Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Sastanak u HGK - jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Mađarske

        19.06.2013.         1842 pogleda
Sastanak u HGK - jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Mađarske

Predsjednik  Pečuško-baranjske Trgovačko-industrijske komore Mađarsko-hrvatske sekcije Mihaly Liszacz  i tajnica Ena Obradović posjetili su HGK - Županijsku komoru Virovitica, gdje su u razgovoru s tajnikom Milanom Vanđurom i suradnicima, razgovarali o modalitetima proširenja gospodarske suradnje Virovitičko - podravske županije i županije Baranya, odnosno Hrvatske i Mađarske.

U cilju jačanja međusobne gospodarske suradnje, dogovoreno je, na bazi reciprociteta, predstavljanje gospodarstva županije Baranya iz Mađarske na „Viroexpo"-u, Međunarodnom sajmu u Virovitici i gospodarstva Virovitičko-podravske županije na „Pecs expo", Međunarodnom sajmu u Pečuhu.

Osim toga, dogovoreno je i održavanje bilateralnih susreta gospodarstvenika „B2B" iz županije Baranya i Virovitičko-podravske županije s ciljem uspostavljanja poslovne suradnje.

U ostalom dijelu poslovnog susreta istaknut je problem neadekvatne prometne povezanosti i gradnja brze ili auto-ceste od Gradeca, Bjelovara, Virovitice, Terezinog Polja, do Barcsa, Szigetvara, Szentlorinca i Pečuha.

Izgradnja ove ceste, povećat će interes potencijalnih investitora, za ulaganje na području kojim prolazi, a što će generirati i ostale pozitivne efekte, primarno pozitivna demografska kretanja.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Republike Mađarske u 2012.god. iznosila je 61,4 mil.$, od čega je izvoz iznosio 52,3 mil.$, a uvoz 9,1 mil.$, te je Virovitičko-podravska županija ostvarila suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni od 43,2 mil.$.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo