Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  SDP

SDP: HDZ počeo provoditi čistke

        20.08.2009.         6298 pogleda
SDP: HDZ počeo provoditi čistke

Diplomirani inženjer poljoprivrede, esdepeovac Željko Kumrić, nakon sedam godina rada u Upravnom odjelu za poljoprivredu Virovitičko-podravske županije dobio je otkaz. Isključivi razlog za to njegov angažman u SDP-u - predsjednik je  naše organizacije u Suhopolju gdje je na posljednjim lokalnim izborima bio kandidat za općinskog načelnika - izvijestila je jučer na konferenciji za tisak saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a, Nada Čavlović Smiljanec dodavši kako je Kumrić vladajućoj garnituri postao trn u oku od kada se kao član bivšeg saziva Općinskog vijeća u Suhopolju borio za zakonitu raspodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta.

Uz Kumrića bez posla je ostao i pročelnik Željko Viljevac (HSP) koji se također kandidirao na lokalnim izborima u Gradini pa u SDP-u ocjenjuju da je riječ o «osvetničkim čistkama». «No, da bi to prošlo zakonitu proceduru u lipnju je usvojen novi ustroj upravnih tijela pa se tadašnji Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu razdvaja na dva dijela. U novom upravnom odjelu za poljoprivredu sistematizirana su tri radna mjesta, a zanimljivo je da se za radno mjesto pročelnika  traži visoka stručna sprema ekonomskog, a ne poljoprivrednog smjera», rekla je gospođa Čavlović.

Željko Kumrić 2002. godine od kada je počeo raditi u Županiji ustrojio Upravnom odjelu za poljoprivredu i bio njegov prvi pročelnik, godinu dana radio je sam.  Prethodno je 12 godina radio kao rukovoditelj na Ergeli Višnjica.

Riječ je zapravo o primjeni novog Pravilnika o unutarnjem redu Upranpog odjela za poljoprivredu prema kojemu je Kumrić ostao «neraspoređeni službenik», odnosno, u naredna dva mjeseca kada ostvaruje pravo i na dohodak, «stavljen na raspolaganje».

«Građanima je poslana poruka kako će proći svatko onaj tko se kandidira na izborima a nije u vladajućoj stranci. Nekoliko puta mi je bilo sugerirano da nije dobro to se zalažem za zakonitu raspodjelu državnog poljoprivrednog zemljišta i da neću dobro proći ako se kandidiram na izborima», kaže Kumrić dodajući kako nitko u županiji prije nego što je dobio rješenje o «stavljanju na raspolaganje» nije razgovara s njim.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić odbacuje optužbe da su Kumrić i Viljevac ostali neraspoređeni zbog svoje stranačke pripadnosti i političkog angažmana. «Oni su bili stranački aktivni i prije ove odluke i nitko ih nije dirao. Riječ je o novom ustroju kojim želimo racionalizirati poslovanje. Kako niti u jednom od ovih tijela ne postoji slobodno radno mjesto sa uvjetima kojima bi ovi službenici udovoljavali stavljaju se na raspolaganje», kaže župan Tolušić.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

marshall
5.9.2009. 23:32
sorry, zvonko, odustajem-ne isplati se ....
zzzz
5.9.2009. 20:29
POGLEDAJTE OVO, MOŽDA JE I ZA TO KRIV KUMRIĆ????????
Po Pankretićevom modelu
Počela privatizacija Hrvatskih šuma

Prema Pankretićevom modelu privatizacije, djelatnost šuma bi trebala ostati u Hrvatskim šumama, 49% nekretnina pripalo bi radnicima, dok bi se lovišta dala u koncesiju.

Pitanje lovišta je, pak, puno složenije.

"Postoji ideja da se lovišta vrate Ministarstvu šumarstva, koje bi ih onda davalo u dugotrajne koncesije. Ideja je da sve nekretnine Hrvatskih šuma ostvaruju dobit", otkriva Vuletić napominjući kako šumsko zemljište ne može biti prodano, te da o otpuštanjima radnika nema govora.
VIDTE ZATO JE ŽUPAN ZAPOSLIO LOVCA????
IMA PRAVE INFORMACIJE.
ALI NITI PANKRETIĆ NIJE NAIVAN, ZNA ON GDJE SE VRTI LOVA????????TKO ŠIŠA SELJAKE.
zvonko
5.9.2009. 15:46
marshalle, žalosno je ako misliš da je župan taj koji može i smije sve odluke donosit sam, ima ih puno koji su iznad njega i kojima se on mora pravdat, htio ne htio.. a da bi sačuvao svoj obraz, bolje da radi to što mu kažu, nego da se suprotstavi jer mu ti isti mogu bit najgori neprijatelji, gori nego što mu mi sad tu brojimo i pljujemo ga! prema tome, i on mora nekad šutit i radit svoj posao, nije on bog i batina pa da može radit šta hoće.
al opet, to je samo moje mišljenje, koje se očito ne podudara sa tvojim niti ičijim drugim pa ovako možemo do unedogled....
kota 211
5.9.2009. 11:00
Moj "marshalle", kako ono,...bisere pred....., ništa od toga.
marshall
4.9.2009. 22:56
zvonko, cuccurin ti je dobro rekao: o moralu se radi!! da mladi župan to ima ne bi radio to što radi. ak je njemu važnije što stranka naređuje (ili tamo neki stranački samozvanac )......, dakle važnije od njegova obraza, onda........
zvonko
4.9.2009. 21:17
hehehehe, xxl predobar ti je test za dobit poso :ppp
xxll
4.9.2009. 14:32
Antun Laszlo: Mavrović seljak ko` ja boksač

Najdugovječniji predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje, Antun Laslo, smatra da su posljednji prosvjedi seljaka isključiva borba za opstanak srednjih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, jer drži da su mala već “mrtva”.

Kako komentirate činjenicu da je Hrvatski seljački savez, sa Željkom Mavrovićem na čelu, stao u obranu ministra Pankretića?
− Mavrović se kao vođa seljaka snalazi kao što bih se ja snašao u ringu. Mavrović je seljak kao što sam ja boksač. Osim toga, i neke slavonske podružnice HSS-a sudjelovat će na prosvjedu bez obzira na odluku njihove središnjice.

GDJE JE KRAJ MUKAMA SELJAKA????
xxll
4.9.2009. 13:53
Stvarno slikovito rečeno.
zenga2008
4.9.2009. 13:48
....Niko Lozančić, dopredsjedatelj Zastupničkog doma BiH, kao navodni pripadnik HVO-a već devet godina od Hrvatske prima vojnu mirovinu od 7680 kuna, dok za posao u BiH prima oko 20 tisuća kuna.....
A vi guske u magli rujte po slavonskoj zemlji za crkavicu...
xxll
3.9.2009. 8:14
Zato što smo mi bolestan narod, jer je postala javna tajna kako se kod nas dobiva posao.
Večernji list:

Prije izlaska natječaja objavljujem pitanja na koja kandidat mora odgovoriti želi li dobiti posao u Zagrebačkom holdingu, HC,,HEP, HAC, HŽ, županije, gradovi.....

Odgovori su bodovani a na radno mjesto direktora biti će primljeni kandidati s najvećim brojem bodova.

1. Čiji si ti?

a) Hm, kakvo pitanje, mamin i tatin. Ne? (0)
b) Ja sam sin Domovine Hrvatske. (1)
c) Jozin! Njegova baba i tvoja baba su sestrične Antine zaove koja je nećakinja Bandićevoj svekrvi. (10)

2. A imaš li šta škole?

a) Naravno! Evo završio sam ekonomski fakultet trenutačno sam na posdiplomskom. (0)
b) Frizersku, hoće li to biti dovoljno? (1)
c) Završio sam sve razrede škole. (10)

3. Govoriš li koji strani jezik?

a) Njemački i Engleski, Talijanski samo osnove. (0)
b) Austrijski. (2)
c) Rvacki, Bošnjački, pomalo Srpski. (10)

4. Imaš li vozačku dozvolu?

a) Imam (1)
b) Nemam (2)
c) CE kategoriju a upravo polažem i za prikolicu. (70)

5. Koristiš li se računalom i koji ti je nivo znanja

a) Završavam Cisco akademiju i Microsoftov sam licencirani developer (0)
b) Imam kompjutor i znam Vindoze. (10)
c) Koristim, naravno. Ovih dana sam savladao postotke. (30)

6. Jel imaš mobitel?

a) Imam. (1)
b) Nemam. (0)
c) Imam za svaku mrežu po jedan. Vip, HT, Tele2, Eronet.... (50)

7. Čime bi se bavio u Holdingu?

a) Ja bih želio srediti GUP Grada Zagreba. (-10000)
b) Ja ne bih želio srediti GUP Grada Zagreba. (100)
c) Ja bih sređivo GUP Posušja, kuću i vikendicu. (25000)

8. U kojoj si stranci?

a) Ja sam nestranački čovjek. (0)
b) Nisam niti u jednoj stranci ali napominjem da su mi sve stranke podjednako drage (10)
c) Reci rođo di se to treba učlanit?! (200)

9. Što si po nacionalnosti i koje si vjere?

a) Ne smatram da je to važno i ne smijete me to pitati! (0)
b) Hvat, katolik! (10)
c) Naš! (10000)

10. Kako sti saznao za natječaj za radna mjesta u Holdingu.

a) Čitao sam novine. (0)
b) Čuo sam u tramvaju. (2)
c) Pa nisi li me ti, rođo, zvao vamo? (50000)
zvonko
2.9.2009. 11:55
ne znam kao ni vi prave razloge za otpuštanje ikoga, ali ono što znam sa sigurnošću je to da nije uvijek najbolji radnik onaj tko godinama radi na nekom mjestu. ne znam tko je postavljen umjesto njega, nadam se netko mlad i poduzetan jer uprave tome težimo-zaposliti mlade ljude!!! zadnja tri župana su staroga kova i normalno da mlađi župan ima drugačije ideje, a vrijeme će pokazati jesu li bolje ili lošije od prethodnih. a ako to sve i ima političku konotaciju u sebi, sumnjam da je župan taj koji može biti glavni ispred stranke, toga smo svi itekako bolno svjesni da je u nekim situacijama i nekim ljudima i on podređen. a tu on ne može ništa. što se smanjenja plaća i otkaza tiče, sasvim se slažem da treba otpustit velik dio ljudi, pogotvo onih koji su nestručni kadar i onih koji rade samo na papiru, a u praksi mućak! a plaće treba smanjiti svima, ne samo radnicima i običnom puku. samo, tu se opet javlja problem ljudske prirode...sve i da se sve to tako napravi, opet bismo mi tražili razloge da pljujemo po nekome i govorimo da je netko nepošten... a lijepo nam je to i sam petar preradović rekao :
Ljudsko srce nikad zadovoljno nije, čem željenog se cilja dovreba, opet iz njeg sto mu želja klije!
xxll
2.9.2009. 10:45
"raspitajte se o tome je li netko zasluženo dobio otkaz ili ne...provjerite samo koliko nestručnog kadra radi posvuda, a koliko mladih sa krvavo stečenim diplomama sjedi doma i ne može naći posao?! i onda i kad ga dobije, priča se da je preko veze. kako biti pošten, a ne ispast posran, pitam se?!?"
UPRAVO TO I ŽELIMO????????
ŽUPAN ZOVE RACIONALIZACIOM OTPUŠTANJE KUMRIĆA I ZAPOŠLJAVANJEM NOVOG DJELATNIKA NA NJEGOVO MJESTO. ZAR STVARNO MISLIMO DA JE KUMRIĆ KRIV ZA STANJE U POLJOPRIVREDI I DA ĆE SE STANJE NAKON NJEGOVOG ODLASKA POBOLJŠATI?????

ŽUPAN U VARAŽDINU Predrag Štromar JE DOBRO SPROVEO RACIONALIZACIJU, JER JE SMANJIO TROŠKOVE ZA PLAĆE DJELATNIKA OKO 40%.
MOŽE SE SMANJITI I BROJ DJELATNIKA, TAKOĐER U RACIONALIZACIJI TROŠKOVA.
ALI OVAJ SLUČAJ SIGURNO NIJE RACIONALIZACIJA, JER SE POSTAVČLJA I PITANJE ODGOVRNOSTI ZA STANJE U POLJOPRIVREDI I SAMOGA ŽUPANA????
SJETIMO SE BIVŠEG PREMIJERA JAPANA KOJI JE DAO OSTAVKU U STRANCI ZBOG LOŠEGA IZBORNOGA REZULTATA, A NIJE TRAŽIO TUĐU ODGOVORNOST.

cuccurin
2.9.2009. 8:29
zvonko, svaka čast županu i njegovoj obitelji, ali taj vrli župan sa tako vrlom i poštenom obitelji je dao otkaz čovjeku minimalno toliko poštenom koliko i ta županova obitelj, a radio je 10-12 godina u proizvodnji, posao u županiji dobio na natječaju a ne politikom kao što to rade ovi tvoji pošteni. to je bit stvari a ne kakvu obitelj ima župan. o tome se dade pričat ali nije tema ove rasprave. čovjeku je dao otkaz zbog lošeg rada a kod zadnja tri župana je nagrađivan za izniman doprinos u obavljanju svojih radnih obveza. živio rođo
zvonko
1.9.2009. 14:53
dragi moj građanine,a i ostali koji ni ne poznate, a pljujete... ovako, ja tu obitelj poznajem već godinama. i ono što je sigurno (a možete to posvuda provjeriti) je to da je županova žena završila svoj fakultet i taj posao dobila još dok je dragi naš župan bio na faxu!!! otad je napredovala puno, ali zahvaljujući sebi, ne baš njemu. gospodin tolušić stariji je godinama bio pročelnik ureda za rad, zdravstvo i socijalnu skrb i po dolasku na posao u borovu ostao je članom odbora u javnom zdravstvu pa si zaključite sami koliko je godina mogao tomo imati u to doba! a sestra je isto svoj fakultet završila i radi svoj posao koji nema veze s politikom. uostalom, mišljenja sam da sve i da županova obitelj radi na benzinskoj pumpi vi biste govorili da je to preko veze!!! pitam se samo, možda županova mama ima takvu mizernu mirovinu zbog toga što joj je to sin sredio?! mislim, kad se već on toliko brine za svoju obitelj... o tome da li se on uopće trebao baviti politikom ili ne, neću pisati, ali činjenica je da u ovoj državi ne možeš biti netko, ako te drugi ne pljuju. tako da mu dođe sasvim svejedno bio on dobar ili ne, kad ćete vi pljuvat. i pljujte, ali ne njega ili njegovu obitelj-pljujte njegove postupke ako smatrate da je negdje pogriješio!!! i samo se zapitajte-da je na vlasti ikoja druga stranka, ne bi li i ona provodila tzv. čistku i ne biste li i po njoj pljuvali?! ubuduće, prije no što počnete pljuvati ili kriviti nekoga, raspitajte se o tome je li netko zasluženo dobio otkaz ili ne...provjerite samo koliko nestručnog kadra radi posvuda, a koliko mladih sa krvavo stečenim diplomama sjedi doma i ne može naći posao?! i onda i kad ga dobije, priča se da je preko veze. kako biti pošten, a ne ispast posran, pitam se?!?
zzzz
30.8.2009. 12:01
BILO BI ZANIMLJIVO ŠTO O TOME MISLE HDZ-OVCI?????
ALI POGLEDAJTE KAKO SE PROVODI RACIONALIZACIJA U VARAŽDINU ZA RAZLIKU OD VIROVITICE?????????

Plaće srezane sa 6,5 na 3,5 tisuće kuna, pročelnicima 8,5 tisuća kuna

VARAŽDIN - Ukidanjem kolektivnog ugovora za službenike i namještenike Varaždinske županije drastično će se smanjiti plaće zaposlenima u Varaždinskoj županiji.

Zaposlenici županije sa srednjom stručnom spremom dosad su primali oko 6 i pol tisuća kuna, a njihova bi se plaća uskoro trebala smanjiti na oko 3 i pol tisuće kuna. Isto tako, pročelnici koji su dosad primali plaću u iznosu od 10 do 12 tisuća kuna, ubuduće će primati oko 8 i pol tisuća kuna.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar je, naime, prošli tjedan raskinuo kolektivni ugovor sa službenicima i namještenicima županije jer županija sve teže pokriva financijske obveze iz tog ugovora.

No ipak, sljedeća tri mjeseca, koliko traje otkazni rok bivšeg kolektivnog ugovora, službenici i namještenici županije primat će dosadašnje plaće, a tek nakon toga plaće će im biti snižene. Štromar je također najavio da će dio novca namaknutog Ťrezanjemť plaća županija uložiti u projekt besplatnog prijevoza učenika s područja Varaždinske županije.

KOMENTARI:
Tko je uopće odredio plaće službenika?
Bilo bi divno da srednja stručna sprema ima plaću od 6500 k i to svi. Ali nažalost nije tako. U zdravstvenim ustanovama srednja sprema ( završena ekonomska škola ) sa 30 godina staža ima 3850 k plaću. Medicinska sestra ima plaću 4100 k plus dodatak na broj dežurstva. Prema tome, greška je u startu i takve razlike nisu primjerene, ali o tome nitko nije vodio računa. Slična situacija je i s mirovinama. Ista struka, pune godine staža i puna navršena životna dob, a mirovine se razlikuju i do 500 k, da ne govorim o onima koji imaju nepotpun radni staž i nedovoljno godina života a visina mirovine ponekad i viša. Dakle samo u ovim slučajevima ima puno prostora za uštede, da ne spominjem sve ostalo. Sve to ukazuje na totalni fiskalni nered i "lovljenje u mutnom" koje nitko ne kontrolira, a još manje sankcionira.

TKO JE ODGOVORAN?
Krajnje je vrijeme da se u Županijama uvede red. Kako je moguće da službenik sa srednjom stručnom spremom ima plaću 6500 kuna, a županija nema novaca? Plaća im je povećana uoči nadolazeće krize. Pa tko im je povećao plaće, ako novca nije bilo? Koliku plaću ima taj koji je službenicima povećao plaće? Hoće li netko odgovarati zbog toga?

sve pet
ali nema kolika je njegova plaća i koliko ju je srezao. Jednako tako kolika je plaća gradonačelnika i kada će se malo pregledati gradonačelnikov biznis sa zemljištima.

MOŽDA OVO PROČITA I NAŠE ŽUPANIJSKO RUKOVODSTVO??????
zenga2008
27.8.2009. 20:46
Crna gujo..nisi ti crna..već plava...
coca-cola
26.8.2009. 7:09
Sve se više čini kako je Danica( naša buduća kraljica) bila u pravu! NJima (zna se) sve ravno odavde pa do jadrana. Treba nama slavoncima republika,sami sebi će mo proizvodit hranu a oni na jadranu nek žive od turizma i ribe! Zašto je taj sir i janjetina paška dobra njima-dobra je i nama ionako je taj sir i janjetina iz Mačkovca!Nek si siju šećerac u kamenjaru ili nek ga uvoze nam svejedno.Ovi naši političari se uhvatili mora i turizma a šta da ga kao država nemamo-ne bi onda hdz ni htio bit na vlasti!
zzzz
25.8.2009. 20:22
IZGLEDA DA JE ŽUPAN KASNO URUČIO OTKAZ DJELATNICIMA IZ SDP-A I HSP-A JER SU POČELE VELIKE NEVOLJE U POLJOPRIVREDI. STVARNO JE KUMRIĆ NAPRAVIO VELIKA SRANJA U POLJOPRIVREDI.

Čobanković na teškim mukama: Od četvrtka blokada granica prema BiH, Mađarskoj i Srbiji

NASTAVAK seljačke bune, a ujedno i raskola među udrugama dogodit će se u četvrtak za kada su mljekari najavili blokadu graničnih prijelaza prema Mađarskoj, BiH i Srbiji ukoliko Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

"Mavrović nema pojma o poljoprivredi i govori sve što mu kažu u HSS-u"
"Ukoliko do četvrtka u 11,55 ne bude potpisan sporazum s predstavnicima Vlade uslijedit će totalna blokada graničnih prijelaza u Slavoniji i Baranji. Do ispunjenja naših zahtjeva nitko neće moći ni ući ni izaći iz Hrvatske", zaključio je Laslo. On odbacuje i optužbe Željka Mavrovića da iza njegove udruge stoji politička stranka HDSSB te je boksačkom šampionu poručio da NEMA POJMA o POLJOPRIVREDI te GOVORI sve što mu kažu u Hrvatskoj seljačkoj stranci

STVARNO GLUPA SITUACIJA, MAVROVIĆ LUPA GLUPOSTI A ČOBANKOVIĆ PRIJETI SELJACIMA.
crna guja
25.8.2009. 17:32
Prvo drugovi se riješite Dražena Vujčića koji glumi socijaldemokratu a radi kao špijun HDZ-a i HDZ-e mu daje posao to je valjda jedini SDP-ovac kojeg je HDZ-e zaposlio ma znate što koga vi farbate u SDP-eu VPŽ-nije pa vi ste toliko u sukobu interesa da neznam za kakve i čije promjene ste vi spremni borite se za narod aha to možete pričat nekom drugom.
xxll
25.8.2009. 14:28
Koliko smo mi kriterije za poštenje okrenuli naopako, najbolje govori ovaj podatak:

Za veliku većinu vas koji primate plaću, morat ćete plaćati harač od 2 ili 4 %.

Ipak, postoji jedna caka: Ako netko ima plaću od točno 6.000,00 kuna netto, harač može izbjeći jer se u zakonu taj iznos ne spominje.

Uostalom, pročitaj tekst u prilogu i bit će ti jasnije.

P.S. Naši su se ljudi opet iskazali - opet je pronađena rupa u zakonu koju treba iskoristiti.Imam jednog prijatelja u Australiji koji mi je rekao kako je australska vlada prije 15-ak godina otvorila poseban ured za ljude s područja bivše Jugoslavije kako bi otkrivala načine kojim "Jugosi" izbjegavaju zakone.

Na to su bili prisiljeni nakon masovne pojave da su se izbjeglice i prognanici prijavljivali u raznim australskim gradovima i primali po DESETAK socijalnih pomoći ODJEDNOM (nije postojala državna umreženost podataka).Ne treba zaboraviti ni onog BOSANCA koji je u Švedskoj sagradio kuću bez građevinske dozvole - (nikome u povijesti Švedske nije nešto takvo palo na pamet!) i time prisilio švedski parlament na izglasavanje zakona kojim se određuje da je za izgradnju kuće potrebna građevinska dozvola.Evropo, čuvaj se kada svi mi uđemo u Uniju !

TO SE POSEBNO ODNOSI NA ODREĐENE STRUKTURE DRUŠTVA KAO I NA ODREĐENE REGIJE U RH I BOSNI.
B-B-B
25.8.2009. 13:01
Stari političari ne valjaju, mladi se ne žele baviti politikom a svi sve znaju o politici ????????????? !!!!!
xxll
25.8.2009. 12:12
kADA BOLJE RAZMISLIM KUMRIĆ I SLIČNI SU SI SAMI KRIVI I TAKO IM I TREBA.
SJETIMO SE BULJUBAŠIĆA I SLI. SLUČAJEVA, STARA NARODNA GLASI -SVATKO JE KOVAČ SVOJE SREĆE-
PREMA TOME NITKO NIJE LJUDIMA KRIV ŠTO SU IZABRALI KRIVU STRANKU, A NISU NPR. HDZ ILI HSS????? EVO I DOKAZA KAKO SE U ŽIVOTU MOŽE I USPJETI?????

Brzo napredovanje
Monter postao član Uprave HEP-a

Kada je njegova stranka HSS došla na vlast, Stjepan Tvrdinić napredovao je vrlo brzo. Od radnika u Elektri Karlovac, preko zaposlenika u uredu Uprave HEP-a, došao je na poziciju člana Uprave.
Stjepan Tvrdinić član je HSS-a, a kada je ta stranka ušla u novu koalicijsku Vladu, krenuo je i njegov napredak u HEP-u.

Njegov stranački kolega i potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić za Jutarnji list izjavio je da su to nebuloze.

"Da, to je osoba iz HEP-a. Čovjek je iz stranke pa ga znam, ali nije zato došao raditi u HEP. Valjda je otprije radio tamo", dodao je Pankretić.

Pankretić je naime dijelom u pravu. Tvrdinić je zaposlen u HEP-u od 1981. godine. Sve do 2005. UNAPREĐIVAN je na radna mjesta MASTORA i REFERENTA u Elektri Karlovac.

No nakon formiranje nove Vlade Tvrdinić je NAGLO napredovao.

Kada HSS ulazi u KOALICIJSKU Vladu, i Tvrdiniću je krenulo NAJBOLJE. Nadzorni odbor HEP-a 18. ožujka 2008. IMENOVAO ga je članom Uprave.

"Dok nije postao član Uprave, redovito je na Jakuševcu prodavao stare automobile, rashladne uređaje i slično. Radio je kao zaposlenik, da bi početkom 2008. preko noći postao član Uprave.

U tvrtki nije nimalo omiljen s obzirom na ponašanje i način ophođenja s podređenima", naveli su djelatnici HEP-a .

ZATO MLADI KADA SE ŽELITE BAVITI POLITIKOM, DOBRO ZAMISLITE???????
xxll
25.8.2009. 11:53
I to stoji PERO
Samo, sada kada su svi koji nisu u HDZ-u dobili otkaz, slijedeći će kod nove reorganizacije ipak biti iz HDZ-a, zar ne?????
Pero
25.8.2009. 11:49
``SDP: HDZ počeo provoditi čistke``

to nije dobar naslov
naslov bi trebao glasiti ``HDZ završava čistke``
prije otprilike dvije godine sam se čudio kada mi je Kumrić rekao gdje radi a SDPovac je, naravno kad tad su ga morali izbaciti i staviti nekog podobnog jer kakav bi to hdz boi kada bi zapošljavao stručnjake u županiju a njihovi članovi i koalicijski partneri bez posla i škole.
Lynx
24.8.2009. 23:04
I onda jednog dana, nešto pukne, narod popi.di, spontana okupljanja i Causescua za jaja....
coca-cola
24.8.2009. 22:32
Komentirati možemo svaki dan..i komentiramo i komentiramo i komentiramo ali nitko da podrži onoga koji prvi ustane a svima je to prijeko potrebno!Budemo čekali još čekaćemo kao i rumunji nekada u redu za kruh-pa tko dobije -dobije a tko ne gladan spavati pa sutra ponovno u red!
zzzz
24.8.2009. 22:12
SPLIT MI POČINJE SVE VIŠE SLIČITI NA VIROVITICU????
Smjena šefice splitskog HDZ-a: Kerum gubi saveznika i dobiva ljutog protivnika!

PREDSJEDNICI temeljnih ogranaka splitskog HDZ-a, njih 30 od ukupno 34, traže izvanrednu skupštinu Gradskog odbora. Time je pokrenut postupak za smjenu dosadašnje šefice splitskog HDZ-a Željane Kalaš, koju će, po svemu sudeći, naslijediti ravnatelj splitskog KBC-a Dujomir Marasović.

Kalašica je postala omražena među članstvom zbog bahatosti i neviđene arogancije. U HDZ-u je zaposlila tri tajnice (!), dok je mlađu sestru uvalila za tajnicu gradonačelnikove tajnice. Ukoliko se Ivo Sanader poželi vratiti u saborske klupe, ostat će i bez te funkcije, jer je u Sabor ušla kao njegova zamjenica.

Kerum pobijedio, HDZ iznevjerio: Grad ne daje novce za novu cestu do rodilišta

HDZ-ovi vijećnici okrenuli leđa budućem šefu?!

"Kakva vlast, takva i cesta. Nestručna, nekompetentna"

Samo ću reći: Kakva vlast, takva cesta. Narod i vrijeme će prosuditi. Apsolutno nekompetentno i nestručno. Vijećnici ne znaju u što su se ukopali. To će se tek razbistriti" kazao je Marasović.

Moglo bi se vijećnicima HDZ-a razbistriti i prije no što očekuju.
zzzz
24.8.2009. 21:29
zAR nitko više ne želi komentirati????? Ispada da su i svi ovdje izgleda loše radili kao Kumrić, a ja mislio da ih je HDZ ucjenio ili kupio????
Pa dobro pojedinci su si stvarno sami krivi, imali su mogućnost ili pristupiti HDZ-u ili dobiti otkaz.
marshall
24.8.2009. 21:27
pivaroš, misliš li na nazzije ili nac manjince? za ove zadnje te zaboli ona stvar ( isplativi su, ha` ?)
zzzz
23.8.2009. 19:50
Nesposobno pitomačko vodstvo za svoje probleme krivi HDZ
PITOMAČA, 9.studenoga - S obzirom na sve učestalije napade vladajuće koalicije u Pitomači na HDZ-e od nepostojećeg slučaja oko otvaranja PLODINA, navodnog utjecaja na vijećnike koalicije da daju ostavke i neprisustvuju sjednicama vijeća, do zapošljavanja po isključivoSTRANAČKOM KRITERIJU, isto najodlučnije odbacujemo i tumačimo kao namjeru NESPOSOBNE koalicijske vlasti da za probleme u svojim redovima i nesposobnost u obnašanju vlasti okrivi HDZ. Problem kotacijskih vijećnika kao i rad koalicije nije briga HDZ-a, a da li su ostavke vijećnika SDP-a i HSS-a, možda i rezultat "KVALITETNOG" rada na terenu gospode iz vrha njihovih stranaka na županijskoj i općinskoj razini, isto je PROBLEM HSS-a i SDP-a , a ne HDZ-a.

U PRAVU JE MARSHAL, VUK DLAKU MJENJA, ALI ĆUD NIKADA????
zzzz
23.8.2009. 19:46
Barukčić o rušilačkoj politici HDZ-a i ucjenama

ZDENCI - Zdenački HSS-ovci nisu zadovoljni odlukom vrha stranke da koalira s HDZ-om, jer je odnos te stranke u Virovitičko-podravskoj županiji krajnje netolerantan prema njihovim članovima, rekao je predsjednik HSS-a Zdenaca i općinski načelnik Mato Barukčić na svečanom obilježavanju 15. obljetnice obnove rada stranke na području te općine.
- Svojom rušilačkom politikom i ucjenama te sijanjem straha HDZ je srušio od prošlih izbora do danas pet legalno izabranih općinskih i gradskih vlasti. Jurišaju i danas na nas u Zdencima jer smo ostali jedini u ovoj županiji gdje ne vlada HDZ. Pritisci su strašni, od totalne izolacije i nemogućnosti korištenja sredstava iz županijskog i državnog proračuna, a poslije to licemjerno prikazuju kao da nije bilo naših nominacija za projekte, pa sve do krajnje nekorektnih i lažnih podmetanja na institucionalnoj i osobnoj razini.
zzzz
23.8.2009. 19:38
AJDE DA SE MALO SJETIMO PROŠLOSTI?????

Zbog ucjena i prijetnji HSS i HSLS podižu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja

«Vlasti bez izbora, promjenom političkih dresova, promijenjena je u općinama Crnac, Nova Bukovica te u gradu Slatini, a na isti način su izazvani izbori koji se u nedjelju održavaju u Pitomači», objasnio je Pecek iznijevši primjer Pitomače u kojoj je jedan vijećnik HSS-a da bi prešao u HDZ dobio u braniteljskoj zadruzi, a braniteljska zadruga je dobila novac od Ministarstva, obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
«Desetero vijećnika koji nisu htjeli promijeniti političke boje dobili su otkaz na svojim radnim mjestima, a oni koji su prešli u HDZ postali su ravnatelji komunalnog poduzeća, Pučkog učilišta i Gradske tržnice u Slatini. Također, puno je ljudi naših članova ili članova njihovih obitelji koji rade u državnoj službi, doživjelo prijetnje i ucjene, a dobra primjer tome je predsjednica Sveučilišne mladeži HSS-a iz Orahovice koja je morala izaći iz stranke da bi dobila posao u srednjoj školi», rekao je Pecek nalivši kako je posao policije da istraži sve te slučajeve.

