Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Europska unija

SDP: Poželjno je da građani prepoznaju prednosti Europske unije i daju podršku na referendumu.

        17.01.2012.         2461 pogleda
SDP: Poželjno je da građani prepoznaju prednosti Europske unije i daju podršku na referendumu.

Kako nam slijedi i skori referendum oko ulaska Hrvatske u EU, Županijski odbor SDP-a Virovitičko-podravske županije smatra da je izrazito poželjno da građani prepoznaju prednosti Europske unije i daju podršku na skorom referendumu. Članstvo u Europskoj uniji bit će za Hrvatsku golem poticaj za daljnji politički i ekonomski razvoj uz vladavinu prava te najviše standarde ljudskih i manjinskih prava.

Novac iz europskih fondova olakšat će ravnomjeran razvoj svih hrvatskih regija, unaprijediti će prometnu, energetsku i telekomunikacijsku infrastrukturu te bolje umrežiti Hrvatsku s cijelom Europom.  Hrvatskom školstvu, sveučilištima i znanosti otvorit će se nove mogućnosti suradnje, partnerstva i financiranja projekata. Hrvatski studenti moći će studirati diljem Europe, pod istim uvjetima kao ostali europski studenti.

Hrvatski obrtnici, mala i srednja poduzeća te svi ostali gospodarski subjekti moći će koristiti brojne europske fondove za raz¬voj, poboljšanje proizvodnje, podizanje kon¬kurentnosti i ulaganja u nove tehnologije.

Članstvo u Europskoj uniji kruna je borbe za cjelovitu i naprednu, slobodnu i ponosnu Hrvatsku. To je rezultat dvadesetogodišnjih napora i reformi te ulaganje u budućnost naših obitelji i naše djece. To je priznanje svim hrvatskim građanima i ostvarenje želja prošlih naraštaja, a osobito branitelja, invalida i žrtava Domovinskog rata, koji su ugradili sebe u temelje suvremene hrvatske države.  Hrvatski su građani to zaslužili.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
20.1.2012. 11:51
Još jednom ponavljam da ne treba srljati bos u trnje, jer EU nije samoposluga koa što nam sada Kurte i Murta udruženim snagama žele prodati muda pod bubrege.

Hrvatska je član Svjetske trgovačke organizacije, što znači da i sada imamo otvoreno veliko tržište, na kojem zbog sustavnog uništavanja proizvodnih kapaciteta i nekonkurentnosti namamo što ponuditi.

Nije problem u nedostatku tržišta, problem je u tome što mi nemamo što za prodati, jer nam je sve resurse proizvodnje i konkurentosti na tržištu uništila ista ova banda lopovska koja nas sada uvjerava da će na u EU teči med i mlijeko!
NOVI
19.1.2012. 20:53
Sječam se kada je ustoličena agencija za plačanje u poljoprivredi radi prilagođavanja zakonima EU,jedna od obaveza joj je bila i izvlačenje novca iz Sapard i Ipard programa,normalno sa kvalitetnim projektima.
Te iste godina nas je u proračunu ta ista agencija stajala više nego što je povukla sredstava iz EU fondova.
A iznos od 370 miliona eura je trebao ići za izravna plaćanja u poljoprivredi,no i to se drastično reže,možda malo sebično gledam ako glasam ZA samo zbog novca,ali sve se u konačnici vrti upravo oko toga,dali ćemo ga imati više ili manje.
pljuska
19.1.2012. 13:18
Kolega NOVI zašto grlom u jagode. Korštenje predpristupnih fondova nam stoji već godinama na raspolaganju, ali je poznato da mi ni do sada nismo bili sposobni iskoristiti ih.

Upravo su sredstva predpristupnih EU fondova nedvojbeno su u ovim teškim vremenima, kad proračuni lokalnih samouprava najčešće bilježe pad u odnosu na svoju vrijednost iz prethodnih godina, jedan od načina »podebljanja« proračuna i realizacije poslova kojih sve siromašnije hrvatske općine i gradovi sami ne bi mogli ostvariti.

Hrvatska je među onim zemljama koje su vrlo slabo koristila ponuđena sredstva, a sve to zbog nesposobnosti lokalnih samouprava i političkih mudraca koji ih vode.
NOVI
18.1.2012. 21:05
Sve sam više u dilemi za ili protiv.
Kao poljoprivredniku jedinu sam prednost vidio u onih 370 miliona eura za taj resor,što nebi bilo malo na naš proračun za agrar,ali to navodno pada ispod 100 miliona zbog krize u samoj euro zoni.
Tržište nam je u rasulu,sve je podređeno uvozu,nemalo svega vrijednog su vlasnici stranci,a opet me zamisle komentari poput gosp. pljuske da idemo kao guske u maglu.
U jednoj emisiji Gorana Milića lijepo je rečeno da se građani hrvatske zapitaju što MI dobivamo ulaskom u EU,a što sama EU dobiva ulaskom jedne male,ali prelijepe zemlje.
Po njemu ispada da dugoročno gledano EU svakako dobiva puno više,jer ova prijelazna razdoblja od par godina koja služe da se zaštite nacionalni interesi prođu za tren,a onda je sve u HRVATSKOJ na rasprodaju,obala,šume,voda i tko zna što sve ne.
Dan se bliži, a ja sam sve neodlučniji,pomagajte ljudi a da ne pogriješimo,ZA ili PROTIV ? ? ? ? ? ? ?
pljuska
17.1.2012. 20:21
Norvežani nisu željeli ući u EU, te su građani u dva navrata na referendumu odbacili takvu mogućnost. Nedavno istraživanje javnog mnijenja pokazalo je kako 76 posto Norvežana želi da njihova zemlja ostane izvan EU-a, prenosi BBC.

Iako je ostala van EU Norveška je našla načina da profitira od članstva u Europskom ekonomskom području (EEA). To je sposobnost političkog umijeća kojim se vodi država, a ne kupleraja na štetu vlastitog naroda.

Za razliku od hrvatske politike koja je samo pristajala na diktate i ucjene europskih komesara, članstvom u EEA Norveška je ekonomski profitirala, a to što je u političkom smislu pristala na ustupke nije utjecalo na gubitak prava na odlučivanja o recimo važnim pitanjima kao što je pitanje ZERP-a.

Zato odlučno NE ulasku u EU, bar toliko dugo nas vode političari koji su jedino dokazali da su sami sebi svrha, jer su si izglasali zakon kojim si osuguravaju privilegirane mirovine i ne samo na primjeru Đakovštine i KIO Keramike dokazali da neznaju zaštititi prava i interese građanki i građana Hrvatske.
dr. evil
17.1.2012. 19:25
Da, za EU!
independente
17.1.2012. 17:53
bez obzira na nespretnosti ili jasnoću izričaja, svakako DA za EU!
dorat
17.1.2012. 15:15
Za mene bi bilo IZRAZITO POŽELJNO da se politička stranka jasno izražava, a nepoželjno da NEMA JASAN IZRIČAJ o pitanju ulaska u EU. Onaj tko Vam je pisao zaključke stvarno je maher, ko da radi za HSP. Nisam euroskeptik ali kako nas ovi nagovaraju izgubim volju glasat za EU !!!!!


Još iz kategorije Europska unija