Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  SDP

SDP-ovci Virovitičko-podrvaske županije dali prednost Jurčiću

        12.07.2009.         2165 pogleda
SDP-ovci Virovitičko-podrvaske županije dali prednost Jurčiću

Danas su u svim općinskim i gradskim organizacijama SDP-a Virovitičko-podravske županije provedeni izbori za kandidata te stranke za predsjednika Republike. Prema prvim neslužbenim informacijama Ljubo Jurčić osvojio je 59,6 posto glasova, a Ivo Josipović 40,4 posto. Na birališta je izašlo 76,4 posto članova. Prema prvim i još uvijek neslužbenim rezultatima koje smo dobili iz vrha SDP-a na izravnim stranačkim izborima u kojima se birao stranački kandidat za predsjednika države pobijedio je Ivo Josipović.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
15.7.2009. 8:24
EVO PRIMJERA DEMOKRACIJE U HSS-U. NIJE NITI ČUDO, ISTO SITUACIJA KAO I U HDZ-U, NEMA NITKO PRAVO NA SVOJE MIŠLJENJE:

`Petir bi mogla završiti kao Pašalić u HDZ-u

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Josip Friščić objašnjava zbog čega je pokrenut disciplinski postupak protiv potpredsjednice stranke Marijane Petir. Friščić je obrazložio i stavove HSS-a o rebalansu proračuna.

Zar se u HSS-u ne smije imati vlastito mišljenje?

HSS je mnogim biračima prepoznatljiv upravo kroz Marijanu Petir. Spremni ste izgubiti dio birača?

- I Pašalić je bio prepoznatljiv u HDZ-u. A gdje je sada?

Hoće li Marijana Petir biti isključena iz stranke?

- Ne odlučujem ja o tome. Kakve će sankcije ona snositi, odlučit će Časni sud stranke. Najprije će poslušati sve argumente i onda predložiti odluku u skladu sa Statutom, a Statut predviđa više mogućnosti.

Je li jedna od mogućnosti i isključenje iz stranke?

- Moguće je i njezino isključenje.

Pankretića nema u javosti jer radi, zadovoljan sam’ -KAKO I NEBI, RJEŠIO SE SELJAKA????

Sisački HSS-ovci ne prihvaćaju Friščićevu odluku

KOMENTARI:
HSS kao dio HDZ-a
HSS se utopio u HDZ. On je u stvari poljoprivredni odjel HDZ-a

Hss je u banani
....kako god uzmeš! Ne zbog toga hoće li izgubiti birače ili neće. Nego što to nije nikakva stranka. Barem ne više.

računi i perje
Bivši premijer guzičar, Friščić pijanac, Hebrang ustasha, Crkva diktira rad Vlade..., a svi zajedno pljačkaju narod sve u šesnaest. Mislim da se još odlično i držimo. Ali, tak to nebu još dugo moglo ić. A onda buju ti navedeni morali položit račune. Letilo bu perje na sve strane.
zzzz
14.7.2009. 21:07
MA KODA HDZ-OVCI ZNAJU ŠTO JE DEMOKRACIJA, PA TO JE ZA NJIH NEPOZNANICA POPUT SVEMIRA:

Je li Ivu Sanadera progutao HDZ?
Zašto je informacija o Hebrangu, Šukeru i Kalmeti važna?

Zato što njih trojica spadaju među najistaknutije i najvažnije članove desne, radikalne nacionalističke frakcije Hrvatske demorkatske zajednice.
ZNATE, ŠTO JE ČUDNO? PO TOME ISPADA DA JE SANADER, KOSOR, BEBIĆ.. UMJERENO KRILO HDZ-A, A ŠTO NAS ČEKA SA DESNIM KRILOM HDZ-A?????????????

Sanader se povlači zbog rata u HDZ-u?
• Glavni • Stranačka struktura govori da to poslije Sanadera nije Sanader, nego da se strukturalno HDZ vraća prema devedesetima. Logika povijesti, naravno, govori da ne može biti ni: poslije Sanadera Tuđman. I te kadrovske odluke iznesene su odlučno, bez vidljiva krzmanja, ali su enigmatične. Ostavljaju mogućnost da je sukob u kojemu nije poslušan poziv na jedinstvo ipak bio u stranci. Da Sanader odlazi zato što ne želi preuzeti odgovornost za provođenje odluka iza kojih je većina u stranci, a koje on smatra pogrešnima ili štetnima. I omogućuje da se pomisli kako o tome šuti samozatajno, da ne našteti stranci.

`Monstruozna je laž da rušim Sanadera`
Osim svađe zbog kamiona, postoji i druga verzija priče zašto je Sanader rekao "adio". Neka Hebrang odgovori je li točna ta spekulacija po kojoj su on, Šeks i Kalmeta, te još nekoliko HDZ-ovaca prošli tjedan u Pragu dogovorili rušenje Sanadera.

Je li Sanadera slomila spoznaja da se zavjera protiv njega kovala u gradu u kojem je rođen njegov voljeni Hajduk, možemo samo nagađati.

> Svađa Hebranga i Sanadera: "Ako predamo Rončevića, nitko od nas nije siguran!"
NIJE NITI ČUDO ŠTO SMO DOŠLI DO VANJSKOG DUGA PREKO 40 MLRD. EURA, POKRAJ OVAKVIH LOPOVA?????
mišo111
14.7.2009. 15:27
Dragi moj Tarik! Psi su plemenite životinje i oni ne znaju mrzit i lagat za razliku od vas nekih. Bolje da me uspoređuješ sa njima nego sa tebi sličnima. Vjeruj manje me vrijeđaš.
Vidiš ni na jednoj konvenciji SDP-a nisu bili zaštitari koji su naoružani brojali glasove. U SDP-u se na državnoj razini glasa komjuterski. Na konvenciji koju spominješ Mate nije niti biran, a Dragovan nije ni bio na njoj. Eto vidiš zašto me ne vrijeđa usporedba sa plemenitim životinjama, za razliku da me uspoređuješ sa sobom. Ja sam govorio o statutu SDP-a, aon ti je na internetu pa ga pročitaj.
cuccurin
14.7.2009. 14:56
tarik, rekao ti je mišo 111 da slobodno pročitaš statut sdpa na netu, onda ne bi klepetao nebuloze poput ovih koje si iznio. zna se gdje se dotiskuju listići, dovode zaštitari i glasači iz austrije. tamo gdje ti spominješ nisu uopće niti birane sve osobe koje si spomenuo.... a informacije kao da su ti od novopečenog dr benkovića, specijalista za pegle, usisavače, plastične đezve za kavu, i....ma ništa više, to mu je limit.
tarik
14.7.2009. 9:25
Božooooooooooooo
xxll
14.7.2009. 8:44
Na ovom poratlu baš imamo naslov za ovu temu:

Žarković zatražio nadzor nad neprovođenjem Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina
xxll
14.7.2009. 8:41
"tarik
Mišo111 ili Božo Milivojeviću znam da je Nada od velike ljubavi prema tebe i svom psiću dala ime Božo"

KAKO TE NIJE SRAM TARIČE, CILJAŠ NA SRPKU NACIONALNOST????? USPOREĐUJEŠ JEDNOG ČOVJEKA SA PSOM ZATO ŠTO JE SRBIN, A S DRUGE STRANE STE STAVILI SRPKINJU ZA PREDSJEDNICU STRANKE I PREMIJERKU???? SDSS I MEMEDI SU TAKOĐER U VLADI....
PRVI PUT U POVIJESTI HRVATA JEDAN ROM JE UŠAO U VLADU.

PO TOME ISPADA DA SRBI KOJI SU SA HDZ-OM "DOBRI SRBI" A SRBI KOJI SU U DRUGIM STRANKAMA SU "PSI". KAKO TE NIJE SRAM????


Cyberfašisti protiv "Srpkinje" Kosor

VEĆ JE dobio i ime kojeg bi se svatko normalan sramio, ali njemu ono sasvim sigurno jako godi. Zovu ga "cyberfašizam", čime se obuhvaća sav onaj polusvijet koji internetske forume svakodnevno zatrpava jarosnim hrvatstvom, na koje po njima ne pada ni trunka sumnje ni kada su u njegovo ime napravljeni najteži zločini. Ali se zato prezire Srbe, Židove, Cigane, crnce... bez obzira na to jesu li što krivi. Čak im je najdraža poslastica nasrnuti na potpuno nevine pripadnike tih Drugih.

Ukratko kao "ČETNIKUŠU" i zmiju ljuticu u njedrima hrvatske državne vlasti. I dok se cyberfašisti, koji očito progovaraju i u ime radikalnih desničara u HDZ, nemilice ostrvljuju na nju, vrh stranke, znakovito, šuti. Jasno je zašto. Znaju ondje da su baš oni pustili iz boce ovog zloduha, pa zato sada ne mogu braniti ni Srpkinju koja to nije (a nije dok god se Kosor slobodnom voljom izjašnjava kao Hrvatica) IAKO JE 1995 GODINE PREŠLA NA KATOLIČKU VJERU. A onda i zato što je taj vrh potpuno nespreman da prihvati kao civilizacijsko dostignuće da na čelo države, a sačuvaj bože stranke, dođe Srpkinja koja bi to doista i bila.
xxll
14.7.2009. 8:13
janez
"Pokušaj tog scenarija je bio kada su HDZ- ovci uzeli ministarstvo poljoprivrede od seljačina. Ovi se nisu dali isprovocirati jer na slijedećim izborima neće proći prag.
Seljaci su ispali i na lokalnoj razini a i na državnoj čisti kokošari koji će još biti aktuelni koliko to hoće HDZ a onda zbogom Novokradeci, Psići i Lanšćaci"
JANEZ TO TI JE PRIRODNA KOALICIJA, ISTO KAO HDZ, SDSS, MEMEDI.... NA DRŽAVNOJ RAZINI. ZAMISLI STRANKU U KOJOJ ZAJEDNO SJEDE KOSORICA (SRPKINJA), HEBRANG (OBOŽAVA USTAŠE, MEMEDI (ROM)...TO TI SE JANEZ ZOVE BRATSVO I JEDINSTVO, POGLEDAJ KAKO SU SE NEKADA VOLJELI:

Z. DIJAKOVIĆ I BEGOVIĆ - Neka ministar Kirin ispita sumnju u kupnje vijećničkih mandata U PITOMAČI
SLUČAJ Čelnici pitomačkog HSS-a optužili HDZ za političko nasilje i rušenje legalno izabrane vlasti
TKO SE TUČE TAJ SE VOLI.
A LJUBAV HDZ I HSS-A?

GURU
zašto uvijek napadaš kada se pita tko što radi. TEBE NITKO NE NAPADA VEĆ NAPROTIV HVALI, DA SI AKTIVNIIJI OD GOSPODINA PRPIĆA, DODUŠE I TEBI NEDOSTAJE MALO HRABROSTI???
OPET NISI NAVEO SAV RAD HSPD-A. PA ZAR JE TO TAJNA. PA JAVNO SE OGLASIO 4 PUTA, A TI DOKAŽI DA NIJE TAKO. KADA JE KOMENTIRAO AKTUALNE DOGAĐAJE U GRADU?
RECIMO GURU, ŠTO BI TI MJENJAO U OVOME GRADU, ŠTO VLAST NE RADI DOBRO, ŠTO RADI DOBRO....
- pogledaj što je napisao tvoj omiljeni političar?
Prpić: Hrvatsku je uništio lopovluk u Hrvata
S obzirom da sam posljednjih dana javno prozvan od nekoliko čitatelja Virovitice net-a,

ETO, mi samo želimo da češće bude aktivan I KOMENTIRA GOSPODARSKU SITUACIJU U GRADU, UOSTALOM TO MU JE I DUŽNOST JER PRIMA NAKNADU KAO VIJEĆNIK GV.


janez
13.7.2009. 22:18
Poznato je pravilo da se u ovim situacijama izazove kriza te da se raspišu izvanredni izbori a poslije se vruć krumpir preda i čeka prilika. Pokušaj tog scenarija je bio kada su HDZ- ovci uzeli ministarstvo poljoprivrede od seljačina. Ovi se nisu dali isprovocirati jer na slijedećim izborima neće proći prag.
Seljaci su ispali i na lokalnoj razini a i na državnoj čisti kokošari koji će još biti aktuelni koliko to hoće HDZ a onda zbogom Novokradeci, Psići i Lanšćaci.
guru
13.7.2009. 22:13
Ono što ja cjenim kod političara je rad. Ako zzzz smatra da je piskaranje po portalima zamarajuči i odgovoran posao to je njeno pravo i ja to poštujem. Kakve su koristi od toga to je vidljivo. Stranka nikad slabija i nikad više rascjepana. Sa ostalim opoziciskim strankama gotovo da i ne postoji valna dužina a kamo li suradnja.
Moram priznati da sam inpresioniran onim što je učinio Prpić. Trebalo je imati hrabrost stare,rastrojene,pa i invalidne ljude povesti na prosvjed u Zagreb. Bio sam ućesnik tog prosvjeda pa su mi neke stvari puno jasnije od obićnih promatraća ispred televizora. U ono vrijeme prozivati suce i sudkinje imenom i prezimenom ravno je ludilu.Pored toga Sanadera prozvati lašcem,, značilo je ne spavati u vlastitom krevetu.
No Prpić je i tu imao snage i hrabrosti. Nekoliko dana iza toga sam osluškivao da li je Prpić priveden u policiju. Uslijedili su prosvjedi po Virovitici. Traženje odvjetnika i trošenje vlastitih novaca za korist svih obespravljenih. Najaći potez bio je osnivanje stranke.
Trebalo je apolitičnim ljudima objasniti da je politika sve zakuhala i da se bez politike njihov problem neče riješiti.
Danas HDZ i SDP kao po dogovoru asimiliraju male stranke. Onaj tko nije stvarao trebao bi se bar ,suzdržavati i ne rušiti. To je naše Hrvatsko prokletstvo da u svakom vidimo neprijatelja. Ako ga nema mi ga izmišljamo.
Trebalo je imati hrabrost izaći samostalno i na prošle lokalne izbore. HSPD-ovih dva mandata u VIrovitici i jedan u Pitomači su iznenađenje i za dobre znalce Hrvatske političke scene.
Dozvoljavam da mogu biti i malo subjektivan jer sam direktno vezan kao štediša, ali ove činjenice nitko ne može pobiti.
Koliko sam čuo magistar Prpić slovi i za veoma cjenjenog stručnjaka u Hrvatskim šumama. Poučna staza na BIlogori djelo je njegova uma i ruku.
Uspoređivati takvu osobu sa gđom. Nadom Čavlović-Smiljanac mislim da nema smisla.Gospođa se gotovo iznenada našla kao saborska zastupnica i moram priznati korektno obavlja svoj posao u Saboru. No imam osječaj da boluje od sindroma velike stranke.
Ne bude li uskoro shvatila realnost situacije mogla bi biti vječna oporba. Sa prijateljima se ide u pobjede a sa neprijateljima u uništenje. Nadam se da će SDP početi skupljati prijatelje.
cukartown
13.7.2009. 21:52
gospodo zar nevidite da se hdz sprema predat vlast,oni zapravo nežele više vladat iz sada već poznatih razlog zato bježe jedan po jedan.,ali ipak kupujmo hrvatsko i punimo proračun.
tarik
13.7.2009. 21:36
Mišo111 ili Božo Milivojeviću znam da je Nada od velike ljubavi prema tebe i svom psiću dala ime Božo ali ovom prilikom me interesira jesi li i ti neopredjeljen jer je to izgleda budućnost svih manjina u SDP-u.
Vidi Gradsko vijeće!
tarik
13.7.2009. 21:28
Što se tioče demokracije u SDP-u ne mogu a da ne kažem za jednu skupštinu na kojoj je za predsjednicu izabrana Nada Čavlović. Tom prilikom osoba koja imao osmjeh ribe na žaru (Dragovan) brojao je glasove i podmetao nove listiće koje je naravno zaokruživao pod rednim brojem Nade. Neki su na to reagirali međutim taj retro-men se nije dao smesti, Nada i Mato su pobjedili- rezultat.
To je demokracija u SDP-u.
Uvijek igrate na pogrešnog a znam da to Ivo neće zaboraviti.
kota 211
13.7.2009. 21:08
Zahvaljujem na pojašnjenjima "cuccurinu" i "miši 111". Vrlo iscrpno i korektno, uz ogradu o "lažcu". Vrijeme će pokazati svoje. Vi svakako doprinosite radu Vaše stranke. Na ovaj naćin, svakako da.
mišo111
13.7.2009. 20:55
Ispravka predzadnjeg stavka:
Rukovodstvo će se birati temeljem tog statuta najdemokratskijom metodom tajnim glasovanjem svih članova.
mišo111
13.7.2009. 20:50
Ja molim sve one koji na ovom portalu rone krokodilske suze o sudbini SDP-a, da pročitaju statut SDP-a i to statut koji je donijela konvencija sazvana 60 dana u naprijed, a ne za jedan dan. Statut je za to vrijeme prošao dvije javne rasprave u svim organizacijama i nakon toga predložen od svih tijela SDP-a konvenciji, na kojoj je bilo još amandmana, neki su usvojeni, neki odbijeni. Znači nije predložen na samoj konvenciji i usvojen aklamacijom.
Tko to pročita viditi će da su sve organizacije na svim nivoima u roku od 6 mjeseci nakon izbora na tom nivou dužne provesti unutarstranačke izbore i da su danom proglašenja rezultata izbora mandati svih rukovodstava na dispoziciji članstvu, pa i mandat predsjednice županijskog odbora. Znači ona nema potrebe podnositi ostavku, jer će se novi ili stari predsjednik BIRATI, naglašavam BIRATI tajnim glasovanjem svih članova županijske organizacije i neće ga nitko dekretom određivati, a bogami niti smjenjivati poput Jope rukovodstvo Nove Bukovice.
To u SDP-u radi članstvo, na demokratskim unutarstranačkim izborima u statutom zadanim rokovima i po proceduri koju je odredio statut.
Ponovo naglašavam statut koji je usvojen jednom od najdemokratskijih procedura u ovom dijelu Europe i na najdemokratskiji način tajnim glasovanjem svih članova svake od lokalnih organizacija.
Znam da su ove odredbe za one koji izaberu rukovodstvo aklamacijom za 15 minuta, a predloži ga 1 čovjek ili ti vođa nepojmljive i da ti u unutar stranačkoj demokraciji za SDP-om zaostaju nekoliko svjetlosnih godina.
zzzz
13.7.2009. 19:59
cuccurin
Nemoj se brinuti, jer kada HDZ TONE onda izmišlja nekakve neutralne političare. zadnji primjer se desio u Splitu sa Kerumom. Nakon dva dana Kerum je sklopio savez s HDZ-om koji je sastavljao GV SPLITA.
Isti je slučaj i kod nas, HDZ GUBI TLO POD NOGAMA I SADA TRAŽI STRANKU S KOJOM ĆE MOĆI OSTATI NA VLASTI. ČISTI PRIMJER KOALICIJA JE HDZ/HSS/HSLS, DONEDAVNO SE PECEK, NOVOGRADEC, DIJAKOVIĆ, HRALA.. KLALI S HDZ-OM A DANAS SU IDILIČNIM ODNOSIMA. KAKO??????
HDSSB - STRANKA KOJA SE JE OGLASILA 4 PUTA, GURU POSTAJE POPULARNIJI OD GOSPODINA PRPIĆA KOJI NEMA NITI RJEČI HVALE ZA RAD GV ALI NITI RJEČI KRITIKE ZA SADAŠNJU VLAST.
EVO DOKAZA:

Prpić: Hrvatsku je uništio lopovluk u Hrvata
Može li se ovdje govoriti o organiziranom kriminalu ? Ostavljam da sami prosudite.... Slijedom svih ovih činjenica, Hrvatska stranka pravne države tužila je R.H. Ministarstvo financija zbog objektivne odgovornosti države za nastalu štetu. Sve ove navode potvrdila je na posljednjem ročištu .....
ETO, KAO SVETA VODA, NITI KORISTI ALI NITI ŠTETI. ČOVJEK KOJI BI BIO GRADONAČELNIK, NIJE NITI JEDNOM KOMENTIRAO GOSPODARSKU SITUACIJU U VIROVITICI. A KAMOLI SLUČAJEVE NEPOTIZMA, NEODGOVORNOSTI, PROMAŠAJA, KRIMINALA,......ALI I POHVALA ZA RAD GV.
NEKA SE UGLEDA NA GURU KOJI JE AKTIVNIJI OVDJE NA FORUMU NEGO GOSPODIN PRPIĆ U POLITICI.
AKO LAŽEM NEKA GURU OBJAVI ČLANKE KOJE JE OBJAVIO HSPD?????
cuccurin
13.7.2009. 19:40
kota, nije ti to, izgleda, bez vraga. istina u početku teksta si spomenuo osobu koja se prozvala žrtvom a bila je običan, oprostite na izrazu, lažac, ali i čovjeka koji je, strašnom igrom ljudi koji i danas na žalost hodaju virovitičkom politikom, optužen bez prava da se obrani pa i na najvišoj razini sudske vlasti.da, njegovi nisu učinili ništa da ga zaštite ( ovi u zg ) ali to njima na dušu-ako je imaju. čuj, nitko nije operiran od sukoba ili struja unutar stranke ili vatrogasnog društva pa tako niti sdp, ne znam zašto bi to bio problem? imaju legalnu, legitimnu ekipu koja ih vodi pa kako rade tako će im i biti. rezultati sve govore, zar ne?
kota 211
13.7.2009. 18:11
"cuccurin"- Ma kakva Arena ?? Prije bih rekao da je sdp više cirkus, nego prva oporbena virovitička stranka. "Guru" vam uporno ponavlja da svađa oporbe najviše odgovara hdz-u. No ne vrijedi vama više govoriti. Izgubili ste V. Hercigonju jer ste bili prevaranti. Izdali su vas vaši prvi ljudi u gr.vijeću (Car,Simonović). Deskara, koji je pošten čovjek, ste pristali smijenili zbog usranih 600 kn, a u stvari ste međusobno bili najobičniji psi, gladni vlasti. Tada ste i predali vlast u ruke hdz-u, a ovi su znali ukrasti puno, puno višeod 600 kn, no nisu vam dali više na vlast. A znate zašto ? Zato što su puno pametniji i perfidniji od vas. A gdje ste to danas? Svađate se sa oporbom, a imate barem tri "struje" u partiji (Vukušić,Čavlović, Kurečić, Kukić, svi ostali...). I bivši članovi opravdano dižu ruke od vas (Danica). Bauljate u raznim željenim (Hrala-hss) i ostvarenim (hdssb-sdss-hsu-V.Moslavac) nebuloznim koalicijama. A gđa. Čavlović ili tko već, ne zna reći : "Dosta sranja !" Zar želite da vam se to malo "rogova u vreći" razvali ?!! Samo recite....
cuccurin
13.7.2009. 17:30
dano, ipak je 61-39%. ostali tekst stoji. kota, sdp ce imati izbore, redovite. a tko ga vodi ( i tko ce ga vodit ?) pa valjda oni koji su izabrani i oni koji ce biti birani. ili ti misliš da to određuje netko...u areni?
zzzz
13.7.2009. 17:16
Mislim da je danas SDp ponovio udraRio temelje DEMOKARACIJE U POLITICI RH I TIM PUTEM TREBAJU POĆI I HDZ, HSP, HSU, HSS.. POGOTOVO HSS, SADA KADA JE SUSSPENDIRAO PETIR JE DRUGAČIJE MISLILA OD fRIŠČIĆA I PANKRETIĆA.
AKO ŽELIMO U EU, ONDA SE MORAMO UČITI OSNOVNIM NAČELIMA DEMOKRACIJE U DRUŠTVU.
zzzz
13.7.2009. 17:01
Dečki, a što to znaći najbolji, djela govore o ljudima ali i o političarima, uvijek pogledajte tko je u potpisu pa je lako utvrditi tko je dobar i ima znanja. lako je ovdje piskariti, ali iznositi činjenice i potpisati je drugo.
Koliko je tko učinio? Guru, pokušaj izbrojat aktivnost svog prijatelja Prpića.

Vepar, a ne ministar
Ivica Kirin, dakako, više nikada neće biti ministar, no ne zaslužuje da to ostane više niti jedan dan, jer je i za buduća vremena duboko kompromitirao uvjerljivost Vlade i Republike Hrvatske. Ovakvim činom u kojemu je sudjelovao i general Markač, do jučer teško bolestan od dijabetesa do depresije kada se trebalo riješiti Scheveningena, najviše će izgubiti ostali haški osumnjičenici. Primjerice, kakve će to garancije sada Ivo Sanader moći ponuditi ICTY-u i Ujedinjenim narodima za puštanje na privremenu slobodu generala Ante Gotovine kada njegov glavni ministar koji bi trebao osigurati to što Haag od nas traži, prvi sudjeluje u opstruiranju međunarodnog prava?--

Ako uspješnost mjerimo po broju stepenica i čitanosti Jubita onda su Đakić i Kirin zaslužili odličja

VIROVITICA – Gradska organizacija SDP-a Virovitice prokomentirala je odluke o javnim priznanjima koje je donijelo virovitičko Gradsko poglavarstvo. Predsjednica SDP-a Virovitica Andreja Horvat Carevski piše: U Virovitici vlada demokracija zasnovana na, dakako, trodiobi vlasti i to između Đakića, Kirina i Kožnjaka. Zato nas ne bi trebalo čuditi što je gradonačelnik Kožnjak spreman izvršiti dodjelu Zlatnih plaketa «Grb grada Virovitice» saborskom zastupniku Josipu Đakiću i ministru Ivici Kirinu, zbog, kako navode, velikog doprinosa ukupnom razvoju Virovitice i Virovitičko-podravske županije.
Pitamo se koji je to doprinos koji su gore navedeni dali ovoj zajednici i po čemu je taj doprinos veći i značajniji od doprinosa ostalih građana ove zajednice. Pa nisu li oni, kao javne osobe koje su za to itekako dobro plaćene, DUŽNI raditi u javnom interesu. Međutim, naša Županija je i dalje na dnu ljestvice prema svim gospodarskim kriterijima, ali i prema obrazovanju najmlađih, koji bi u budućnosti, kao neki novi zastupnici i ministri, trebali ovoj Županiji osigurati prosperitet.
Osim ako se uspješnost mjeri po broju stepenica ili prema čitanosti na «Jubito» portalu! Uzimajući u obzir proglašenje V. Šeksa počasnim građaninom Virovitice, jasno je da se u ovoj Županiji vrednuje rad samo hadezeovaca, dok su ostali građani, koji svojim radom uredno financiraju gradske službe, potisnuti u rang građana drugog reda. A gradonačelnik bi trebao biti gradonačelnik svih Virovitičana.
SDP VPŽ.
kota 211
13.7.2009. 16:15
"cucurin", pa provedite konačno izbore u virovitičkom sdp-u , pa da konačno građani Virovitice saznaju tko to vodi gradski sdp !! Ali stvarno ! Pet sdp-ovaca, sedam mišljenja.....Marinko vam je najbolji, vjerovali vi to ili ne !!
cuccurin
13.7.2009. 15:24
xxll- zone, zone...... stvar postavljas ok ali....jedan lokalni sdpovac je rekao da par godina trebas izigravat gradsku ludu, bit na svakom novinskom i inom listu i za virku je to model kako dobit izbore....vidi se i po aktualnoj situaciji..
cuccurin
13.7.2009. 15:14
rezultat je, danice, 54:46 (otprilike). što je to u tom rezultatu zdrav razum?? zar misliš da je kirinovih 55-60% u virovitici zdrav razum? ili da onaj osttak nije? "zna se" kod koga je nužan zdrav razum i tko odlučuje tko ima zdrav razum!!
guru
13.7.2009. 15:11

Guru opet lupetaš gluposti-drži se svoga dobroga
prijAtelja Prpića, jer imaš krive informacije.
Ovo govori o tebi xxII kako se ne bi smjela ponašati.
Jedino što sam pogrešno napisao to je (KUČA)
Izvinjavam se u oglasniku je pisalo stan a slike unutarnjih prostorija upučuju da se radi o potkrovlju.
Nisam samim komentarom mislio ništa loše.
Prva pomisao mi je bila gđa.Nada zbog dobrih izbornih rezultata dobila poziv od stranačkog šefa da se preseli u Zagreb i pomogne svojim sposobnostima ojačati stranku kako bi ovoj bandi lopovskoj zadali odlučujući udarac.
Druga pomisao je bila evo riješenja i za sve obespravljene.
Ako je tarik kao što mislim jedan od članova SDP onda dovoljno govori što je SDP danas u Virovitici.
Nadalje što se tiće Prpića volio bih ga imati za prijatelja.
Kad nađem vremena pratim što se događa po pitanju štediša. Moram mu i ovom prilikom zahvaliti za sve što je učinio po tom pitanju. Nažalost ljudi poput Jope nisu našli vremena ni da se obrate toj populaciji građana, iako plaću dobivaju zahvaljujući upravo biračima tog kraja.
Nadalje gospodin Prpić je objavio jedan tekst koji obiluje informacijama a napisan je u maniri jednog vrsnog novinara. Koliko gosp. Prpić voli HDZ vidjelo se iz pitanja postavljenih gradonačelniku Kirinu na aktualnom satu kojega su neke gđe. propustile.
Toliko o dosljednosti i samokritičnosti.
Činjenica da slab SDP nikome u Virovitici ne koristi osim HDZ-u trebala bi biti nit vodilja.
U tom smislu tumačite i moje komentare.
xxll
13.7.2009. 12:56
a ŠTO JE OVO TARIK?????
Saborska zasupnica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec i njezin zamjenik u županijskoj organizaciji Vlado Hanžek održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su novinarima prezentirali poduzetničke zone u Zaboku i Križevcima te iste usporedili s onima u Virovitici.

Zona u Zaboku, gdje je na vlasti SDP, prostire se na 70 hektara gdje je svoj dom pronašlo 26 tvrtki koje su zaposlile 1416 novih djelatnika. Nakon što je u zoni prodana i zadnja parcela, krenulo se u izgradnju druge zone veličine 50 hektara. U drugoj zoni ostala je slobodna samo jedna parcela, a planira se zaposliti 1400 osoba. Nezaposlenost u Zaboku iznosi 200 osoba.

Grad Križevci kojim vlada HDZ osposobio je zonu veličine 57 hektara u kojoj je otvoreno 28 tvrtki koje su zaposlile 950 osoba. U njeno uređenje uloženo 24,5 milijuna kuna od čega je 17,5 milijuna kuna uložio Grad Križevci.

- Žalosno je što u zonama koje su koštale više od 20 milijuna kuna, svoje radno mjesto pronašlo je tek desetak osoba, a s obzirom u uložena sredstva trebalo je bar 1000. Cijeli posao oko poduzetničkih zona sve više na obiteljski biznis obitelji Kirin. Neka gradonačelnik Kirin odgovori, zašto je potrošeno više od 20 milijuna kuna za samo 10 novih radnih mjesta? Neka odgovori kako je virovitička obilaznica s planiranih 80 milijuna kuna narasla na 120 milijuna kuna? Gdje je završila razlika od 40 milijuna kuna? Kako je cijena Gradske knjižnice i čitaonice s planiranih 9 milijuna kuna narasla na 14,5 milijuna kuna? Na što se utrošila razlika od 5,5 milijuna kuna? Pita se županijska predsjednica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec koja je zatražila odgovore od gradonačelnika Ivice Kirina.
REZLTAT, KIRIN ODGOVORA:
Gradonačelnik Kirin i Grad Virovitica najavili mogućnost tužbe Nade Čavlović Smiljanec
MALO SUTRA, PREDOMISLIO SE KIRIN KADA JE UVIDIO DA SU TO NEOBORIVE ČINJENICE????? IMA JOŠ.

tarik
13.7.2009. 12:22
Ako su rezultati lokalnih izbora prošli katastrofalno po SDP a za takve rezultate je direktno "zaslužna" Nada sa svojim nepromišljenim potezima onda je normalno da poslije analize ponudi i ostavku. To je Građanine demokracije. Podsjetimo se one koalicije sa Glavašem, skupova gdje su izgovarane riječi mržnje prema drugima i drugačijima a gdje je bio prisutan kandidat SDP-a za župana , kampanja koja nije bila stručna i nije sadržavala argumentirani napad na "ranjive" programe HDZ-a , svađa sa predstavnicima srpske nac. manjine , neprepoznatljivost u političkim stavovima ...., ma takav SDP je bio kao stvoren za HDZ. Nado ti si zato kriva i ako nešto ne napraviš jačat će Prpićeva stranka a političko polje ima i tzv. "Treći blok" što će još više oslabiti SDP.
Šta ti je u interesu ?????
xxll
13.7.2009. 11:30
Točno!
Evo što je nedavno izjavio ĐAKIĆ????
Oporba je žestoko reagirala. Predbacuju premijeru da je Hrvatsku ostavio u nezavidnoj situaciji. Kako vi to vidite?

Apsolutno se ne slažem s ocjenama oporbe. I do sada su koristili svaku priliku kako bi oklevetali, podrivali, bavili se onim najgorim - blaćenjem. S druge strane, ne nude nikakva rješenja. I SADA NUDE DVA kandidata za predsjednika države.

ŽALOSNO JE AKO SABORSKI ZASTUPNIK HDZ-A NE SHVAĆA BITI DEMOKRACIJE, PA ZAR NE PRATI IZBORE PREDSJEDNIKA STRANKE I DRŽAVE U DEMOKRATSKIM ZEMLJAMA. IZGLEDA DA ON GLEDA NA SATELITU SAMO S. KORESKE, KINESKE, IRANKSE... TV PROGRAME.

A SA KOJIM JE KRALJEM STANKOVIĆ USPOREDIO HDZ???

EVO KAKO SU MEDIJI OBJAVILI IZBOR KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA U SDP-U?????

EKSPLOZIJA DEMOKRACIJE!
SDP odabrao: Ivu za predsjednika

Ivo Josipović bit će predsjednički kandidat SDP-a na predstojećim izborima. Odlučila je to većina članova koje bi taj profesor Pravnog fakulteta trebao predstavljati.

KOMENTAR DRUGOG KANDIDATA:
Jurčić: Nisam razočaran
"Članstvu sam predložio svoj program, koji eto nisu prihvatili, ovo je odluka koju podržavam, ali je ovo ujedno i moja posljednja kandidatura na bilo koju funkciju. Nisam razočaran i nemam namjeru odustati od SDP-a kao stranke", rekao je Jurčić.

ZAR SE OVO MOŽE DESITI U HDZ-U????????građanin
13.7.2009. 10:01
Ljudi jel ste gladali nedjeljom u 2 kad je Šeks objašnjavao način izbora u hdz-u, pre strašno kako kod njih dolazi do izražaja demokracija, a pljuju po sdp-u e pa neka od njih uče kako se provode izbori i demokracija!
xxll
13.7.2009. 9:32
Dobro je da se prića o SDP-u, jer znaći da je jedina oporba u VPŽ. Evo recimo podatak da je u HDZ-u ovih dana 4 profesionalca (od 5 stručnih suradnika) dobilo otkaz, govori o krizi u HDZ-u.
To znaći da mjesećno je do sada HDZ na profesionalce trošio min. 30 000 kuna u Virovitici, a tko je to sve plaćao????? Osim toga desetke tisuće kuna još na telefone, dnevnice, režije....

Danica, a tko je je izgubio izbore????
SDP???? Pa SDP nije niti bio na vlasti, pa prema tome nije mogao izgubiti izbore kao kada je koalicija SDP-HSS-HNS izgubila izbore????? Odgovornost u SDP-u je osjetio i bivši gradonačelnik SDP-a Deskar, koji je zbog 600 kuna rekao zbogom politici. Ali to se zove odgovornost u politici.

Guru opet lupetaš gluposti-drži se svoga dobroga prijAtelja Prpića, jer imaš krive informacije. Pitaj ga zašto je on u dobrim odnosima s HDZ-om, jer njega ne napadaju i ne prijete mu tužbom. Uostalom i sam je gospodin Prpić napisao da su ga na priopćenje natjerali njegovi nezadovoljni članovi HSPD-a. Žalosno.

Očito se HDZ boji sposobnih i hrabrih ljudi u gradu i županiji, pa bi najradije da se vrati stara garda SDP-a na vlast, da i dalje radi što želi.

Ne branim gospođu Nadu jer je ne poznajem ali da je ona napravila stvari koji su pojedinci napravili, siguran sam da bi otišla iz politike, jer ona ima svoj obraz:
- Kirin- Kriv sam za poplavu u gradu VT
- PALAČA PEJAČEVIĆ - GRAD PLAĆA PRIVATNIKU ZBOG LOŠEG SKLOPLJENOG UGOVORA ODŠTETU U IZNOSU OD 2.410.819,09 kuna.
- AFERA S IZGRADNJOM ODLAGALIŠTA OTPADA U JASENAŠU
- PROPALOG OBITELJSKOG BIZNISA U PODUZETNIČKIM ZONAMA- SADA POSTAJE ODLAGALIŠTE E-OTPADA IZ FLORE
- Z. DIJAKOVIĆ I BEGOVIĆ - Neka ministar Kirin ispita sumnju u kupnje vijećničkih mandata U PITOMAČI
SLUČAJ Čelnici pitomačkog HSS-a optužili HDZ za političko nasilje i rušenje legalno izabrane vlasti

- AFERA VEPAR - Ovidijevske prijevare uz pokolj veprova
Najprije se virovitička vlast (foto-dokumentirano) željela pohvaliti uglednim lovačkim gostima, a potom su počeli i problemi. Jedan je od rečenih gostiju bio naime bjegunac (pobjegavši s mjesta na kojemu je bio interniran), njegov je pak lovački sudrug bio ministar unutarnjih poslova (kojega neprestance pogrešno tituliraju ministrom policije).
Da bi se nekako zaštitilo uglednike (čiji je lov postao općepoznatim) koristi se pia fraus, podgrijana na virovitički način.
- zatim se treba još dodati slavne izjave u medijima koje su proslavile ministra KIRINA ALI I VIROVITICU I VPŽ U RH ALU I U EU.........
PA TKO BI ONDA TREBAO DATI OSTAVKU?????
guru
13.7.2009. 7:05
Danice za vašu informaciju gđa.Smiljanec-Čavlović prodaje kuću. Dakle ova informacija govori sve.
Virovitički SDP uskoro očekuje rasplet. Što god bilo želim im sreću jer u radu se baš nisu iskazali.
Danica
12.7.2009. 23:47
Treba sačekati službene rezultate ali ne bi me čudilo da je u nas SDP glasao suprotno većini i zdravom razumu! I što još čeka gđa Smiljanec-Čavlović! Svatko s imalo poštenja podnio bih ostavku nakon lokalnih izbora- aliona je nezamljenljiva, nešto ala Jadranka Kosor! Spasi nas takvog VPŽ SDP-a! Vaša - jako, jako teško!


Još iz kategorije SDP