Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Orahovica

SDP Orahovica: Gradonačelnik je lažov ili manipulator

  sdp           09.12.2023.         2804 pogleda
SDP Orahovica: Gradonačelnik je lažov ili manipulator
Kronološki ćemo navesti što se dešavalo u proteklih dva tjedna, prilikom dva pokušaja formiranja Gradskog vijeća. Prije prvog pokušaja formiranja Gradskog vijeća, gradonačelnik je pozvao vijećnike SDP- a, na razgovor oko kandidata. Mi smo mu predočili službeni stav našeg Gradskog odbora, za koji smatramo, da je prije svega pošten i poštuje izbornu volju građana. Naš prijedlog je bio da SDP da predsjednika vijeća, a druge dvije političke opcije, koje su osvojile najviše mandata ( HDZ i nezavisna lista Josipa Nemeca po jednog podpredsjednika). On je naš prijedlog odbio i nudio nam Kandidatkinju nezavisne liste Hrabro Valentinu Špalj.

Mi smo taj prijedlog odbili iz razloga što smo sa istom tom vijećnicom razgovarali i odbila je bilo kavu suradnju s SDP-om i to imamo u pisanoj formi. Nakon toga, nudio nam je drugog kandidata s nezavisne liste Josipa Nemeca. Taj prijedlog smo odbili iz razloga što smatramo da HDZ i lista Josipa Nemeca, s koje je ponuđeni kandidat, imaju dovoljno ruku da sami formiraju Gradsko vijeće. Na kraju nam je rekao da je razgovarao s nezavisnom listom Josipa Nemeca i da će vijeće biti formirano ( HDZ + NL Josip Nemec). To je naglasio u dva navrata. Politički smo pismeni i shvatili smo o čemu se radi, tako da smo taj razgovor okončali.

Na prvoj sjednici vijeće nije formirano, jer vijećnik Darko Žužak, kojega je Gradonačelnik nama predlagao nije došao na sjednicu. Kasnije smo doznali da je to Gradonačelnikova prljava igra.

Nakon Što vijeće nije formirano u prvom pokušaju, mi smo preuzeli inicijativu oko formiranja. Razgovor s gradonačelnikom vodili smo nekoliko dana prije drugog kruga formiranja Gradskog vijeća. Predočili smo mu posljedice krize, koju Grad ima proteklih 10 mjeseci, (Orahovica nikad nije bila u takvom mraku-čak i doslovno, kao za vrijeme ovog gradonačelnika) a za koju je isključivi krivac on i HDZ. Ponovno smo mu ponudili konsenzus tri političke opcije. Konsenzus zagovaramo od prvog dana, kada smo vidjeli rezultate izbora. Na kraju se složio s našim prijedlogom, pod uvjetom da to prihvati i Josip Nemec sa svoja tri vijećnika. Sljedećeg dana, razgovarali smo s Josipom Nemecom i njegovim vijećnikom Žužakom. Ponudili smo im istu platformu kao i HDZ-u, što su bez ikakvih upita prihvatili. Time smo smatrali da su to konačni dogovori i da će kriza vlasti u Gradu biti riješena.

Prije same sjednice dolazi do miniranja dogovora od strane gradonačelnika i nuđenje konsenzusa svih 13 vijećnika (mada je u startu znao da dvije vijećnice, HSS i Hrabro, to ne žele).

Iz aviona je vidljivo, da je to napravio na prijedlog HSS-a i nezavisne liste Hrabro, s kojima je stvorio front protiv SDP-a.

Sigurno je jedno, da SDP više neće učestvovati u razgovorima s prevarantsko interesnom skupinom, koja ovaj Grad vodi u propast. U svim razgovorima jasno smo stavili do znanja da nas fotelje ne zanimanju i da nećemo sudjelovati u bilo kakvom rušenju proračuna. Isto tako, nikome nismo uvjetovali tko će biti njihov kandidat, pa nećemo dopustiti niti da nam oni određuju kandidata. Što bi SDP trebao više Napraviti? S kim razgovarati i kome vjerovati?

Možda bi bezuvjetno trebali prihvatiti želju gradonačelnika, da njegova kandidatkinja Valentina Špalj bude predsjednica Gradskog vijeća. Neće ići.

Svima u ovom Gradu je jasno da najveću štetu ovog cirkusa u režiji HDZ-a i njihovih satelita imaju građani Orahovice. Očito su gradonačelniku cilj još jedni prijevremeni izbori na štetu grada i građana naše Orahovice. Pa neka to onda izvoli obznaniti građanima.

 

Gradska organizacija SDP Orahovica

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Orahovica