marshall
23.8.2009. 18:59
drug kumrić je dobio pravomoćno rješenje o prestanku radnog odnosa prema nekakvim zakonskim rokovima i nema šanse ostat! A što je županu potrebno, to je sasvim druga priča!!
SELJAK SVIH SEL
23.8.2009. 11:37
Što se tiče gos Kumriča mislim da neče dobit otkaz nego če ga Župan raspodjelit na drugo radno mjesto oko poljoprivrede jer ovaj župan se neče odreč struke uto sam siguran pa ni Željka Kumriča jer ipak Kumrič je u Županiji 8 godina zna svoj posao mislim da je takav kadar potreban Županu koji je po prvi put izabran direktno na izborima pustimo da se stvari malo srede pa če se i za Kumriča nač riješenje
kritika
23.8.2009. 9:19
Dragi moj Roks! Ja nisam slijep kod svojih očiju, pa zato iznosim suštinu problema. Suština je što Župan sistematizacijom, a ne izborom čovjeka kaže "MENI NE TREBA STRUKA, STRUKA VAN IZ OVE ŽUPANIJSKE UPRAVE" I to gle čuda u resoru od koga živi 80 % ljudi ove županije. Ne treba mu inžinjer na radnom mjestu pročelnika, nije sada bitno tko već ne treba mu uopće, ne treba mu odjel za poljoprivredu, a teba za lovstvo, da bi Jopi i Kiri i ostaloj bratiji organizirao božićne i ine lovove. Župan sve zna, a ustvari jedino mu je očito pravo znanje slušati Jopu i stranačku stegu. Što se tiče župana i znanja agrara, on ne zna što je plodored, a ako i za ovo kao i za sve drugo pita Jopu on će misliti da je to redosljed pića i jela u dvorcu kod Devčića. Jadna nam županija i poljoprivreda u njoj. ponovo naglašavam ostavimo se po meni nepravednog otkaza Kumriću. Ovo je suština.
SELJAK SVIH SEL
23.8.2009. 9:08
gospodo draga nemojte se vrijeđat međusobno nema veze koje smo stranačke pripadnosti jesam da si Župan stvara stručni tim kakav on smatra da je najbolje ali i nisam za te takozvane čistke nego ako se izanalizira da je neko dobro radio zašto ga mjenjat ali ako je brljao onda ga treba mjenjat mislim da sadašnjoj krizi netrebaju politički podobni nego stručno sposobni dajmo županu 6 mjeseci i vidimo šta če se desit ako je zabrljo onda ga napadajte a dotaqd ga treba kontrolirat i pazit vidjet čemo njegove rezultate onda možemo reči kako je dobro radio ili griješio a dotad neka radi svoj posao
zzzz
23.8.2009. 8:47
Ako Kumrić nije radio 7 godina, pa što se je do sada čekalo???? Ali isto tzako treba skenirati i rad župana pa sve do čistačice, tj svakog djelatnika.
Sigurno je jedino, Kumrić nije kriv za stanje u poljoprivredi već je za to kriv HDZ/HSS.
Ali onda se postavljaju mnoga pitanja????

Hrvatska je 1991. imala 102 općine i 70 gradova, a danas 430 općina i 126 gradova. Stav Vlade je da svi oni čija izdvajanja za plaće prelaze 40% njihova proračuna nemaju svrhu.

JEDINO OPRAVDANJE ZA OTKAZ KUMRIĆA BILO BI DA NA NJEGOVO MJESTO NIJE ZAPOSLEN DRUGI DJELATNIK.
AKO SE ŽELI SPASITI ŽUPANIJA, MOŽE SE SMANJITI BROJ DJELATNIKA ILI SMANJITI PRIMANJA SVIMA.
ladno pivo
23.8.2009. 1:40
Evo šta nas čeka. I nije loše.

Sklapanjem stand-by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) Bosna i Hercegovina (BIH) obavezala se da se o doslovno svakom koraku koji se tiče prikupljanja i trošenja novca savjetuje s Fondom i traži suglasnost. Kako piše Dnevni avaz, prema usuglašenom tehničkom Memorandumu o razumijevanju između BIH i MMF-a, vlasti u BIH se ubuduće uopće neće moći zaduživati u inozemstvu, niti unutar BIH bez dozvole financijske institucije iz Washingtona.

Svaki kredit, bilo da je riječ o zaduženju za gradnju autoceste ili nekoj drugoj javnoj investiciji, morat će biti podvrgnut skeniranju u MMF-u koji ga može odobriti ili odbiti, čime se odmah dovodi u pitanje nastavak aranžmana i transfera sredstava iz kredita. Istovremeno, nijedna razina vlasti BIH, državni, entitetski ili kantonalni, neće moći usvojiti nikakvu izmjenu proračuna bez suglasnosti MMF-a.
ROKS
22.8.2009. 23:40
E kritiko moja... Pa šta je taj Kumrić napravio u tih 8 godina? Apsolutno ništa! A da to, ništa, radi u TVINU dobio otkaz prije 7 godina a ne sad. DO sada je taj Kumrić u tih 8 godina primio 1 milijun kuna plaće (bruto), vjerojatno sam malo i rekao. Za šta? Za kur.evo zdravlje.Bio 4 godine pročelnik, postavljen isključivo politički a sad se pjeni kad ga netko miče zato jer je nesposoban. E baš mi je drago da netko od župana konačno ima muda i miče seronje koji ne rade.
zzzz
22.8.2009. 21:33
Slažem se kritika 100 %. I župan to uradi u ovo teško vrijeme za poljoprivredu????
kritika
22.8.2009. 20:47
Po meni svi ovi komentari i mišljenja koji brane Župana padaju pred slijedećom činjenicom:
Mi smo poljoprivredna županija, a župan pravi sistematizaciju odjela za poljoprivredu i u uvjetima za pročelnika isključuje struku i piše da to ne može biti poljoprivredni inžinjer, bez obzira na ime, te da mu ne treba referent za poljoprivredu već samo za šumatstvo i lovstvo. Usporedite koliko ljudi ovdje živi od poljoprivrede, a koliko od lovstva. Znači iz tog odjela istjerao je struku i probleme velike većine stanovnika ove županije, a postavit će ljude predviđene trgovačkim ugovorom HDZ-HSS-HSLS sa kojima će on manipulirati kao što Jopa manipulira sa Županom. Staro je pravilo "Ako hoćeš s nekim manipulirati postavi ga da radi posao u koji se uopće ne razunije" A Župan to upravo radi, Zato mu ne treba Kumrić jer on poslove u poljoprivredi obavlja 20 godina od toga 8 u ovom uredu, a kada se tome doda i da nije "ZNA SE" te da ga Dijakovićevi i Kojićevi trgovci foteljama ne predlažu onda je sve jasno.
zzzz
22.8.2009. 18:00
JOJ, SADA ĆE OPET ZA SVE BITI KRIVI NOVINARI I OPORBA????

Šuker će zbog traktora blokirati račun Županije
VIROVITICA – Virovitičko-podravskoj županiji ovih je dana stigao dopis iz Ministarstva financija kojim ministar Ivan Šuker traži da Županija vrati 35,8 milijuna preostalog duga za kredite iz programa nabave traktora i poljoprivredne mehanizacije iz 1997. godine. Ako to ne učini u predviđenom roku, piše u dopisu, Ministarstvo bi moglo blokirati županijski proračun.
No, traktori su bili neispravni, a rezervnih dijelova nije bilo pa poljoprivrednici nisu vraćali kredite. Uz to, odluka o programu kreditiranja donesena je bez znanja Skupštine pa je provedena kriminalistička istraga, nakon koje je Državno odvjetništvo podignulo optužnice protiv odgovornih osoba. Nakon dugotrajnog sudskog procesa bivši virovitičko-podravski župan Đuro Dečak oslobođen je svih optužbi da je u slučaju nabave traktora i poljoprivredne mehanizacije, koju je pokrenuo 1998. godine, na bilo koji način oštetio Virovitičko-podravsku županiju.

Županija, međutim, nema tog novca jer su izvorni županijski prihodi manji od duga – oko 30 milijuna kuna.
zzzz
22.8.2009. 14:36
Usput KOTA211, svi znamo da GURU obožava HSPD, b.b.b. HDZ, ja SDP..... A U KOJOJ SI TI STRANCI. HDZ-U, SDP-U ILI NEKOJ TREĆOJ OPCIJI????????
brižni66
22.8.2009. 14:09
Ja sam skeptik...ali Milanović još nije okusio slast zvanu VLAST, postoje ljudi za koje sam htio stavit ruku u vatru i vjerovao u njihovo 100%tno poštenje ... ali bogme sam se prešo. Osobno bih ga volio viditi kako vlada, eto samo da se uvjerim jel je ta vladajuča stolica stvarno izašla iz pakla pa pokvari svako poštenje u čovijeku
zzzz
22.8.2009. 14:09
SVE SI REKAO KOTA SAMO NISI REKAO KOJA?????? I GDJE JE SADA????
U PRVU SI, TA ĆE OPCIJA SIGURNO RJEŠITI OVAKVE PROBLEME U VIROVITICI, A KADA RJEŠE VIROVITICU ONDA KREĆE TA OPCIJA NA RH. SRETNO IM BILO!!!!!

AUSTRIJANCI ZNAJU: SANADER POBJEGAO ZBOG RONČEVIĆA

BIVŠI hrvatski premijer napustio je najvišu funkciju zbog korupcijskih aAFERA UNUTAR HDZ-a, a PRVENSTVENO zbog afere kamioni u kojoj glavnu ulogu ima bivši ministar obrane Berislav Rončević. Osim toga, nesposobnost Bruxellesa da spriječi slovensku blokadu pristupnih pregovora frustrirale su Sanadera, a i to je jedan od razloga što se povukao iz politike. Usto, ekstremno LOŠA GOSPODARSKA situacija mogla bi biti još jedan faktor u objašnjavanju njegovog odlaska, prenosi austrijski časopis DIE PRESSE.
"Prema sadašnjem stanju, sporna kupnja kamiona za potrebe Ministarstva obrane, koju je proveo bivši ministar Berislav Rončević, najviše je ubrzala Sanaderov odlazak. Die Presse prenosi da hrvatsko pravosuđe i službeno istražuje Rončeviću kupnju 39 vojnih kamiona, pri čemu ga se sumnjiči da je oštetio hrvatske porezne obveznike za 1,36 milijuna eura, odnosno 10 milijuna kuna.

