Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Gospodarstvo

Sanji Bošnjak još jedan mandat ravnateljice VIDRE

        30.12.2012.         2668 pogleda
Sanji Bošnjak još jedan mandat ravnateljice VIDRE

Upravno vijeće VIDRE,  agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije nakon provedenog javnog natječaja, povjerilo je još jedan mandat u vođenju agencije dosadašnjoj ravnateljici Sanji Bošnjak.

Naglašeno je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima koje je agencija postigla: u 2011. godini je zbog iznimnih rezultata ostvarenih na prekograničnom natječaju IPA Mađarska-Hrvatska izabrana za najbolju razvojnu agenciju u Hrvatskoj.

Zahvalivši se članovima Upravnog vijeća na ukazanom povjerenju, ravnateljica Bošnjak je iznijela plan rada za četverogodišnje razdoblje a koji se prvenstveno odnosi na korištenje EU fondova za poticanje poduzetništva u županiji kako bi se smanjila nezaposlenost, umrežavanje postojećih poduzetnika u klastere, te stvaranje kadrova i projekata za korištenje obnovljivih izvora energije, kako bi u dogledno vrijeme bili spremni za samostalnu energetsku agenciju. Sadašnji ustroj agencije udovoljava standardima EU te su i odjeli složeni prema budućim Strukturnim fondovima. Naglasila je da već za 2013. godinu u agenciji imaju odobrenih 16 projekata za provedbu, te više njih u fazi odobravanja budgeta ili na rezervnoj listi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
30.12.2012. 17:33
Može li se taj veleban uspjeh iskazati u nekakvim brojkama? Dakle, koliko je ta agencija potrošila novaca iz državnog proračuna u svim godinama postojanja i koliko je novih radnih mjesta otvoreno? Sve drugo je čista demagogija: preduvjeti, poticanja, bla, bla bla...
dr. evil
30.12.2012. 16:11
Nesporno je da je Vidra oskočila od drugih. Ali okruženje je ograničavajući faktor daljnjeg razvoja. Sigurno će doći do većeg zamaha u slijedećoj godini a tada će i drugi što kaskaju nešto napraviti. Svako dobro!
Pero
30.12.2012. 16:01
Županija je malo veća od Virovitice! dajte radite nešto.
Fabijan
30.12.2012. 13:44
smanjila nezaposlenost kao i do sada. prvo se pobrinu za podobne kadrove a ostlima kita. ovo znam iz osobnog isustva...


Još iz kategorije Gospodarstvo