Banner
Obilna kiša poplavila županjske ulice i prodrla u pojedine obiteljske kuće
Nevrijeme poharalo poljoprivredne kuture na istoku Vukovarsko-srijemske županije
Pripadnica Oružanih snaga RH smrtno stradala izvan službe
Horvat: Fond bi trebao biti generator paljenja motora bagera
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Ekologija

Savezu udruga Dravska liga odobren projekt „Drava-Natura 2000“

  Foto Goran Šafarek           23.05.2011.         5268 pogleda
Savezu udruga Dravska liga odobren projekt „Drava-Natura 2000“

Na natječaju Ministarstva kulture Uprave za zaštitu prirode koji je objavio „Javni poziv za prijavu projekata iz područja zaštite prirode u svrhu financiranja iz sredstava Državnog proračuna raspoloživih u 2011. godini namijenjen nevladinim udrugama", Savezu udruga Dravska liga čiji je predsjednik Ivan Grlica, sa sjedište u Varaždinu odobrena je novčana potpora za prijavljeni projekt pod nazivom „Drava-Natura 2000".

Ciljevi projekta su da se potakne razvoj primjerenih sportsko-rekreativnih sadržaja, razvoj održivog turizma i poveže prirodnu baštinu s kulturnom ponudom naselja uz rijeku, te informira javnost o Natura 2000 područjima putem primjera dobre prakse iz EU i provede edukacija djece i mladeži o posebnostima rijeke i prostora uz Dravu. Voditeljica projekta je mr.sc. Jasna Razlog-Grlica. U provedbi projekta sudjeluju Dora Radosavljević dipl.ing (Udruga F.Koščec), Ana Bajsić dipl.ing.(ZEO Nobilis), Ivan Grlica (PD Drava), Alenka Car dipl.ing (JUVž.žup.) i Siniša Golub,dipl.uč.(JU Međ.žup.).

Prirodoslovno društvo „Drava" iz Virovitice je članica Saveza od 2001. godine kada je i osnovana Dravska liga. Cilj Saveza udruga Dravska liga je zaštita rijeke, porječja i pritoka Drave te valorizacija čitavog područja budućeg rezervata biosfere uz tok rijeka Drave, Mure i Dunava. Udruge okupljene u Savezu rade na promicanju zaštite krajolika, ekosustava, biljnog, životinjskog svijeta i bioraznolikosti, kulturno-povijesnih vrijednosti i općenito na zaštiti rijeke Drave.

 

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Ekologija