MA I USTAVNI SUCI NISU BAUK????
Ustavni suci ponašaju se kao uvrijeđene frajle

SABORSKI zastupnik Dragutin Lesar obrušio se na predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec jer je sazvala konferenciju za novinare na kojoj se požalila da, nakon što je predsjednik Mesić poslao Milinovićev "srednjovjekovni" zakon i harač na ocjenu ustavnosti, mediji vrše pritisak na taj sud.

"Ni ja ne smijem izraziti svoj stav o spornim zakonima"
"Logikom Jasne Omejec, ni ja kao saborski zastupnik ne bih smio javno iznijeti svoj stav o spornim zakonima, ne bih smio napisati ili reći da očekujem žurnu odluku Ustavnog suda niti pak izraziti uvjerenje da će gospoda i gospođe ustavni suci i sutkinje donijeti odluku o poništenju oba zakona. To bi tek, po mišljenu gospođe Omejec bio veliki pritisak člana zakonodavne vlasti na Ustavni sud", tvrdi Lesar na svom blogu.
Dodaje kako se u napadu predsjednice Ustavnog suda krije to što suci žele ocjenu ustavnosti zadržati još godinu dana jer je ministar Milinović već najavio kako će predložiti izmjene zakona ukoliko se utvrdi da je broj postupaka medicinski potpomognute oplodnje manji nego prije.
zzzz
22.8.2009. 14:01
U HRVATSKOJ SE VEĆ GODINAMA PROVODI POLITIČKO NASELJE, TVRDE PREDSTAVNICI ZELENE LISTE. ONI MORAJU BITI REALNI JER NE PRIPADAJU LIJEVOJ NITI DESNOJ POLITIČKOJ OPCIJI, TO VRIJEDI ZA NIVO RH ALI I ZA DRAOVE I OPĆINE.

KAO PRIMJER NAVODE NEODGOVORNO TROŠENEJ JAVNOG NOVCA, RUGANJE JAVNOSTI I DEMOKRACIJI TE ZLOUPOTREBA DRŽAVNIH INSTITUCIJA KOJE SU I SAME POSTALE INSTRUMNET NASILJA POLITIČKE ELITE. TA ELITA ČINI SVE KAKO KAKO BI OSTALA NA VLASTI. KAO ODGOVOR NA TO NASILJE, POJAVITI ĆE SE REVANŠIZAM, RADIKALIZAM I TKZ. ULIČNA DEMOKRACIJA.
NE ŽELIMO POLITIČKO NASILJE, ALI JEDINI NAČIN DA SE STANJE U HRAVTSKOJ PROMJENI JE KONTINUIRANI POLITIČKI PRITISAK, REKAO JE M. SOKOLIĆ IZ ZELENE LISTE.

Mislim da su sada i u Afganistanu pametniji i narodi ali i političari, jer Karzai poziva na suradnju oporbu i poziva da bez razloga tko bio oporba, ona mora biti konstrutivna a ne destruktivna.
MILANOVIĆ? ON SE NIKADA NEĆE SPUSTITI NA RAZINU JEDNOG SANADERA, HEBRANGA, KOSORICE.....JER BI ONDA POSTAO ISTI KAO I ONI.
U PRAVU JE MESIĆ, HDZ PROVODI TALIBANIZACIJU HRAVTSKE.


brižni66
22.8.2009. 13:46
nekome je jako dugo trebalo da shvati tko je i šta je HDZ, ali kasno,več smo u govnima do grla i dalje tonemo i tonemo a povratka nema(nadam se da se varam)...ma nije ni HDZ sve kriv i drugi kad se dokopaju vlasti misle samo na svoju guzicu a sirotinja uvijek ostaje sirotinja,malom čovijeku ostaje samo dostojanstvo i grob.Čemu se nadati kad nam je vlast neškolovana,nestručna i nepoštena!!!Mladi se školuju,završe faks pa na biro i traže vezu preko svega i svakoga jer druge solucije nema..imaš vezu -radiš,nemaš vezu-ko ti kriv...i gdje nam je budučnost????NEMA
kota 211
22.8.2009. 13:45
"zzzz", kad bi ti bio dijete možda bih ti se moglo tolerirati toliko propusta. Međutim ti si veeeliki. Gospodina Kumrića sam spomenuo u pozitivnom kontekstu, kao poštenog čovjeka. Za Hdz sam rekao da će im se sve što danas rade sutra vratiti istom mjerom. Slažem se sa "ladnim pivom" da u Sdp-u puno toga ne štima. Upravo su ovakvi tvoji kometari potvrda da je to tako. Potpuno djetinjasti i ispod svake razine. Hvala Bogu da osim Sdp-a i Hdz-a, postoji i još poneka opcija u Virovitici.
zzzz
22.8.2009. 12:52
ZNATE ZAŠTO SAM STAVIO TEKST O SRBIMA U ZADRU, DA ISPROVOCIRAM REAKCIJU JER ME ČUDI KOLAICIJA HDZ-A I SDSSA ODNOSNO ŠUTNJA SDSSA KAO KOALICIJSKOG PARTNERA.
U ČEMU JE KVAKA?????

MOŽDA LADNO PIVO TO MOŽE OBJASNITI.

ZAŠTO SAM SPOMENUO KOTU 211, JER JE OPSJEDNUT KONVENCIJOM U SDP-U, A ŠTO MISLITE TKO TO MOŽE BITI??? NITI JEDNIM SLOVOM NIJE KOMENTIRAO PODATKE IZ MOGA TEKSTA ILI OTKAZE DJELATNIKA U ŽUPANIJI, VEĆ SPOMINJE velika i mala slova.

guru
Još uvijek očekujem da mi odgovoriš što je Bandić radio u Virovitici?
nAJBOLJE DA PITAŠ bANDIĆA, JER MU JA NISAM GLASNOGOVORNIK, ALI NISI KOMENTIRAO OTKAZE DJELETNIKA U ŽUPANIJI. ČUDO????
NEMOGUĆE DA GURU KAO "OPORBENI" SIMPATIZER NEMA STAVA OKO OVOGA SLUČAJA?????

Kome sam ja zabranio komentirati, pa svatko može pisati koliko ga je volja.

MULAC, ZAR JE TO STRAŠNA RIJEČ????POGLEDAJTE KAKO SE KOMENTIRA NA DRUGIM PORTALIMA???
• Đubre dezertersko i ratno-profitersko, ne prosipaj demagogijunego odgovaraj na pitanje.I ja nisam u Zagrebu nego u Osijeku.Ako baš želiš možemo se nać, pa da ti prebrojim bubrege.Ti si sramota za sve nas branitelje, konjino retardirana.

• oćeš reć da sanader nije komunjara hahahhahahaha sanader je veće govno od svih komunjara u hr.  Dubrovniku triba dobar čovik ka šta je kerum u splitu ili jedna prava desna opcija, al ona nažalost trenutno ne postoji (HSP- Đapić razjeba)

• Citat [albatros_BK83] Idem jest sardelu. sjebo si nešt,,,kurac si ti dalmoš,,pojma nemaš kad se sardele jedu,,,,

• Doći će dan kad će Ivo biti zgažen ko mali mrav... Lopov jedan debeli. pokvareni, odvratni, smeće jedno....

• nemoj dok su luka bebić i jaca vlaisavljević aktivni u hdzu

Gospodine Ivo! I moj glas Vas je postavio za premijera iako mi nije bila namjera (da san ga onim pizdama iz HSS-a). Molim Vas i Vašu veselu družinu da iziđete Europi iz guzice. Ako se bojite da ćete smrdit, nema straha. Oprat ćemo Vas. Ovaj narod je odavno naviknut na smrad i pranje tuđih govana!

ZAR MI GLUMIMO ČASNE SESTRE?????
UPRAVO JE I PROBLEM SLAVONACA ŠTO NISU TAKO RATOBORNI KAO OSTATAK HRVATSKE: ZAGORCI, PODRAVCI, ISTRANI A POSEBNO DALMATINCI.

guru
22.8.2009. 11:21
Gospodo iz oporbe, mislim da je nepotrebno dalje zaoštravati retoriku. Odavno je vidljivo kroz pisanje komentara tko pripada kojoj stranci ili je njen sinpatizer. Očito je da ovaj portal nekima ponekad služi za izljeve bjesa ,da li zbog nerada vlastite stranke ili nedovoljne kulture ophođenja.
Već sam upozoravao zzzz-a da radi ono što mu ide najbolje.
zzzz ne možeš braniti drugima da komentiraju pojedine teme.
Ako je itko uzrupirao ovaj portal onda si to TI.
Lijepiš tekstove svih mogučih novina i zamaraš čitaoce koji su već pregledali ostale portale.
Moj ti je savjet malo skrati ili komentiraj.
Očekivao sam od tebe da si se odmakao od uličnog jezika izražavanja.
Razmisli što znaći nazivati nekoga mulcem u našoj lijepoj Slavoniji.
Još uvijek očekujem da mi odgovoriš što je Bandić radio u Virovitici?
Moje su kritike dobro namjerne jer smatram da vrijeme HDZ-u neumitno curi. Valja pripremiti oporbu za sljedeće izbore. Tko je lider (možda) je i poznato ali tko je spreman otići do kraja, u Virovitici je još uvijek nepoznanica.
Oporbo svi za jedan stol i gradite bolje sutra dogovorom, u protivnom će nam HDZ ostati kao jedina vlast u Virovitici.
ladno pivo
22.8.2009. 10:23
ZZZZ očito spava kao i njegova stranka. U političkim stavovima je neprepoznatljiv i zbunjuje sve oko sebe kao i njegova stranka. Kako objasniti koaliciju sa optuženim pa poslije osuđenim ratnim zločincem. Zločincem koji je zabio nož u leđa svim progresivnim snagama , svim dostignućima demokracije.
Kako i Srbi da glasaju za takvu političku opciju? Kako bi Židovi glasali za nac. -soc. stranku Adolfa ili drugovi misle da je i to moguće. I na kraju kako objasniti županijsku koaliciju sa desnim stranama srpskim i hrvatskim.
Mislim da je problem u organizaciji SDP-a. Ako uzmete u obzir činjenicu da je SDP u zadnjih pet godina izbacio par stotina svojih aktivista i pravio na taj način negativnu selekciju onda je sve jasno. Ma koja stranka tjera svoje članstvo i očekuje da će netko glasati za nju. Problema je jako puno u SDP-u te ako ne bude temeljitih promjena bojim se ništ od toga.
kota 211
21.8.2009. 22:58
"zzzz", kada već spominješ Srbe, moram te upozoriti da si na ovom portalu prenosio (što zaista uspješno činiš) razno-razne tekstove vrlo "desnih" novinara u kojima se pogrdno govori o J.Kosor i njenim srpskim korijenima. Odredi se već jednom i ne lutaj, jer ste takvim lutanjima već izgubili puno srpskih glasova......,kao što ti već rekoh, tu su ti "ladno pivo","marshall", empatija,Tomislav,Danica....tko pita ne skita, a ne ljude nazivati "mulac" i sl. Jedva čekam da konvencija dođe.....,navijam za mlade i poštene. I ima ih. Može jedno pitanje ?? A što ako "tvoja" opcija" izgubi ?? A mogla bi.......
zzzz
21.8.2009. 22:08
A KAK TI OVO?????
U Zadru srpskoj obitelji srušili zid, porazbijali pola kuće i ostavili im natpis "Srbe na vrbe"

SRPSKIM obiteljima Sladaković i Žeželj svaki put se zacrni pred očima kad dođu pred obiteljsku kuću u Ulici don Stipana Sorića na području zadarskih Ričina. Naime, na kući koju im je država obnovila krajem prošle godine, uporno ih dočekuju natpisi poput "Srbe na vrbe", "Ubij Srbina" ili "Ubij četnika". Vandali im nerijetko porazbijaju prozore i vrata, a sad su uspjeli srušiti i zid.
kota 211
21.8.2009. 21:22
"zzzz", ja tebe neću vrijeđati. Ti si meni ponekad i simpatičan. Kako tI ono kažeš ,"A kako komentiraš ovo : Bandić posjetio Viroviticu i Kirina" ???? Pokraj takvih Sdp-ovaca kao što si ti, Hdz je u Virovitici još 30 godina na vlasti. A ja to ne želim, tudom ?? Znaš kako kažu podravci ?? Idi spat. Ili na kratki tečaj (kurs) kod "ladnog piva" ili "mashalla". Ako ni to ne pomogne , onda se predajem. Pobijedio si !!
zzzz
21.8.2009. 21:03
KOTA 211
ZNAŠ ŠTO JE NAJJADNIJE U ŽIVOTU, KADA TE NETKO PLAĆA DA BRANIŠ NJEGOVA GOVNA. PA VIDIŠ DA SZ SE I HDZ-OVCI POMIRILI SA SUDBINOM, A TI ZA ŠAKU KUNA TO RADIŠ. ZAR NE MOŽEŠ NAĆI NEKI POŠTENIJI POSAO????
ZAŠTO PIŠEM VELIKIM SLOVIMA, DA ONI KOJI SLABIJE RAZUMIJU POPUT TEBE SHVATE ŠTO JE VAŽNO, A ŠTO NIJE. AKO NEMAŠ NEKI PAMETAN KOMENTAR, NISI SE TREBAO JAVITI BITI SA GLUPOSTIMA.
PRIČAŠ O FRAKCIJAMA, PA MULAC JEDAN, TO POSTOJI SAMO U HDZ-U JER SE TAMO OTIMAJU ZA LOVU I BACAJU NIZ STEPENICE.
A KAKO KOMETIRAŠ OVO:
Mesić o "talibanizaciji Hrvatske": Ako svećenstvo želi vladati neka se kandidira na izborima!
ILI OVO
Sanaderovi suradnici: Bio je egocentrični poludiktator i hedonist koji je Hrvatsku odveo u stečaj

Šeks je, među ostalim, u tom važnom i zabavnom intervjuu, izjavio kako je “Sanader oštro nastupao” i kako je saborskim zastupnicima, koji se nisu s njim slagali, “prijetila potpuna marginalizacija, brisanje iz stranke i pokretanje postupka za vraćanje zastupničkog mandata”.

