Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Sponzorirano

SDP čestita Dan državnosti

        25.06.2013.         2970 pogleda
SDP čestita Dan državnosti

25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor je donio povijesnu odluku - Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske! Time su hrvatski zastupnici ostvarili želju građana Hrvatske da žive u samostalnoj i neovisnoj državi i da sami odlučuju o svojoj sudbini i budućnosti. Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. prethodila je takva odluka građana Republike Hrvatske iskazana na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine. Uslijedio je rat za obranu od agresora te potvrdu i očuvanje netom izglasane nezavisnosti i suverenosti.

Danas, 22 godine poslije, Republika Hrvatska je pred ostvarenjem još jednog zadatka - ulaska u obitelj Europske unije! Mukotrpan posao, započet predavanjem zahtjeva za članstvo u EU, kojeg je tadašnji premijer Ivica Račan predao 21.02.2003. godine u Ateni grčkom premijeru Costasu Simitisu, predsjedatelju Europskog vijeća. Deset godina kasnije, 01.07. ove godine, za nekoliko dana, Hrvatska postaje punopravna članica.
S osobitim pijetetom još jednom zahvala svim braniteljima i njihovim obiteljima koji su dali najveću žrtvu u obrani zemlje te uspostavi mira. 
Gradska organizacija SDP Virovitica

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kišni
27.6.2013. 20:13
poštovani gospon drug ajde nas više ostavite sa tim drugim svjetskim ratom daje da radimo i zaradimo da možemo živjeti kao ljudi ostavite nas više sa partizanima, domobranima, ustašama i bog te pita kako se sve nisu zvali, što imamo samo kriminal, mito i korupciju ono čega se drugi srame mi se ponosimo, ljudima su sagnute glave kopaju po kontejnerima, skupljaju flaše, nemojte mi u odgovoru samo pametovati da su to napravili oni iz hdz-a, imate vlast pa ih stavite u zatvor doživotno ako su nešto napravili a ne se stalno izvlačiti da ne možete ništa jer su oni krivi za sve, ako niste sposobni lijepo se zahvalite na narodnom povjerenju i dajte mladosti da digne ovu pokradenu i osramoćenu državu kao feniksa iz pepela, pa tko je od vas dignuo glas za ovak kriminal kao fol pretvorba, gdje su nam brodogradilišta, gdje su nam banke tko je prodao plivu, oni koji to oni pa svi ste u saboru preko 20 godina, nekad niste imali za gemišt a sad imate više nego arapski šeici, koji to oni ajde se više pospite pepelom.
siniša prpić
27.6.2013. 9:08
@UooH, valja biti precizan, a to @jakisa nije bio.
Ja za sebe znam da sam te jeseni u patikama, riflama i tankerici imao pušku u ruci. I nisam nikuda izlazio, ni odlazio.
UooH
27.6.2013. 0:02
@siniša prpić možda nije Josipović ali je napustio sjednicu jedan mljađi i to sadašnji ministar Željko Jovanović.
jakisa
26.6.2013. 22:39
Samo je vaša istina istinita. Sve pršti od prevelike pameti i poštenja. Žali Bože više gubljenja vremena na ovom portalu, a vi se tješite u svojoj istini.
drug
26.6.2013. 8:07
@sinisa sva ti na mjestu jer od takvih jakisa i sličnih imamo povijest po kojoj su braća Pavelić i Mihalović bili pobjednici drugog svjetskog rata
crni
26.6.2013. 7:50
Da ne bude sindrom 3 b , Budimpešta, Beograd , Brisel.....a sve se svodi na isto.
Nikola Huljak
26.6.2013. 1:51
Zanimljivo je kako u jednome članku može istovremeno pisati da su hrvatski zastupnici ostvarili želju građana Hrvatske da žive u SAMOSTALNOJ i NEOVISNOJ državi i da SAMI odlučuju o svojoj sudbini i budućnosti A istovremeno ulaska u jednu novu obitelj. EU je samo jedna stepenica ka globalnoj vladi. Trenutno imamo u pregovorima razvitak europske, američke, afričke itd unije.. nakon toga će se predložiti spajanje svih tih unija i imat ćemo samo jedan centar iz kojega će stizati naredbe tj. svjetsku diktatorsku vladu u kojoj će postojati samo elektronska valuta s kojom će se još lakše moći manipulirati.. za neke možda zvuči prenapuhano no isto tako su prije desetak godina ismijavali neke koji su govorili o čipiranju ljudi.. danas se malo tko tome smije..
siniša prpić
25.6.2013. 23:54
@jakisa, ne lagati. Ivo Josipović je 1990. godine imao 33 godine, i nije bio saborski zastupnik u 1. sazivu hrvatskog Sabora.
Tako da nije imao od kuda "otići", kako ti tvrdiš da je bilo..... "Inače, jedan od zastupnika koji je otišao je bio sadašnji predsjednik Ivo Josipović. "
Dakle, ne lagati.
fitilj
25.6.2013. 22:56
@jakisa pogodak u sridu! To je bilo zato što Ivica Račan nije znao kako će reagirati vrh Partije u Beogradu čiji su vazali još uvijek bili.

Ono zbog čega skidam kapu Ivici Račanu je da su zahvaljujući njemu održani prvi i jedini do sada demokratski izbori u Hrvatskoj, čime se je Račan bar djelomično iskupio za gubitak oružja teritorijalne obrane, a koje je oružje zločinačka JNA podijelila pobunjenim Srbima i četnicima iz Srbije koji su izvršili agresiju na Hrvatsku.

Ne treba podsjećati na one četiri crne godine vladavine Račanove koalicije rogova u vreći, koju su lopuže i prevaranti protraćili baveći se sami sobom, dok je HDZ zadovoljno trljao ruke i nastavio sa započetom plačkom države i naroda.
jakisa
25.6.2013. 22:08
Krajem 1990. godine...
jakisa
25.6.2013. 22:05
Krajem godine SKH-SDP je usvojila socijaldemokratsko usmjerenje, te tako mijenja ime u Stranka demokratskih promjena. 25. lipnja 1991. godine. prilikom izglasavanja spomenute Deklaracije o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske, zastupnici SDP-a napustili su sabornicu, ne želeći sudjelovati u donošenju te odluke. Tadašnji predsjednik SDP-a Ivica Račan nazvao je HDZ strankom opasnih namjera zbog uloge HDZ-a u provođenju politike osamostaljenja Hrvatske.
Inače, jedan od zastupnika koji je otišao je bio sadašnji predsjednik Ivo Josipović.
vlaado
25.6.2013. 19:18
štef, ti si zbilja lud kao ponoć..
fitilj
25.6.2013. 12:09
Koje li lakrdije tisuće hrvatskih branitelja dalo živote, a probrana politička lupeži, uživaju plodove hrabrosti hrvatskih branitelja u obrani i stvaranju države koju nije dobio njen narod, već mafija na vlasti i njihovi štićenici!


Još iz kategorije Sponzorirano