Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Sastanak čelnika Grada Orahovice s predstavnicima Keramike Modus bez očekivanog dogovora


  Aktualnosti           orahovica.hr           19.06.2018.         2200 pogleda
Sastanak čelnika Grada Orahovice s predstavnicima Keramike Modus bez očekivanog dogovora

Gradonačelnica Ana-Marija Petin održala je sastanak s direktorom i vlasnikom najvećeg potrošača plina na području grada Orahovice, Keramike Modus, Darkom Šketom i Željkom Kodrićem, kako bi dogovorili način daljnjeg načina suradnje a zbog nastalog dugovanja prema tvrtki Papuk plin i Gradu Orahovica.

Sastanku su nazočili i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, generalni direktor tvrtke Papuk Zdravko Dijaković i direktor Papuk plina Vlado Karakaš, te načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Gradonačelnica Petin informirala je nazočne da je unazad pola godine u nekoliko navrata razgovarala s direktorom Keramike Modus, kako bi se iznašlo rješenje za naplatu duga koji  trenutno, za utrošeni plin iznosi 3.840.000 kuna. Tome treba dodati nepodmireni dug prema Gradu od 1.760.000 kuna i nastao dug za neplaćenu a utrošenu vodu od 214.600 kuna.

- „Naša namjera je da postignemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, budući tvrtka Papuk više ne može pratiti dugovanja Keramike i ne može tolerirati dug koji tvrtki pričinja problem. U ranijim razgovorima dogovorili smo dinamiku otplate, no taj dogovor niste poštovali a mi ne smijemo dovesti tvrtku u poziciju dužnika. Nadam se da nećemo biti prisiljeni primijeniti instrumente naplate duga ili obustaviti isporuku plina, jer, ne želimo dovesti u pitanje egzistenciju 136 zaposlenika Keramika Modus“ - rekla je gradonačelnica Petin.

Vlasnik tvrtke Keramika Modus i Samoborke, Željko Kodrić, kazao je da su u tom vremenu prioritetne  bile plaće zaposlenika, jer je realizacija prodaje bila manja od plana i od proizvodnje pa se roba nalazi na zalihama.

- „Problem ćemo premostiti s manjim zakašnjenjem, jer bi bilo kakav prekid proizvodnje „na silu“, učinio više štete i bilo bi teško proizvodnju vratiti u normalu, a budući da moramo izraditi dinamiku otplate duga, molim našeg najvećeg domaćeg partnera, tvrtku Papuk, za još malo strpljenja“- među ostalim kazao je vlasnik Kodrić.

Direktor Šket pojasnio je da Keramika Modus ima jamstvo za otplaćivanje nastalog dugovanja, te da nije riječ o pogodovanju niti manipulaciji zaposlenicima i radnim mjestima.

Predsjednik gradskog vijeća Medenica, zamjenik gradonačelnice Fofonjka i Mirko Mališ načelnik općine Čačinci, koja u Papuku ima udjel od 18%, izrazili su bojazan da bi daljnje neplaćanje obveza dovelo Papuk u nezavidan položaj, što se ne smije dozvoliti, a isto tako, smatraju da je potrebno  zaštititi i radna mjesta. Direktor tvrtke Papuk plin, Vlado  Karakaš, nada se da će se iz začaranog kruga izaći s obostrano prihvatljivim rješenjem. Direktor tvrtke Papuk, Zdravko Dijaković, iznio je zahtjev za izmirenjem dugovanja kao i urednim plaćanjem pristiglih računa, kako bi i sami mogli podmirivati svoje obveze.

Budući da predstavnici Keramike Modus na sastanku nisu ponudili dinamiku otplate duga, dogovoreno je, na prijedlog gradonačelnice Petin, da se sljedećeg tjedna ponovo sastanu a  tada će biti i krajnji rok da Keramika Modus izradi dinamiku otplate neplaćenih računa tvrtki Papuk plin i Gradu Orahovica. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: