Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Politika

SDP: Još jedan neplanirani rashod Općine Pitomača

        25.02.2014.         3584 pogleda
SDP: Još jedan neplanirani rashod Općine Pitomača

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Pitomača  24.02.2014. godine na jednoj od točaka dnevnog reda našla se i Odluka o sklapanju izvansudske nagodbe u iznosu od 777 000,00 kn radi namirenja potraživanja vjerovnika Osijek-Koteks d.d. iz Osijeka. Kako doznajemo, Općina Pitomača je u sporu sa t.d. Osijek-Koteks d.d. od 2005. godine kada je isti podnio tadašnjem Općinskom sudu u Pitomači prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave radi namirenja ovršne tražbine u ukupnom iznosu od 800.739,46 kuna sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom koja teče od 29.05.1999. godine.

Vjerodostojna isprava je dio računa 8060/99, izdanog temeljem Ugovora o građenju od 15. srpnja 1998. godine radi sanacije nerazvrstanih cesta na području općine Pitomača koje vode do eksploatacije šljunka. U međuvremenu je Općina podnijela prigovor na rokove ugovorenih radova i kvalitetu te je raskinula ugovor Odlukom Općinskog vijeća od 21. studenoga 2001. godine. Štogod da se napravilo u međuvremenu, dugovi su ostali te je sada izglasana izvansudska nagodba gdje je Općina Pitomača spremna jednokratno uplatiti 777 000,00 kn da bi se izbjegao daljnji rast zateznih kamata i drugih troškova.

Ovo je već drugi neplanirani izdatak u kratko vrijeme gdje trpi općinski proračun i to nije neprimjetan iznos. Nemojmo zaboraviti prošlogodišnju presudu gdje je Općina morala isplatiti obitelji nesretno preminulog mladića iznos od 1 300 000,00 kn. Znači ovdje se radi već ukupno više od 2 milijuna kuna koje moraju vraćati mještani naše općine, a i dalje nitko ne odgovara svojim imenom i prezimenom.

Općinska organizacija
SDP Pitomača

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
26.2.2014. 15:58
@gvardijan mea culpa, izvinjavam se ako sam pogrešno razumio poantu tvog komentara.
fitilj
26.2.2014. 15:55
@gvardijan mea culpa, izvinjevam se ako sam pogrešno razumio poantu tvog komentara.
gvardijan
26.2.2014. 15:28
@fitilj, samo sam komentirao članak, koji je - barem se meni tako čini - usmjeren na račun trenutne garniture vlasti u Općini Pitomača. Trebalo je u članku iznjeti sve relevantne činjenice vezane za ova dva slučaja "olakšanja" proračuna Općine Pitomača. Mislim da je slučaj plaćanja odštete za nesreću za koju je već utvrđen krivac posebno zanimljiv i smatram da tu nema mjesta primjedbi o "grijesima i lopovluku". Moja logika nije čudna, samo sam realan. Aboliranje štete i nedjela ne dolazi u obzir, ali je važno pronaći prave krivce.
fitilj
26.2.2014. 11:34
@gvardijan u prijevodu tvog komentara bi značilo da ni sadašnji HDZ nije kriv za stanje u državi, ili pak da bi se smjenom Milanovića i njegovih klimavaca SDP oprao od svih grijeha i lopovluka počinjenih u zadnje dvije godine.

Čudna neka logika, po kojoj se aboliraju sve štete i nedjela koja su počinile bivše garniture na vlasti.
gvardijan
26.2.2014. 10:59
Nema smisla upirati prstom u Općinu Pitomača zbog navedenih "neplaniranih" rashoda, jer današnja postava Općine niti sa jednim niti sa drugim slučajem nema nikave konkretnije veze, osim što su nasljedili stare "dugove":

U slučaju nagodbe 777.777kn sadašnja općinska garnitura je zapravo rješila slučaj duga koji je nastao 1999. godine.

U slučaju 1.300.000kn isplate obitelji nesretno preminulog mladića, sud je napravio neviđeni presedan - novci su uzeti Općini Pitomača ioako sa tim nesretnim slučajem Općina nema nikave veze i zbog čega je u jednom ranijem postupku odgovorna osoba dobila zatvorsku kaznu. Dakle krivac za taj slučaj je davno utvrđen, zbog čega je dobio zatvorsku kaznu, a sud je onda nekoliko godina kasnije u drugom procesu za isti slučaj naložio Općini Pitomača plaćanje odštete obitelji.
fitilj
26.2.2014. 8:50
Baš me zanima hoće li se @bać joza pokriti ušima, ili će komentirati ovaj biser njegovih partijanere.


Još iz kategorije Politika