Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Politika

SDP: U nedjelju odlučujete u kakvom gradu želite živjeti i hoće li Kirin ugasiti svjetlo, okrenuti ključ i sam otići u Njemačku ili Austriju

  gg           19.05.2017.         2590 pogleda
SDP: U nedjelju odlučujete u kakvom gradu želite živjeti i hoće li Kirin ugasiti svjetlo, okrenuti ključ i sam otići u Njemačku ili Austriju

Kandidat koalicije SDP-HSS-HNS na za gradonačelnika Virovitice, Dražen Kurečić, na središnjem predizbornom skupu održanom u četvrtak navečer u dvorani Kazališta Virovitica poručio je kako će prvi potez nove vlasti, budu li im građani dali povjerenje. biti smanjenje svi h komunalnih davanja i ostalih nameta. „HDZ nas je opteretio novim nametima, život je sve skuplji, a cijene usluga gradskih tvrtki su ogromne. Većina ljudi plaća režije i hranu, jedva im išta ostaje za normalan život, Virovitica je danas grad bez budućnosti, grad koji umire. U zadnjih desetak godina nestalo je 2.500 radnih mjesta, otišlo je više od 3.000 naših sugrađana. Nestala su djeca u školama, nestao je osmjeh na ulicama grada“, rekao je Kurečić.

Naglasio je kako će biti gradonačelnik građana, a ne nečijeg kapitala i stranačkih središnjica te da mu je prioritet je zapošljavanje ali ne način kako se to do sada radilo. „ U proteklih devet godina vladavine HDZ-a gotovo da se ništa nije promijenilo – stranka na vlasti već godinama uhljebljuje svoje članove i podobne poslušnike. To se više i ne skriva. Pitanje je dana kada će u uvjetima natječaja javno pisati da je uvjet „članstvo u Mladeži HDZ-a“. Čak je i HDZ tu u problemu. Ne stvaraju nova radna mjesta, pa imaju daleko više članova nego radnih mjesta“, rekao je Kurečić.

Biračima se predstavio i kandidat za župana Zdravko Dijaković. „Zašto smo promijenili partnera, na samo u ovoj županiji nego i cijeloj Hrvatskoj? Zato što smo postali svjesni da i županija i Hrvatska pod vodstvom HDZ-a ide u krivom smjeru. To nije smjer koji smo željeli i kojim želimo. Poslije 21. svibnja vratit ćemo županiju na onaj kolosijek koji vodi u život s osmijehom na licu, u vrijeme kada će umirovljenici imati mirovinu od koje mogu dostojno živjeti i kada mladi neće odlaziti na put bez povratka. Sagradili su škole i školice, potrošili jako puno novaca i sada se s tim hvale, a one zjape prazne, nemaju svoju svrhu i teško da će je ikada imati. U četiri godine imam 6 tisuća djece manje, a taj trend će se nastaviti ako nešto hitno ne poduzmemo“, rekao je Dijaković.

Skupu se još obratio kandidat za zamjenika župana Mate Vukušić, a kolegama su podršku došli dati saborski zastupnik Domagoj Hajduković i specijalna gošća savjetnica Dražena Kurečića, Aleksandra Kolarić. „Nedjelja je vrlo važan dan, u nedjelju odlučujete hoće li vaša djeca, braća ili roditelji odlaziti i dalje u Austriju ili Njemačku ili će ostati u Virovitici. U nedjelju odlučujete kakav će grad Virovitica biti. Hoće li tu biti još nekoliko godina nesposobnosti i odgovornosti , hoće li Kirin ugasiti svjetlo, okrenuti ključ i sam otići u Njemačku ili Austriju zajedno sa svojim Virovitičanima. Jer ako vi i vaše sugrađanke i sugrađani dopuste da HDZ i Kirin nastave vladati Viroviticom, Virovitica kakvu bi ste željeli imati ili Virovitica kakva je bila prije devedesetih više nikada neće biti. Ono što vi želite je grad za svakoga od vas, a ne grad za samo za njih. Izađite na izbore i odaberite budućnost, glasajte za Dražena Kurečića“, rekla je.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika