Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  SDP

SDP predstavio kandidata za župana, gradonačelnika Orahovice i načelnike četiri općine

  Goran Gazdek           20.03.2021.         3215 pogleda
SDP predstavio kandidata za župana, gradonačelnika Orahovice i načelnike četiri općine

U Virovitici su u subotu predstavljeni kandidati SDP-a za svibanjske lokalne izbore – za župana Virovitičko-podravske županije (Mate Vukušić), gradonačelnika Orahovice (Radoje Medenica) i načelnike općina Nova Bukovica (Tomislav Bračun), Čađavica (Katarina Beneta), Čačinci (Ivan Jerbić) i Lukač (Ivan Mareković)

„HDZ-ovu vlast u jednoj od najsiromašnijoj županiji karakterizira manjak vizije, misije, strategije i plana. Ulaže se u promašene investicija poput navodnjavanja za samo nekoliko poljoprivrednika i veliki broj područnih osnovnih škola u mjestima koja nemaju djece pa sada zjape prazne“, naglasio je Mate Vukušić.

Dodao je kako je Virovitičko-podravska županija na začelju po bruto dohotku, plaći i siromaštvu i kako je prioritetan zadatak podići je na sredinu ljestvice.

 „Uskoro ćemo izaći s listama i cjelovitim, realnim i ostvarivim programom za sve naše gradove i općine. Program će uključivati projekte koji će se ostvarivati iz fondova EU i resornih ministarstava. Stanje je loše i neodrživo u svim jedinicama lokalne uprave i to je ono što se mora mijenjati“, rekao je Vukušić.

Predsjednik Gradske organizacije Orahovica i kandidat za gradonačelnika Orahovice istakao je kako njegova kandidatura nije samo želja orahovačkih SDP-ovaca nego izraz volje građana i simpatizera što je pokazala velika anketa koju su nedavno proveli.

„Mi smo u Orahovici bili na vlasti i ono što mogu obećati je da će SDP i dalje biti na tragu svih onih politika koje smo zastupali u javnom prostoru i za što smo se zalagali. Borba protiv korupcije, nepotizma i privatnih interesa je prvom planu. Program je usmjeren interesu svakog građanina Orahovice i prigradskih naselja. Sve programe koje smo započeli s bivšim partnerima ćemo završit. Jedan od kapitalnih projekata je zapadna obilaznica jer kroz središte grada imamo kamionski prijevoz gdje su stradali mnogi ljudski životi“, rekao je Medenica.

Dodao je kako su svi obećani projekti završeni i kako pred građane mogu stati čistog obraza i čistih ruku i tražiti povjerenje građana za naredne četiri godine.

Aktualni načelnik Općine Nova Bukovica i kandidat za novi mandat Tomislav Bračun je uvjeren kako će građani njemu i SDP-ovoj listi dati povjerenje za još četiri godine.

„Uvjeren sam da će kolege i u ostalim općinama dobiti priliku mijenjati stvari koje se mnogi možda i ne usude. Pokazali smo da možemo voditi brigu o svakom stanovniku bez obzira koliko su naša naselja mala. Ima tu jako puno posla, a nema ljudi koji bi se uhvatili posla, koji je gotovo pa Sizifov.  Drago mi je da imamo hrabre i odvažne ljude koji su se spremni suočiti s problemima, koji su već pokazali da imaju znanja u svom profesionalnom i političkom radu“, rekao je Bračun.

Predstavljanju su nazočili glavni tajnik stranke Vedran Babić i predsjednik Peđa Grbin koji je istaknuo važnost izlaska na lokalne izbore.

„Naš cilj nije samo pobijediti već osvijestiti ljude koliko je važno da se uključe u izborni proces na lokalnom nivou. Na žalost u Hrvatskoj već godinama imamo veliku apstinenciju, a oni su izuzetno važno. Izbori su to gdje definiramo na koji na koji način će se rješavati brojne usluge o kojima ovise građani: obrazovanje, zdravstvena skrb, komunalna infrastruktura, prostora u kojem živimo i mnoga druga važna pitanja. Zato će SDP maksimalno animirati građane za izlazak na izbore. Mi imamo ideje i ljude koji su u stanju realizirati razvojne programe i ostvariti zadane ciljeve“, rekao je Grbin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
23.3.2021. 23:26
Nažalost , SDP nije iskoristio priliku , da se ozbiljnije nametne u vpž , kao politika , kada je imao priliku i vlast na naciomalnoj razini. Sada su samo proforma , što nije dobro za politički život županije. Kako rade takvi će biti i rezultati
Survive
22.3.2021. 12:35
Šanse su mu iste kao i Hajduku da postane prvak!?


Još iz kategorije SDP