Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Sanji Bošnjak još jedan mandat ravnateljice VIDRE

        30.12.2012.         2879 pogleda
Sanji Bošnjak još jedan mandat ravnateljice VIDRE

Upravno vijeće VIDRE,  agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije nakon provedenog javnog natječaja, povjerilo je još jedan mandat u vođenju agencije dosadašnjoj ravnateljici Sanji Bošnjak.

Naglašeno je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima koje je agencija postigla: u 2011. godini je zbog iznimnih rezultata ostvarenih na prekograničnom natječaju IPA Mađarska-Hrvatska izabrana za najbolju razvojnu agenciju u Hrvatskoj.

Zahvalivši se članovima Upravnog vijeća na ukazanom povjerenju, ravnateljica Bošnjak je iznijela plan rada za četverogodišnje razdoblje a koji se prvenstveno odnosi na korištenje EU fondova za poticanje poduzetništva u županiji kako bi se smanjila nezaposlenost, umrežavanje postojećih poduzetnika u klastere, te stvaranje kadrova i projekata za korištenje obnovljivih izvora energije, kako bi u dogledno vrijeme bili spremni za samostalnu energetsku agenciju. Sadašnji ustroj agencije udovoljava standardima EU te su i odjeli složeni prema budućim Strukturnim fondovima. Naglasila je da već za 2013. godinu u agenciji imaju odobrenih 16 projekata za provedbu, te više njih u fazi odobravanja budgeta ili na rezervnoj listi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

freeman
30.12.2012. 17:33
Može li se taj veleban uspjeh iskazati u nekakvim brojkama? Dakle, koliko je ta agencija potrošila novaca iz državnog proračuna u svim godinama postojanja i koliko je novih radnih mjesta otvoreno? Sve drugo je čista demagogija: preduvjeti, poticanja, bla, bla bla...
dr. evil
30.12.2012. 16:11
Nesporno je da je Vidra oskočila od drugih. Ali okruženje je ograničavajući faktor daljnjeg razvoja. Sigurno će doći do većeg zamaha u slijedećoj godini a tada će i drugi što kaskaju nešto napraviti. Svako dobro!
Pero
30.12.2012. 16:01
Županija je malo veća od Virovitice! dajte radite nešto.
Fabijan
30.12.2012. 13:44
smanjila nezaposlenost kao i do sada. prvo se pobrinu za podobne kadrove a ostlima kita. ovo znam iz osobnog isustva...


Još iz kategorije Gospodarstvo