Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier Bedeković

Sanja Modrić u Telegramu: Kako je slučaj gej para koji želi udomiti dijete prokazao apsolutnu nekompetenciju ministrice Bedeković

  Sanja Modrić/Telegram           31.01.2020.         2448 pogleda
Sanja Modrić u Telegramu: Kako je slučaj gej para koji želi udomiti dijete prokazao apsolutnu nekompetenciju ministrice Bedeković

Generalno, Hrvatska je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića isprobala dvije vrste ministara, a iznimaka koje se u tu plošnu klasifikaciju ne uklapaju vrlo je malo. U prvoj su grupi ministri kojima su primarni interes bili ili jesu stanovi, kuće, vikendice, parcele, bazeni i razni drugi sadržaji osobnog bogaćenja. Drugu čine članovi premijerovog kabineta koji ili ne znaju raditi svoj posao, ili ga uopće ne žele raditi. Neki ne žele jer su nestručni i ne znaju, a neki bi možda i znali, ali im se ne da.  Među ovima posljednjima – koji su medijski ponešto zapostavljen jer su nekretninci maestozno zauzeli cijelu pozornicu – posebno se ovih dana istaknula ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković - piše Sanja Modrić u Telegramu.

Nekretninci i nesposobni

Prva skupina je otvorena knjiga s nizom poznatih imena koja navodno nisu dobro shvatili kako uvrstiti vlastite pokretnine i nekretnine u imovinske kartice i spremni su javnosti u oči tvrditi da je teže ispuniti taj papir nego riješiti Einsteinovu zagonetku.

I opet, nakon svih poznatih afera, mediji otkrivaju i friški slučaj, ministra obrane Damira Krstičevića, koji – posve predvidivo – svoje petljancije s kvadratima također pravda banalnim izmotavanjem da je on ”to tako poveza”. Jučer je u iste probleme upao čak i ministar pravosuđa, pravnik po struci, Dražen Bošnjaković. Čekamo i nove nastavke.

Dvije ministarske kategorije u nekim se slučajevima ne mogu točno razdvojiti jer su pojedini ”nekretninci” ujedno i nekompetentni za ministarske položaje, a dio nekompetentnih također voli nekretnine.

Nova ministrica već šiša bivšu

Što se tiče ovog drugog bloka nekompetentnih i njegove nove zvijezde Vesne Bedeković, treba reći da nije bilo posebne sreće ni s njenom prethodnicom ”tako-je-to-u-braku” ministricom Nadicom Murganić. No gospođa Bedeković brzo napreduje i već šije Murganićku za cijelu milju. Prvo joj je prije mjesec i pol dana šest bolesnih i nemoćnih ljudi živo izgorjelo u nelegalnom staračkom domu kraj Oroslavja, a sada se proglasila nenadležnom u stvari koja je u njezinoj direktnoj i isključivoj zoni odgovornosti.

Riječ je o poznatom slučaju istospolnog para koji je sklopio životno partnerstvo, Ivi Šegoti i Mladenu Kožiću, a kojima je Centar za socijalnu skrb najprije odbio zahtjev da postanu udomitelji da bi ta dva uporna gospodina u prosincu dobila bitku na Upravnom sudu. Time je priča trebala biti završena, a Šegota i Kožić zaštićeni od diskriminacije i uvršteni na popis udomitelja djece bez roditeljske skrbi

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Bedeković