Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

"SDP će pobijediti!"

        04.03.2003.         642 pogleda
"SDP će pobijediti!"
VIROVITICA, 4. ožujka - Ministrica obrane Željka Antunović (naša Virovitičanka) i ministar kulture Antun Vujić dolaskom na središnji predizborni skup SDP-a održan u Kazalištu Virovitica dali su potporu stranačkim kolegama koji se nalaze na listi za izvanredne lokalne izbore za virovitičko Gradsko vijeće.
Prije skupa održali su konferenciju za novinare na kojoj su rekli da je SDP najstabilniji faktor u političkom životu Hrvatske jer su svjesni odgovornosti koju su preuzeli dolazeći na vlast.
"To je karakteristika SDP-a i na lokalnoj razini", zaključio je ministar Vujić, inače predsjednik Savjeta SDP-a.
"Odgovornost je ono što nas razlikuje od drugih stranaka", kazala je potpredsjednica Vlade i SDP-a Željka Antunović.
I ovi su gosti iz Zagreba priznali da su virovitički izbori vrlo važni jer će pokazati kakva je uloga koje stranke u političkom životu Hrvatske.
Kao ministar, Vujić je obećao da će Ministarstvo kulture dati potporu svim virovitičkim projektima i da uopće neće biti problema pronaći novac. Samo treba izraditi projekte. A to neće učiniti Ministarstvo kulture. To je ono što treba učiniti u Virovitici i što je za, na primjer, Palaču Pejačević, novu knjižnicu ili Gradski dvorac, već trebalo odraditi.
Bude li Virovitica imala zamisao što i kako organizirati u Domu Oružanih snaga, šanse su da će grad dobiti i taj prostor.
"Postoje dvije mogućnosti: jedna je da Dom ostane u vlasništvu države i da vojska koristi ono što joj treba, a ostatak da se da u najam Gradu za njegove potrebe; druga mogućnost je da ga damo Gradu, a da vojska u njemu zadovoljava svoje potrebe", kazala je ministrica obrane, objašnjavajući da će u Virovitici sada biti više vojske i da će prostor vojarne biti u potpunosti iskorišten.
"Grad će svakako biti na dobitku kada je u pitanju Dom Oružanih snaga samo ako se zajedno dogovorimo kako ga što prije staviti u funkciju", rekla je ministrica Antunović.
Pozvali su građane da izađu na izbore jer boljeg načina da se utječe na odlučivanje nema.
Na središnjem skupu u Kazalištu predstavljeni su i svi kandidati s liste, a o obavljenom poslu i planovima za budućnost govorili su predsjednici gradske i županijske organizacije SDP-a Mate Vukušić i Dragan Vukušić, te nositelj liste i kandidat za gradonačelnika Branko Car.
"SDP će pobijediti i naš će novi mandatar odraditi do kraja program zacrtan do 2005. godine", kratka je poruka koju su virovitički socijaldemokrati uputili javnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica