Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Dossier Palm

SDP o nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda: Kako je grad uspio funkcionirati bez nestalog novca

  sdp           21.11.2022.         3259 pogleda
SDP o nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda: Kako je grad uspio funkcionirati bez nestalog novca

Nepravomoćno, irrevocably…Službeno, officially (prijevod na engleski je za potrebe OLAF-a, Europskog ureda za borbu protiv prijevara) odbio je  Trgovački sud u Zagrebu tužbeni zahtjev Grada Virovitice protiv Zagrebačke banke, da ova mora Gradu Virovitici na ime prouzročene štete isplatiti više od 88 milijuna kuna. Isto tako, nepravomoćno, sud je presudio da Grad mora banci na ime parničnog troška u ovom postupku isplatiti 502.500 kuna.

Prema dostupnom u toj, ponovit ćemo, nepravomoćnoj presudi, očito je da se gradonačelnik Ivica Kirin odnosno pravni zastupnik Grada Virovitice, poziva na štete prouzročene na teret grada još iz 2013. godine pa sve do 2019. kada je i „nestao“ iznos od više od 17 milijuna kuna uz tragičnu smrt pročelnika Palma.

Rezime cijele priče, koju ne treba ponavljati, jer je na stranicama ovog portala do tančina navedeno u rečenoj nepravomoćnoj presudi, je da zvuči prosto nevjerojatno da je Grad mogao funkcionirati bez nestalih 17 milijuna ali, što je još više čudno, uz prouzročenu štetu od više od 88 milijuna kuna.

Važno u cijeloj priči je i mišljenje odnosno nalaz Državne revizije koji je u tom vremenu, uz iznimku 2019. bio, kako je navedeno, bezuvjetan u pozitivnom smislu. Jasno je da je došlo do nepremostivog jaza u nalazu Državne revizije, papirima Grada Virovitice i, na kraju, rješenju iz nepravomoćne presude Trgovačkog suda u Zagrebu.

I opet, ostaje nejasno kako gradski odjeli nisu šest godina primijetili da sredstva kojima raspolažu ne odgovaraju onima koji su u njihovoj evidenciji a koji su, opet, u nesrazmjeru s onima u papirima poslovne banke. I da je postupanje jednih i drugih u nalazima Državne revizije u tom vremenu ocijenjeno bezuvjetno OK!

<<< Banka nije kriva što je opljačkan gradski proračun, moramo joj podmiriti parnični trošak od pola milijuna kuna

<<<  Grad Virovitica: Spor protiv Zagrebačke banke ide dalje

<<< Što je Zagrebačka banka odgovorila na tužbu Grada Virovitice: Kirin želi umanjiti ili izbjeći političku i drugu odgovornost

Nekorektno je prije pravomoćne presude kritizirati bilo koju od strana u postupku ali ono što golica javnost je slijedeće:

  • Kako je Grad uspio funkcionirati bez nestalih 17 milijuna kuna?
  • Kako Grad uspijeva funkcionirati bez, čak, više od 88 milijuna, ukoliko se točnim pokaže navod iz tužbe u mogućoj pravomoćnoj presudi
  • Kako to da rečenih 88 milijuna fali nakon a nije falilo do 2019. godine?

[Prijevod za cijeli ovaj tekst na engleski (pa ni rumunjski ) nije potreban jer su u uredu OLAF-a u Hrvatskoj ipak i osobe iz Hrvatske (a i nije sigurno da ih ovo interesira ako nema veze s Europskim novcem)].

U moru pitanja zanimljivo je čuti odgovor i na ovo: Kako izgleda brza cesta sa samo dva traka? Zašto u nekim ugostiteljskim objektima na istoku naše županije nema konjaka u 7,45 sati? Zašto imamo siranu koja ne proizvodi sir i kako (i zašto) namaknuti pol milijuna da to profunkcionira? Kako se navodnjavaju polja na sustavu Kapinci-Vaška? Tko plaća stotine tisuća kuna „kazni“ ili štete za loše, protuzakonite županijske odluke?

Kako ove teme nemaju veze s gornjom o njima i sličnima u drugom priopćenju Županijske organizacije SDP-a i  na konferenciji za novinstvo.

SDP Virovitičko-podravske županije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Palm