Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

SDP: "Aktualna vlast se nema čime pohvaliti"


  Grad           sbg           01.10.2003.         676 pogleda
SDP: "Aktualna vlast se nema čime pohvaliti"

VIROVITICA, 1. listopada – Priopćenjem za javnost oglasio se danas i virovitički SDP kako bi prokomentirao aktualna događanja u gradu. U SDP-u su primijetili da se već šest mjeseci u gradu samo priča na bezbrojnim konferencijama za tisak, a da se zapravo aktualna vlast uopće nema čime pohvaliti. Osim, pišu iz SDP-a, «ako za pohvaliti se nije sramotna prodaja autobusnog kolodvora za koju nisu znali, a Šimić je kupcu bio jamac».
Nadalje u priopćenju piše: «Možda je za pohvalu i to što se u realizaciji gradske knjižnice i čitaonice nije maklo s mjesta. Ili u obnovi Palače Pejačević. Gradski Dvorac iduće godine proslavlja 200 godina – na žalost neuređen. Zatim brojni sponzori bez imena i prezimena (čast onima koji su se javno oglasili) koji su platili proslavu Dana grada – još samo da gradonačelnik ili njegov zamjenik obznane što su tražili za uzvrat te koliko će to u konačnici koštati porezne obveznike Virovitice.»
Onda su se iz SDP-a i pohvalili: «Po dolasku na čelo grada trio Kirin, Šimić, Lanšćak burno je reagirao na prodaju Sajmišta «Kauflandu» ocijenivši to lošim poslovnim potezom bivše vlasti. Ovih dana smo svjedoci da su brojni obrtnici i drugi poduzetnici u punom pogonu na izgradnji i uređenju trgovačkog centra koji će zaposliti veći broj Virovitičana».
Prisjetili su se i da su «trenutno vladajući» bili vrlo glasni u kritiziranju cijena komunalnih naknada i vode i plina ali sada o tome šute. Okomili su se, kažu u SDP-u, i na Gradsku upravu zbog sukoba interesa «da bi po preuzimanju vlasti brže-bolje svom članu Poglavarstva oprostili dobar dio komunalne naknade».
»Zbilja, može se reći da su principijelni i dosljedni!», zaključuje se o toj temi u priopćenju. Za smjene u Gradskoj upravi kažu da su načinjene «u skladu s nekim zakonima koji nisu opće poznati, a suprotno Statutu i Poslovniku i Poglavarstva i Vijeća». «Takove su naravi da se samo možemo iskreno nadati da sve to neće u konačnici opet previše koštati Virovitičane kao slični slučajevi od prije desetak godina», pišu iz SDP-a i zaključuju da se «na žalost čini da ove promjene ipak nemaju veze sa kadrovskim ekipiranjem Kirinovog tima.
«Neučinkovitost i nesposobnost ne mogu se prikriti općenarodnom veselicom pri proslavi Dana grada, ma koliko glamurozna bila», piše u priopćenju kojim gradska organizacija SDP-a danas komentira aktualna događanja u Virovitici.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GradOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: