihvatila , jasno kao dobre, i odmah u džepu složila figu.   

 Samo tijekom ove godine naslovi u pisanim i elektronskim medijima na našoj županiji su bili ovakvi:

-Seljaci traže hitan sastanak s premijerom Sanaderom
-Nezavisni hrvatski seljaci pozvali na blokadu mljekara
-Na Markovu trgu prosvjedovali i mljekari Virovitičko-podravske županije
-Prisiljeni smo sa ženama i djecom blokirati prometnice
-Srušit ćemo Plan raspolaganja državnim zemljištem u Suhopolju, milom ili silom
-Seljaci u Suhopolju traže policijsku zaštitu
-Na seljačkom prosvjedu u Zagrebu 80 poljoprivrednika iz Virovitičko-podravske županije
-Poljoprivrednici kod Kauflanda: Opet su nas prevarili
-Proglašena elementarna nepogoda za dva grada i jedanaest općina
-Kaos u dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta

Sve ovo, uz naša upozoravanja da poljoprivrednici neće izdržati ovu nelojalnu konkurenciju ( svakodnevni uvoz proizvoda sumnjive kvalitete i podrijetla, gotovo tjedna poskupljenja repromaterijala, ulaženje u novu sjetvenu sezonu bez jasne strategije od strane ministarstva poljoprivrede ali i šupanijskih struktura-što i ne čudi kada brigu o poljoprivredi u našoj županiji vode svi osim poljoprivrednih stručnjaka za koje nema mjesta u županijskim uredima ) nije bilo dovoljno da se održi tematska sjednica kako bi se pokušalo, u dogovoru sa neposrednim proizvođačima i predstavnicima ministrastva poljoprivrede koji, na žalost, nemaju vremena doći, iznaći kvalitetna i nužna rješenja za katastrofalnu situaciju. Naravno da poticaji za duhan nisu isplaćeni, da se mljekari sami bore za svoju kunu

I opet nas se uvjerava da je situacija pod kontrolom, bez obzira što je nezaposlenih sve više, da će se od poreza na dohodak prihodovati isto, bez obzira što je nezaposlenih sve više, hvalimo se uspjesima u gospodarstvu, turizmu.....a nezaposlenih je sve više!!!
Na kraju, da će sve biti tako dobro, uspješno i "realno ostvarivo" ZNA samo potpredsjednik Županijske skupštine i, naravno, VRAPCI NA GRANI.
Klub vijećnika SDP, HDSSB, HNS, HSU u Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

cuccurin
26.12.2009. 10:28
tak je!!!!!
kritika
25.12.2009. 21:29
Naravno gujo, ne samo da neće ostati ništa ovim kako ih ti zoveš crvenim, već nažalost nije ostalo ništa građanima. Sve su to pohapali stvarni ceveni čiji si ti glasogovornik. I njih hvata panika nema više ništa za pohapati.
cuccurin
25.12.2009. 9:58
izgleda će prvo biti tečaj iz pravopisa....
crna guja
24.12.2009. 21:35
bogami crveni šta će te vi kad dođete na vlast vama neće ostat ni mrvice to vas brine puno vas je u koaliciji a plijen će biti mali.
cuccurin
24.12.2009. 9:13
a da li je netko slušao aktualac sa županijske skupštine? župan daje milijun onome tko otvori pogon sa "samo" sto radnih mjesta. vjerojatno preko obrtničke komore kojom stoluje predsjednik skupštine....
cuccurin
23.12.2009. 0:12
evo, opet voskrese potencijalni dožupan..
ladno pivo
22.12.2009. 22:35
Klub vijećnika SDP, HDSSB, HNS, HSU u Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije

Pa gdje vam je SDSS drugovi. Sramite se Kulića?
I treba da ga se sramite.


Još iz kategorije SDPVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.