Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  SDP

SDP obilježio Dan antifašističke borbe

        22.06.2009.         1796 pogleda
SDP obilježio Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, kod spomen obilježja poginulima iz NOB-a u parku u Pitomači rukovodstvo Općinske organizacije SDP-a Pitomača položilo je vijence i upalilo svijeće. Uz predsjednika organizacije Hrvoja Vraneka, predsjednice Foruma mladih Ivane Novogradec te vijećnice Općinskog vijeća Ivane Deskar, dužno poštovanje poginulima u borbi protiv nacističkog i fašističkog okupatora odali su i Sandra Petrović članica pravnog tima SDPH, Dražen Posavac stručni suradnik SDP Virovitičko-podravske županije Mate Vukušić vijećnik županijske skupštine koji je istaknuo važnost obilježavanja ovog datuma, to jest značaj događanja od prije 68 godina u šumi Brezovica pokraj Siska. Naime, tada je osnovan prvi Antifašistički pokret  ne samo u Hrvatskoj nego i cijeloj Europi.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

marshall
25.6.2009. 23:36
239,99,99x009y00009
tomislav
23.6.2009. 21:02
Ja mislim da bi se mi trebali odmoriti od spomenika i simbola, šta je porušeno porušeno je, i da malo stanemo i zamislimo se kakova nam je to rušilacka kultura u nama i s nama i zašto smo toliko polarizirani da to ide u direktnu bratoubilačku mržnju. I kad slušaš svatko ko zadnji govori ima pravo, i to da je Juga izgradnjena velikom mukom antifašista ali i opet da su baš ti punili zatvore do ludila.
Jest da je Tudjman govorio o pomirbi ali podignutom pesnicom, vikanjem, apsolutizmom svojom krajnom isključivom politikom u kojoj je ipak njegova misao bila iznad svačije makar mnogo puta i dosta nejasna. Zato mi se baš Mesić dopada što ima blagost i toplu ljudsku riječ i šteta što mora otići, ali tako je to.
ladno pivo
23.6.2009. 20:53
Mogli bi pred Gradsku knjižnicu . Tuđman je i tako bio sinonim komunizma , Križnog puta , "privatizacije" , FK Partizana itd....
B-B-B
23.6.2009. 17:12
Treba krenuti inicijativa i naprave se novi spomenik i nema problema, što se tiće antifašizma svako normalan će se sjetiti žrtava svi smo mi antifašisti, jer billa bi katastrofa da netko podržava fašizam.
ladno pivo
23.6.2009. 9:44
U Virovitici i nemamo gdje položiti kad je su sve spomenike srušili.
tomislav
23.6.2009. 8:07
Zanimljiv govor predsjednika Mesića Danko. Banac bi imao stotinu prigovora jer kaže što su mu to anti-fašisti, ništa jer pojam je skovan kao nešto protivno fašizmu a to je sve i sva i na kraju baš ništa. Pa oni su bili za stare Juge samo jedna stranka i to još zabranjena. Bilo bi zgodno napraviti još jedan pojam - antinacisti, jer fašizam ide ot Talijana a Nacizam od Hitlera.
Pa dobro, ako Banac ima pravo Mesić j barem govorio od srca, zar ne, za mene šteta što ide, ali nije šteta da je mandat ograničen. Svi imaju svoje vrijeme trajanja a tko će doći veliko je pitanje, ovi iz SDP su za mene preslabi, kako bi oni sinekuru, zgodno, a i baš se pitam tko je taj autoritet da bude na tako ipak važnom mjestu da predstavlja naš suverenitet ili suverenost i da brani antif zasade iz Ustava.
DANKO
23.6.2009. 3:31
Sramotno je da ništa nije organizirani U Virovitici i to bi trebala biti zadaća SVIH STRANAKA i građana koji drže do antifašizma pa i Poglavarstva! Što će nam taj blagdan ako ćemo slaviti samo Domovinski rat i tzv. NDH!
Zaista, minus, veliki minus svima koji ne razumiju osnovne tokove evropske i svjetske povijesti! Pa zaista, nije to samo Mesićeva dužnost! Ovakvi, s pravom, trebamo ostati još u karanteni za Evropsku zajednicu!


Još iz kategorije SDP