Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Aktualnosti

Sastanak oporbenih vijećnika Gradskog vijeća Virovitice sa Juricom Krležom predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta

        11.09.2015.         1686 pogleda
Sastanak oporbenih vijećnika Gradskog vijeća Virovitice sa Juricom Krležom predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta

U sklopu početka predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, oporbeni vijećnici Gradskog vijeća Virovitice održali su jučer sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta d.o.o., Juricom Krležom. Iskorištena je njegova nazočnost pri neslužbenom obilasku gradilišta sjeverne obilaznice našega grada. Kao što je poznato, Hrvatske ceste su investitor obilaznice u iznosu od 95 milijuna kuna, a uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske.

Tema sastanka je, pored aktualne gradnje obilaznice, bila i problematika spojnih cesta sa istom, a javnost našeg grada dobiva ovim putem izravne informacije oko najveće pojedinačne investicije u Virovitici.

Ukupna realizirana i planirana ulaganja od strane Hrvatskih cesta u Virovitičko-podravsku županiju u razdoblju 2012-2015. g. dosegnuti će 135 milijuna kuna. Završetkom radova sjeverne obilaznice koji je planiran za veljaču 2017. god., ukupan iznos će premašiti 150 milijuna kuna.

Sadašnji tijek radova na obilaznici podrazumijeva konačno probijanje zadnjeg dijela trase u mjesecu studenom u dužini 2,5 km čime bi se zaokružilo ukupnih 9,5 km, od Suhopolja do zapadne obilaznice grada kod šećerane. Za potrebnu melioraciju u rješavanju problematike oborinskih voda na cjelokupnoj trasi, Hrvatske vode će odvojiti dodatnih 300 tisuća kuna.

U dosadašnjim kontaktima naših gradskih vijećnika sa nadležnima u Hrvatskim cestama često je naglašavana potreba potpune eliminacije prometa cestovnih vozila kroz centar Virovitice. Uz službeni zahtjev gradskih struktura u istom smjeru otvorena je rasprava koja je konačno uspješno okončana u korist našeg grada. To znači da će zadnja odluka Hrvatskih cesta otvoriti našem gradu, u bliskoj budućnosti, mogućnost uspostavljanja pješačke zone u centru grada, san mnogih naših sugrađana.

Naime, prethodno je izvršena prekategorizacija u 2014. godini koja državnu cestu D2 preusmjerava iz centra grada na Vinkovačku, Vukovarsku i Bilogorsku ulicu, s početkom na kružnom toku „Billa“ i završetkom na postojećoj zapadnoj obilaznici. Spomenutom odlukom Hrvatskih cesta očekuje se, tijekom ovoga mjeseca, početak postupka javne nabave za odabir izvođača radova rekonstrukcije na ovih 3,32 km. Temeljita i zahtjevna rekonstrukcija u smislu obnove i proširenja kolnika uz ostale potrebne zahvate potrebna je zbog postojećeg, ali i sve opsežnijeg teretnog i ostalog prometa ovim smjerom. Vrijednost ovih radova je procijenjena na 11 milijuna kuna, a sami radovi započeli bi na proljeće 2016. g.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti