Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Ekologija

Savezu udruga Dravska liga odobren projekt „Drava-Natura 2000“

  Foto Goran Šafarek           23.05.2011.         5061 pogleda
Savezu udruga Dravska liga odobren projekt „Drava-Natura 2000“

Na natječaju Ministarstva kulture Uprave za zaštitu prirode koji je objavio „Javni poziv za prijavu projekata iz područja zaštite prirode u svrhu financiranja iz sredstava Državnog proračuna raspoloživih u 2011. godini namijenjen nevladinim udrugama", Savezu udruga Dravska liga čiji je predsjednik Ivan Grlica, sa sjedište u Varaždinu odobrena je novčana potpora za prijavljeni projekt pod nazivom „Drava-Natura 2000".

Ciljevi projekta su da se potakne razvoj primjerenih sportsko-rekreativnih sadržaja, razvoj održivog turizma i poveže prirodnu baštinu s kulturnom ponudom naselja uz rijeku, te informira javnost o Natura 2000 područjima putem primjera dobre prakse iz EU i provede edukacija djece i mladeži o posebnostima rijeke i prostora uz Dravu. Voditeljica projekta je mr.sc. Jasna Razlog-Grlica. U provedbi projekta sudjeluju Dora Radosavljević dipl.ing (Udruga F.Koščec), Ana Bajsić dipl.ing.(ZEO Nobilis), Ivan Grlica (PD Drava), Alenka Car dipl.ing (JUVž.žup.) i Siniša Golub,dipl.uč.(JU Međ.žup.).

Prirodoslovno društvo „Drava" iz Virovitice je članica Saveza od 2001. godine kada je i osnovana Dravska liga. Cilj Saveza udruga Dravska liga je zaštita rijeke, porječja i pritoka Drave te valorizacija čitavog područja budućeg rezervata biosfere uz tok rijeka Drave, Mure i Dunava. Udruge okupljene u Savezu rade na promicanju zaštite krajolika, ekosustava, biljnog, životinjskog svijeta i bioraznolikosti, kulturno-povijesnih vrijednosti i općenito na zaštiti rijeke Drave.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije EkologijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.