ILI OVO:
> Hebrang: Nisam se svađao sa Sanaderom zbog Rončevića
> Svađa Hebranga i Sanadera: "Ako predamo Rončevića, nitko od nas nije siguran!"kota 211
21.8.2009. 20:54
I kliknite što više puta na ovaj članak, eto i ja ću par puta. Pa evo i pokoji komentar s moje strane. Sve ćemo "zzzz", ako to sada pomaže gospodinu Kumriću. Koliko čujem i znam, poštenom čovjeku. Bilo bi bolje da se prije tri, četiri mjeseca kampanja bolje vodila, moj "zzzz". No, sve se vraća, sve se plaća. Sve će to Hdz-u doći pod nos. Ne zadugo. Ali da to nikuda ne vodi....,i to stoji.
kota 211
21.8.2009. 20:33
"zzzz", s obzirom na visoku funkciju koju obavljaš u Sdp-u, kako to da neznaš ili kako to da ti već netko nije rekao da pokušaš pisati malim slovima. Pristojnije je. Ispalo je kako je ispalo (posljednji izbori), izvucite pouke iz poraza. Sada ste upoznali župana i ovu nepoznatu stranku.....,stoga digitron u ručice. I empatije, kao što reče "ladno pivo". Pa riješiti nepotrebne frakcijske borbe. Ali najviše empatije. I sve će biti ok.
zzzz
21.8.2009. 19:31
OVO JE UČINJENO, ne samo zbog KUMRIĆA VEĆ I ZBOG SVIH OSTALIH U OVOJ ŽUPANIJI. TAKO REZONIRA OVA VLAST, KADA SE BOJI ONDA DIJELI OTKAZE. SJETIMO SE UBISTVA PUKANIĆA I I. HODAK, NOVINARA H. APELTA, SJETIMO SE KOSORICE I NOVINARA RTL-A KOJI JE DOBIO OTKAZ ZBOG MAJICE…….
……., ALI ZATO ODOBRAVA POSTUPKE SVOGA MINISTRA RONČEVIĆA, HEBRANGA, POLANČECA, ŠUICE …..ALI KAKO NEMA STAVA OKO KRIŽEVA????? A I ŠTO OČEKIVATI OD POLITIČARKE KOJA U PREDSJ. KAMPANJI NA UPIT - DA LI BI PRIJAVILA GENERALA GOTOVINU DA GA VIDI? KAO IZ TOPA IZJAVLJUJE – „PRAVILA BI SE DA GA NE POZNAJEM“. ONA, KOJA BI SE PRVA MORALA POZIVATI NA USTAV RH?????
Očito se ova vlast boji vremena koja dolaze, pa zbog preventive dijeli otkaze, DA U DANE KOJI DOLAZE BUDU SAMI.
SAMO NEKA NAM SVIMA U VPŽ BUDE JASNO, NISU DJELTNICI VPŽ DOBILI OTKAZ ZBOG TOGA ŠTO SU ČLANOVI OPORBE, VEĆ ZATO ŠTO SU PAMETNI???? ZAŠTO NAM JE ŽUPAANIJA ZADNJA U RH, ZATO ŠTO NAMA NE TREBAJU PAMETNI I POŠTENI LJUDI. DOKAZ TOME I SMJENJIVANJE PROŠLOGA ŽUPANA DR. FEKETIĆA, ZAŠTO JE ON VOLONTIRAO????
IPAK JE ON OBRAZOVAN I ZNAO JE S KIM RADI U ŽUPANIJI, VRLO BRZO JE „PUKLA“ SURADNJA JER NIJE ŽELIO „POKRIVATI“ NEČIJE NEČASNE RADNJE. A LI ZATO SE NOVI ŽUPAN VRLO BRZO SNAŠAO U TOJ EKIPI, ZAPOSLIO SVU SVOJU OBITELJ I RODBINU, ALI DOKLE????
SAMO HDZ JE „STVORIO“ ŽUPANA, A ON ĆE GA I UNIŠTITI KADA GA „POTROŠI“, EVO I DOKAZA:
Virovitičani ne znaju tko im je župan!?
Pokazalo je to istraživanje, točnije anketa među manjim brojem građana koju smo proveli u Virovitici…..
. Pojedinci nisu znali tko im je ŽUPAN niti nova stranka HSPD, no složni su sa svojim upućenijim sugrađanima da obećanjima neće vjerovati…..
ŽUPANE, KOME ZVONA ZVONE ……..???????
zzzz
21.8.2009. 19:27
Racionalizacija????? Da li s racionalizacijom zove otpuštanje jednog djelatnika i zapošljavanje drugog djelatnika, sigurno ne. Racionalizacijom bi se moglo zvati da se broj djelatnika u VPŽ smanji za 5 ili 10%, a to SIGURNO nije DA se djelatnik sa polj. Fakultetom zamjenjuje sa ekonomistom i to baš u loše vrijeme za poljoprivrednIke.
Prije 2 GODINE JE U MEDIJIMA STAJAO VELIKI NASLOV: „ZONE ĆE SPASITI GRADOVE U VPŽ A POLJOPRIVREDA SELA“.
Kako su ZONE spasile gradove vidi se iz primjera Virovitice, danas je u istima zaposleno deset (10) radnika a i nema šanse da se to uskoro promjeni na bolje.
Poljoprivreda????
Nikada gore.
Seljačka buna: "Todorić i Mavrović dogovorili su tajno sramotnu otkupnu cijenu"
Vlada u strahu od nove Seljačke bune o mljekarima raspravljala iza zatvorenih vrata!
I Mavrović poludio: Očito nam nema pomoći
Vlada postavila sramnih 75 lipa za otkup pšenice, seljaci najavljuju blokadu granice
U 2008. REKORDAN UVOZ HRANE U RH
Što tu ekonomista može pomoći za razliku od dIpl.inž.poljoprivrede? Može jedino ako je vlast U VPŽ digla ruke od POLJOPRIVREDE KAO I OD GOSPODASRTVA. A SUDEČI PO OVOM ZADNJEM NASLOVU O REKORDNOM UVOZU HRANE, MOŽDA STVARNOM NAM NIJE POTREBAN DIPL. INŽ. POLJOPRIVREDE JER IONAKO SVE POLJ. PROIVODE KUPUJEMO U KAUFLANDU, KONZUMU….
A što je glavni razlog otkaza djelAtnika VPŽ? Sjetimo s peredizborne kampanje?
U Suhopolju ogorčeni što je vlast oranice dodijelila poduzeću Diba
Suhopoljski seljaci ne žele čekati na državne oranice još punih 30 godina
U Suhopolju se počela voditi „bitka“ za poljoprivredu i aktualna vlast HDZ/HSS se uplašila za sebe. Rješenje, OTKAZ ČLANU SDP-A ODN HSP-A BEZ OBRAZLOŽENJA. MA NIJE NITI ČUDO ZA POSTUPKE HDZ-A, KAKVA PREDSJEDNICA TAKVA I STRANKA, JER I ONA JE IZ STRAHA POČELA DJELITI OTKAZE ČAK I NOVINARIMA.
Danica
21.8.2009. 18:18
Ako je sve kako Nada i Kumrić tvrde, u socijalistička vremena to se nije događalo tako očito. Vladajuća stranka-HDZ- rješava se njima nepoćudnih. Alim, to se vraća kao bumerang.
Pitanje: tko je slijedeći, molit ću lijepo?
crna guja
21.8.2009. 17:39
pa kad ovi iz sdp-a i hns-a kad su na vlasti brinu za svoje guzice kad više ne budu na vlasti pa onda rade za hdz-e fujjjjjj .
janez
21.8.2009. 14:13
Nado znaš li da postoji i šminka?
građanin
21.8.2009. 13:47
E moj župane, vjerovao sam u tebe ali si me sada potupno razočarao kao građanina!
Otac direktor doma u Borovi a sad ga predlažeš za predsjednika upravnog vijeća zavoda za javno zdravstvo, sestra zaposlena u školi u Baziju zbog čega su druge nastavnice dobile otkaz jer nisu politički podobne, supruga zaposlena u županiji.
U godinu i pol puno si ostvario ali za sebe, a poštenim ljudima dijeliš otkaze!
Po čemu si bolji od ostalih HDZ-ovaca?!
ladno pivo
21.8.2009. 11:41
Maršale kaži to Kumriću kojeg izuzetno poštujem i smatram da je jedan od rijetkih u Županiji koji je nešto pametno i radio iako su mu već godinama govorili da je "crveni", te osobe koje su se sa njim družile nisu rado viđene. Slučajno ili ne bio je to Viljevac (HSP) koji je isto dobio otkaz. Stari recept HDZ-ovaca ispečen u emigraciji. Teško je raditi i biti "normalan" u takvim okolnostima.
Ono što sam htjeo reći da batina ima dva kraja ali da SDP ne zna uhvatiti drugi kraj!!!
Često čitam tvoje gluposti a i one su potrebne na ovim portalima da ljudi vide koliko nisko možemo ići. Vjerovatno je ta zloba u tebi produkt rušilačke snage vladajućih.
soprano
21.8.2009. 10:35
ma ovo je sve lakrdija,u pm u županiji nema niti jedna osoba stručna za svoj posao,svi tamo rade po stranaćkoj dužnosti.Jadnu osobu tamo smjeste a on tamo 3 g bleji da uopće skuži šta i kako treba radit.Prije bi kopo nego radio u takvom brlogu.Politika je nužno zlo!
Lynx
21.8.2009. 10:03
Racionalizacija - brus!
Ako to vrijedi za županiju, vrijedi i za grad, ali nije tako, eto primjer Virkom koji je sad u 2 dijela i ima 2 direktora, a sasvim je u redu funkcionirao prije po starom ustroju! Što na to kaže župan?
kota 211
21.8.2009. 9:47
"Marshalle", "ladno pivo" govori istinu. No i ti si u pravu, ako misliš da sve to jednog dana mora prestati. Mislim na političku podobnost. Međutim kako može prestati kada "mali od palube"(Župan) pokorno izvršava naredbe. Hdz svoje kadrove čuva, jer i kad dođe do promjen vlasti, oni će Toleta već zbrinuti. Uzeli su kapital u ruke i uvijek imaju rezervne položaje.
marshall
21.8.2009. 0:24
ni ladno pivo nije kao prije, prečesto smrdi i bljutavo zna bit...a od toga samo s..... možeš dobit...
janez
20.8.2009. 23:50
HDZ brine o svojim članovima.
ladno pivo
20.8.2009. 23:48
SDP-ovci nisu bili sposobni ni da nikog najure od HDZ-ovaca kad su bili na vlasti. Vukušić je čak i zapošljavao članove HDZ-a u Poljopromet.


Još iz kategorije SDP