Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Sastanak knjigovođa u HGK: predlažemo inspekcijama preventivan nastup s rokom otklanjanja nedostataka, a tek onda sankcije ako su potrebne


  Gospodarstvo           hgk           16.04.2018.         1800 pogleda
Sastanak knjigovođa u HGK: predlažemo inspekcijama preventivan nastup s rokom otklanjanja nedostataka, a tek onda sankcije ako su potrebne

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, 13. travnja, održan je radni sastanak članica HGK iz područja računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizijskih djelatnosti. Tema sastanka je bila izvješće s radne sjednice Udruženja računovođa pri Središnjici HGK, održane 23. ožujka 2018. godine u Zagrebu.

Nakon rasprave doneseni su slijedeći zaključci:
- predlaže se da se edukacije o aktualnim propisima i temama održavaju u HGK –
Županijskoj komori Virovitica jer je to najracionalnije za članice (nema putovanja u
udaljena središta, niti cjelodnevnog izostanka s posla)
- uputi dopis inspekcijama u cilju njihovog transparentnijeg i unificiranog djelovanja
na cijelom području Hrvatske i prema svim članicama
- predlaže se da nastup inspekcija bude preventivan – kojim bi se ukazalo na uočene
nedostatke s rokom otklanjanja istih, a potom da inspekcije sankcioniraju ako nedostaci
nisu otklonjeni
- da inspekcije prema zakonskim propisima najave vrijeme dolaska i predmet nadzora.

Na inicijalnoj sjednici predstavljanja strukovnog Udruženja računovođa u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, 23. ožujka 2018. godine, prisustvovalo je četrdesetak predstavnika članica iz djelatnosti M69.20 iz cijele Hrvatske, od kojih je bilo pet predstavnika iz Virovitičko-podravske županije.

Martina Buhin, poslovna tajnica Udruženja računovođa pri HGK, na sjednici je uvodno upoznala nazočne s točkama dnevnog reda koji je bio predstavljanje modela djelovanja Udruženja, prijedlog termina plenarne sjednice i prijedlog osnivanja i modela tijela Udruženja, u kojem pravo glasa i pravo biranja imaju isključivo članice.

Mogući oblici djelovanja u budućnosti rada Udruženja su strukovne grupe.

Datum javne objave Poziva je 30. travnja 2018. godine, a datum održavanja plenarne sjednice Udruženja je 30. svibnja 2018. godine.

Dostupna je web stranica Udruženja na kojoj će se objavljivati sve značajne informacije iz ove djelatnosti, a članice sve upite mogu slati na e-mail: udruzenjeracunovodja@hgk.hr.

Primarni ciljevi i zadaci Udruženja računovođa pri HGK su: podrška u dijalogu s državom, institucijama, zakonodavnim tijelima i javnom upravom, na nacionalnoj razini organizirati javne rasprave članica iz struke, sintetizirati pitanja i problematiku od iznimnog značaja za trenutne tržišne i poslovne uvjete, lobiranje za interese članica i djelovati u njihovom najboljem interesu.

HGK se vidi kao mjesto dijaloga, moderator komunikacije, neutralan čimbenik sa snažnom polugom da u dugoročnoj suradnji ujedini mišljenja struke i stvori kreativnu platformu za rješavanje i stvaranje dobrih poslovnih praksi i pomoć tržištu.

 Sastanku su bile nazočne dvadeset i dvije članice iz djelatnosti računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizijskih djelatnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: