Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Fimi media

SDP: Ne postoji ni jedan valjani razlog da gospodin Kirin još uvijek sjedi u fotelji gradonačelnika

        05.04.2012.         3764 pogleda
SDP: Ne postoji ni jedan valjani razlog da gospodin Kirin još uvijek sjedi u fotelji gradonačelnika

USKOK je ujutro četvrtog travnja objavio da je podigao optužnicu protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova i današnjeg gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti putem oštećenja proračuna i Fimi medije. Kirinu se tako na teret stavlja da je od 2006. do 2008. godine kao ministar u Zagrebu, na traženje Mladena Barišića u namjeri da Fimi mediji osigura ugovaranje poslova pod uvjetima iz ponuda koje je društvo dostavilo, znajući pri tom da se na taj način prikuplja novac za financiranje HDZ-a, stručnim službama Ministarstva unutarnjih poslova naložio da se poslovi kampanje u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH ugovore s društvom Fimi media. Za obavljene usluge  isplaćen im je iznos od 16.123.974,96 kuna. Na opisani način proračun Republike Hrvatske oštećen je za iznos od 7.344.494,18 kuna.

Podizanjem optužnice za gospodarski kriminal stavljena je točka na političku karijeru gradonačelnika Ivice Kirina. Ne želimo likovati, svatko nosi svoj križ.

SDP Virovitica u ovome priopćenju želi naglasiti da više ne postoji ni jedan valjani razlog da gospodin Kirin obnaša funkciju gradonačelnika. Najmanje što u ovome trenutku gospodin Kirin može učiniti građanima Virovitice je da podnese neopozivu ostavku  na mjestu gradonačelnika i da dopusti da građani Virovitice izaberu poštenijeg i moralnijeg gradonačelnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
14.4.2012. 0:01
konjica sad ste potvrdili ono što sam već puno puta rekao da su svi političari otišli u politiku da bi pogodovali sebi i svojima a ne svim građanima znači nije u pitanju samo hdz, nego i ostale stranke pa čak i manjine,što su drugo trgovine sa mandatima za dobru lovu se stvaraju i koalicije .
konjica
13.4.2012. 10:55
Poštovani S.Prpiću, Janjičar ,Opera ,Labrador i Wissbaden nisu gospodarske afere ONO su što sam napisao da jesu.Tekst koji cirkulira sa potpisom B.Bušića mi je poznat ,ali nisu svi hrvati SDP/HDZ ,uspješnih majstora "šestarenja" ima i u redovima ostalih stranaka kao i manjinaca nezavisnih /svrstanih....itd
siniša prpić
12.4.2012. 17:53
"...uz dužno poštovanje, ne bih to maskirao ( naplatu opljačkanog i sudske procese i ostavke ) kao rušenje poretka - to je obračun sa najobičnijim kriminalom ...."
Nema se dodati, ama baš ništa. Ni oduzeti. Bože moj, kako su stvari jednostavne. Lynx, Lynx....
Da "prevedem" "konjaniku" - Bruno, Bruno ( Bušić )....
konjica
12.4.2012. 10:53
poštovani Lynks,pročitaj ponovno oba moja teksta pažljivo , korektan komentar S.Prpića na prvi moj odgovor koji je razmjena mišljenja isključivo sa njim.Zatim moj odgovor .Priznaj sebi
kako nisam grlo iz mase koje tepe trla baba lan...
Inaće se tekstovi koji po dva dana budu ne komentirani sklone u pismohran to je indikativno i ostavlja prostor medijskom linču,dok se suprotnu stranu {Nada i ovrha} sklonilo prije nego je došlo probudio sam temu iz navedenih razloga.U komentarima,daleko sam iznad razine pljuvača ili paušalnog komentatora kakvih je ovdje 90%,{naravno to niste vi rekli ,niste rekli ništa što već nije netko drugi} zato vam predlažem konstruktivnije pisanje {otvorio sam prostor} ili se vratite tamo gdje ste bili sve ove dane dok Ja nisam ponovno otvorio temu.
Lynx
12.4.2012. 10:18
Svi smo mi u startu Lijepe NAŠE, željeli njbolje i ostvarili SUVERENU SAMOSTALNU SLOBODNU I NEOVISNU RH. No NEKI su bili preslobodni i počeli RH tretirati kao samoposluživanje i na kojekakve perfidne načine pljačkati istu pod krinkom domoljublja i najboljih namjera. Došlo je vrijeme da se naplate dugovi, konobar je donio račun. I uz dužno poštovanje, ne bih to maskirao ( naplatu opljačkanog i sudske procese i ostavke ) kao rušenje poretka - to je obračun sa najobičnijim kriminalom koji je na kojekakve načine bio zaštićen i daleko od očiju javnosti.
konjica
11.4.2012. 22:57
trudim se prenijeti na portal realnost nisam za pljuvačinu ,revolt se može vrlo konstruktivno iskazati promatranjem situacije pod pretpostavkom poznavanja odnosa na relacijama u vrijeme kada su se odnosi događali,pljuvaći to nisu .Držim kako je realnost za navod pod 2 kako se ne pamti igra nego rezultat.To potvrđuje i ostavka Sanadera ma koliko svi šutjeli o tome.
pa i napad na Vinka Mladinea od SDP struje ,a zaboravljaju koliko je pogurao po Sisačko moslavačkoj županiji.Vinko nas nije dijelio kao što nas dijeli EU.
Pod 3.probati ću objasniti:
Podjela je duboka,ciljano dijeljenje predugo traje ,nažalost postoji i segment oba neprijatelja i prokletstvo judinih škuda,tu je i ne provedena lustracija .Ispravljanje starih nepravdi dovodi do novih ,što u konačnici dovodi do nesigurnosti pa i zveckanja oružjem.Poštivam sve osnivače jer cijenim vizionare općenito,osim onih tipa tvoraca Memoranduma SANU 1 i 2 {od dvojke posjedujem fragmente}.No međutim zašto je izostala akcija poznavatelja odnosa na relaciji, {osnivači nasuprot jebivjetara }po meni za uzvišeni cilj sva su sredstva dopuštena ,ima li uzvišenijeg cilja nama hrvatima i onima koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom od SUVERENE SAMOSTALNE SLOBODNE i NEOVISNE RH {neka se nitko od sunarodnjaka ne naljuti ,ali od srba možemo koješta naučiti kako se voli domovina}.Iako Sanader uz poneku manu ima niz kvaliteta koje odlikuju vođu njegov je domet dobro vođeni operativac,prvo ciljano izmakao kontroli ,a kada se osilio dobio po prstima . Nisam nabrajao afere u smislu kako se danas doživljava nešto što se etiketira kao afera.To što sam naveo zove se rušenje ustavno pravnog poretka suverene države, terorizam itd.
Područje koje obuhvaća tema mi je blisko,no o tome u temi prikladnog naziva.
siniša prpić
11.4.2012. 20:22
@konjaniće ( dug je put - požurite konjanici moji ), mislim da se nećete začuditi ako se i složim s dijelom vaših navoda.
1. Slažem se da su naslov i tekst u koliziji, naravno u koliko mislite da afera "fimi media" dolazi iz "ministarskog" razdoblja i nema izravne veze s pozicijom gradonačelnika.
No, i dan danas postoji mogućnost da se sa pozicije gradonačelnika ošteti državni proračun ( pomoći iz države ...). Vjerujem da smo se razumjeli.
O ostavci, kao moralnom činu, ne bih dužio...
2. Ostavka je uslijedila zato što je to tražio Sanader, a Sanader je tada bio HDZ. Bezpogovorno. Ostavka je ponajmanje bila samostalna.
3.Osobito bih se složio s Vašom tezom da krivicu za navedenu aferu ( ali i niz drugih nepodopština ), ne može snositi jedan čovjek. Potpuno ste u pravu. Da trebao je prozivati, a ne pozivati stručne službe da odrade "rabotu", kako je to Sanader osmislio. O činjenici da je kao ministar upravo za takvo što i bio ovlašten, mislim da nije potrebno posebno obrazlagati.
Teorija o "demontaži" HDZ - a, zaista stoji. Držim da je glavni i odgovorni urednik te operacije bio Sanader, glavom i bradom. Pitajte npr. Đuru Pericu, što misli o toj temi...., ili pak nekog drugog osnivača HDZ-a.
Vezano uz sve ostale afere koje ste nabrojali, samo dajte, pa bilo je i vrijeme braćo ( hrvatska ) mila. Samo nemojte da bude po onoj staroj - unutarnji i vanjski neprijatelj.....
S poštovanjem.
konjica
11.4.2012. 18:55
Predugo stoji tema,novih komentara nema ,pa smo odlučili poraditi na ravnopravnosti.Razlog 1.Naslov i tekst su u koliziji,
2.Jedini je Kiro dao ostavku nakon afere.
3.Napad na gradonačelnika ,za nešto što će se tek početi otpetljavati ,a iz doba ministarske epizode otvara niz pitanja.
Uz druženje sa bivšim kolegama potražili smo uzročno posljedične veze i zaključili sljedeće. Ministar Kirin prije davanja ostavke trebao je pozvati na odgovornost svoje stručne službe jer su ga obmanule netočnim podatcima o cijenama usluga marketinških tvrtki .kirosawa nije bog i na dokumentu je osim njegovog još nekoliko potpisa.Moje prvo njuškalo zaključuje kako je prozivanje samo kire vrlo indikativno.
Cilj ove operacije koja svoje uporište nalazi u knjizi veleizdajnika Domovinski obrat {politička biografija istog-ivica đikić}Cilj je demontaža HDZ.
Istraga mog drugog njuškala naišla je na marketinšku tvrtku u vlasništvu sina pok.Ivice Račana ,kako to vole reći u jutarnjem listu ... bankomat tvrtka.
Treći jahać/glasnik odlaskom došao je do nečeg o čemu tek sada javnost dobiva informacije na kapaljku"Patria".
Pisao bih još ali vidjeti ću u kom smjeru će krenuti rasprava na osnovu izneseni dijelova otkrića.
Imam vrlo zanimljivih podataka vezanih uz slične operacije koje su rušile Hrvatsku ,ali na drugi način,Labrador,Opera Wisbaden itd
guru
6.4.2012. 12:58
Nisam krao za sebe krao sam za HDZ.
Tako je otprilike glasio Kirinov odgovor na upit HSPD-ova viječnika Siniše Prpiča.
Koliko vidim kod nas i dalje prolazi ona što veči kreten to popularniji.
Zanima me samo hoče li visla i njemu slični jaukati kad ostanu bez posla zahvaljujuči kreditima koje je grad neracionalno trošio unazad nekoliko godina odkako ga vode lopovi. Namjerno kažem lopovi jer je krađa priznata.
vizla
6.4.2012. 11:03
nije osuđen i neka radi svoj posao a što se tiče kuće pa nisu radili za čavle zadnjih 20 godina, kako ste vi došli do kuća i stanova, znam za sebe kreditom, nekima pomogli roditelji a ako se dokaže da ju je stekao nezakonito neka odgovara.Koji vi problem imate,članke gdje je radi o SDP ne komentirate niti pljujete nisam primjetila da su beskućnici ili nezaposleni. Isto postavljaju direktore i namještenike po partijskom ključu,toliko o poštenju i predizbornim obećanjima
neboder
5.4.2012. 18:48
slavuj, nema on financijsku korist, kuća i sve u njoj je napravljeno samo od sebe.
slavujj
5.4.2012. 18:31
A zašto bi dao ostavku?,
pitanje je radi li on taj posao iz svoje osobne koristi,
ima li on ikakvu financijsku korist od tog posla?
konjica
5.4.2012. 15:42
postoji postoji ,onaj zakonski
maky_horzic
5.4.2012. 11:24
stvarno ste hitri vi iz sdp-a, sad je po vama krajnje vrijeme ili još može malo biti šmugler na čelu grada???
Daj se odlučite
Kiro moj, odeš ti u boj, ali ne za domovinu nego opet za svoje dupe, imat ćeš vremena za odmor i razmišljanje, nikad nam se nevratio olovni Ivice.
mika
5.4.2012. 7:31
E da je morala to bih već odavno učinio. A da je bilo morala nebi do lopovluka ni došlo.


Još iz kategorije Dossier Fimi media