Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  SDP

SDP poziva vijećnike HDSSB-a da sudjeluju u radu tematske sjednice o gospodarstvu

        18.11.2010.         1570 pogleda
SDP poziva vijećnike HDSSB-a da sudjeluju u radu tematske sjednice o gospodarstvu

SDP je pokrenuo inicijativu za održavanjem tematske sjednice Županijske skupštine o stanju u gospodarstvu u Virovitičko-podravskoj županiji. Razlozi za potrebom održavanja ovakve sjednice već su u više navrata obrazloženi. Stanje gospodarstva je upozoravajuće, te je potrebno hitno provoditi aktivne mjere koje će pridonositi izlasku iz ove teške situacije. Namjera je, a to je i navedeno u samoj inicijativi, da se na sjednici razmotre prepreke razvoju i predlože mjere za njihovo prevladavanje, te da u radu sjednice, osim vijećnika Županijske skupštine, sudjeluju i gospodarstvenici te svi zainteresirani koji mogu pomoći svojim prijedlozima.

Naravno i ovim putem pozivamo sve vijećnike Županijske skupštine da se pridruže inicijativi i potpišu zahtjev.

HDSSB ima pravo odbiti sudjelovati u ovakvoj inicijativi pa čak, kako i navode u svom priopćenju, biti protiv. Međutim navodeći razloge takvom stavu, tvrde kako je Skupština o temi gospodarstva raspravljala u više navrata. Mi u SDP-u nismo niti u jednoj riječi tvrdili da se o temi gospodarstva nije raspravljalo u okviru pojedinih točaka dnevnoga reda prethodnih Skupština, već samo smatramo da to nije dovoljno, jer očigledno kvalitetni zaključci i mjere na istima nisu doneseni, što bi vijećnici HDSSB-a znali da su bili češće prisutni na sjednicama Skupštine.

Razina političke kulture u velikoj mjeri ovisi o razini komunikacije u političkom životu. Izrazi poput: žalosno, sramotno, bojazan, nesposobnost, nemoć, bezidejnost, mućenje vode, a kojim su iz HDSSB-a počastili nas iz SDP-a nisu primjereni, kako to iz HDSSB-a žele prikazati, političkim rivalima, već više pristaju situacijama kada komunikacija gubi svoj smisao, a komunikacijski kanal postaje zagušen „šumovima".

I na kraju pozivamo vijećnike HDSSB-a da, iako su u ovom trenutku jedini na Županiji koji su  izjavili kako su protiv održavanja tematske sjednice Skupštine, ipak sudjeluju u radu iste, te da predlože određene mjere i rješenja za što skoriji izlazak iz ove teške gospodarske situacije u našoj Županiji.

 

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

anakonda
21.11.2010. 12:20
"Funkcija predsjednika Županijske obrtničke komore po mom mišljenju nije spojiva sa funkcijom predsjednika Županijske skupštine zbog toga što je riječ o dva potpuno suprotna aspekta. Ukoliko jedna te ista osoba obavlja navedene funkcije (što je slučaj danas u našoj županiji, a po tome smo jedinstveni u državi) dolazi do situacije da ista osoba polemizira o problematici sama sa sobom ili da je polemika nemoguća (što je vjerojatnije).. "

i ovo je potvrda da nešto ne valja u našoj županiji??
struka se ne slaže s politikom!
tiberije
20.11.2010. 20:29
Nema potpisa ispod teksta. Tko je napisao tekst ?
zzzz
19.11.2010. 19:48
ladno pivo
koliko ja vidim ti nisi odgovrio guru3997 na pitanje?
pitanje je koliko vidim bilo da li je sadašnji hdz nastao uz pomoć glavaša? ako je, a zanamo da je uz pomoć glavaša nastao današnji sastav hdz-a, onda je hdz nastao uz pomoć selotejp zličinca!

a taj hdz čini i vladu i sabor. znači po tvoj tvrdnji, hdz, vlada i sabor su rezultat rada glavaša!

mislim da je glupost uspoređivati koalicije prije i poslije sudske presude glavaša!
danas tko ide u koaliciju sa hdssb-om isto tako ne priznaje rh, kao i glavaš!
ladno pivo
19.11.2010. 15:16
Jesi zadovoljan? Ova knjiga je inače prava rijetkost i ne može se naći.
ladno pivo
19.11.2010. 14:28
(Magnum Crimen na latinskom znači “Velika Optužba”) je knjiga originalno izdata u Zagrebu 1948. godine. Autor knjige je bio hrvatski katolički svećenik, a kasnije i profesor Sveučilišta u Zagrebu , Dr. Viktor Novak (1889-1977).


Dr. Novak je na 1119 stranica (u 18 poglavlja) predstavio razvoj Klerikalizma u Hrvatskoj od početka 20 vijeka (to jest od održavanja “Svehrvatskog Katoličkog Kongresa” u Zagrebu 1900. godine) do kraja Drugog svjetskog rata.

Dr. Novak je na knjizi Magnum Crimen počeo da radi daleko pre izbijanja Drugog Svjetskog rata, ali je tek sa uspostavljanjem Nezavisne Države Hrvatske ona dobila novi smisao. Dr. Novak je optužio Klerikaliste u Hrvatskoj (Jezuitski red odnosno “Isusovce”, Franjevački red, kao i ostale katoličke poglavare i svještenike koji su zagovarali potpunu poslušnost Vatikanu) da su, pod direktivom Pape i Rimske Kurije, od samog uspostavljanja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca aktivno radili na suzbijanju reformističkog pokreta u Katoličkoj Crkvi na tlu nove države, kao i da su svesno radili na suzbijanju svakog vida narodnog, verskog i političkog približavanja Srba i Hrvata.

Po Dr. Novaku, Vatikan se bojao da će reformski pokret u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj (koji je 1919. godine proglasio od Vatikana autonomnu narodnu Hrvatsku Starokatoličku Crkvu prevladati i raditi na crkvenoj uniji sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom. Drugim riječima, po Dr. Novaku Vatikan je strahovao da će u novoj državi doći do narodnog ujedinjenja Srba i Hrvata u “Srbohrvate”, čija bi ujedinjena narodna crkva bila van direktne kontrole Vatikana (priznavala suprimat Pape ili ne).

Da bi stala na put ovom procesu, Papska Kurija je izvršila snažan diplomatski pritisak na Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca i primorala je da stavi Hrvatsku Starokatoličku Crkvu u ilegalu (vlada Čubrilovića je ovo učinila 1923. godine), a potom je postavila na čelo Katoličke Crkve u Hrvatskoj Vatikanu odanog Jezuita Dr. Alojzija Stepinca.

Uspostavljanjem Nezavisne Države Hrvatske je, po autoru, Klerikalizam u Hrvatskoj stupio u svojevrstan brak sa Ustaškim pokretom, i tako stvorio Klerofašizam. Pavelićeva Nezavisna Država Hrvatska je, od strane tadašnjeg vodstva Katoličke Crkve u Hrvatskoj, proglašena za Civitas Dei (”Božiju Državu”). Autor pokazuje kroz stotine stranica sačuvanih dokumenata da je u skladu sa ovim stavom Katolička Crkva u Hrvatskoj ne samo otvoreno podržavala ustaški režim i njegove metode riješavanja ’srpskog pitanja’, već i aktivno učestvovala u njihovom sprovođenju.

Kada je prvo izdanje knjige izašlo 1948. godine u Zagrebu, sumnja se da je veliki dio tiraža kupljen i uništen od strane Katoličke Crkve. Knjigu nisam mogao do kraja pročitati jer "obiluje" dokumentiranim događajima koji se nikome ne bi svidjeli.
guru3977
19.11.2010. 14:08
hladno pivo
ako idemo u genezu problema glavaš, onda je hrvatska nastala na selotejp zločinu, a to vrijedi i za hdz???????

KATOLIK PROTIV KAPTOLA
`Crkva voli HDZ i veliča ratne zločince`
Mladi zagrebački novinar Hrvoje Cirkvenec, urednik web portala Križ života kao katolik kritički progovara o Crkvi, što je izazvalo bijes Kaptola....

možeš li ladno pivo objasniti ovu tvrdnju teologa?
ladno pivo
19.11.2010. 13:08
Da bi razina političke kulture bila na nivou onda je preduslov biti časan a biti časan u "Koaliciji Selojtep" to isključuje.
guru3977
19.11.2010. 8:44
neka jednom razum pobijedi ispred niskih strasti!


Još iz kategorije SDP