Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

SDP: Nema opravdanja za nasilje, krajnje je vrijeme da se u rješenje sukoba uključi gradonačelnik Kirin kao predstavnik većinskog vlasnika

  sdp           09.01.2023.         2912 pogleda
SDP: Nema opravdanja za nasilje, krajnje je vrijeme da se u rješenje sukoba uključi gradonačelnik Kirin kao predstavnik većinskog vlasnika

Nastavno na informaciju objavljenu na portalu Virovitica.net o nemilom događaju u kojemu su sudjelovali direktor gradskog komunalnog poduzeća Flora Željko Iharoš i vlasnik pogrebne tvrtke Lira Mario Kolarević, prva reakcija je -nevjerojatno i nedopustivo. Međutim, znajući slične situacije u tridesetogodišnjoj povijesti Virovitice u samostalnoj Hrvatskoj, nema mjesta čuđenju. Ako su točni navodi iz članka na ovom portalu (naglašavamo „ako“ jer u javnosti nema druge informacije), o fizičkom nasrtaju direktora komunalnog poduzeća, 29. prosinca prošle godine na rečenog obrtnika, naglašavano da je takav čin nedopustiv i mora biti sankcioniran.

Za takav čin nema opravdanja niti u skoro desetgodišnjem sukobu na relaciji rukovodstva Flore i vlasnika tvrtke Lira, nema opravdanja niti u rješenju državnog inspektorata koji je utvrdio nepravilnosti u postupanju komunalnog poduzeća. Nema opravdanja po bilo kojoj osnovi jer, za nas u SDP-u, nasilje kao opcija rješavanja bilo kakvih nesuglasica nije, niti će biti, izbor. 

Ono što se do sada zna jest da zbog ovih razmirica, nesuglasica, poslovnih sukoba između komunalne tvrtke Flora i pogrebnog poduzeća Lira najviše trpe građani a pogotovo jer se radi o usluzi ukopa, kada je obitelj potresena zbog gubitka člana obitelji, te su u članku navedene situacije zadnje što im tada treba. 

Na kraju, za vjerovati je da će policijske službe obaviti svoj posao utvrđivanja činjenica po ovom eventualnom nemilom događaju (ako je to bilo 29.12.22. onda su već trebali) te da će pravosuđe u tom slučaju biti efikasno (brzo), ne prejudicirajući ishod. 

I ono najbitnije, obzirom je sve ovo eskaliralo od verbalnog do fizičkog sukoba (a i da nije) krajnje je vrijeme da se u rješenje istog konačno uključi i odluku donese gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin kao prvi čovjek grada i predstavnik 72% dionica tvrtke Flora ali isto tako i župan Virovitičko-podravske županije Igor Anrović.

Hitno je potrebno rješenje nagomilanih problema u poslovnom odnosu ovih subjekata a kako je sve u rukama vladajućeg HDZ-a, u gradu i županiji, onda i političko rješenje. 

Županijska organizacija SDP-a Virovitičko-podravske županije 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica