Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Županija

Sanja Bošnjak predsjednica Partnerskog vijeća za područje Virovitičko-podravske županije

        18.02.2016.         2243 pogleda
Sanja Bošnjak predsjednica Partnerskog vijeća za područje Virovitičko-podravske županije

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo na razini Županije kao jedinice područne samouprave osnovano odlukom župana od 28. listopada 2015., a u svom sastavu ima 27 članova i njihovih zamjenika. Osnivanje Partnerskog vijeća od velike je važnosti za provedbu Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i nezaobilazno je tijelo u izradi i donošenju Županijske razvojne strategije, ali i izvršavanju drugih zadaća određenih zakonom.

U Virovitici je održana Konstituirajuća sjednica partnerskog vijeća za područje Virovitičko-podravske županije. Za predsjednicu Partnerskog vijeća izabrana je Sanja Bošnjak, a za njenog zamjenika Ivica Horvat iz virovitičke Plave tvornice.

Na sjednici su predloženi članovi i zamjenici članova Partnerskog vijeća Kontitnentalne Hrvatske, a oni su: 1. Sanja Bošnjak (član), 2. Zdravko Dijaković (zamjenik člana), 3. Emina Kovač (član), 4. Anita Rastija (zamjenica člana), 5. Ivica Kirin (član), 6. Ivan Roštaš (zamjenik člana), 7. Ivica Horvat (član), 8. Igor Tomljanović (zamjenik člana).

Partnersko vijeće osniva se kao savjetodavno tijelo koje će sudjelovati u izradi i donošenju Županijske razvojne strategije, utvrđivanju prioriteta razvoja na području Županije, predlaganju strateških projekata važnih za razvoj Županije te njihove provedbe i praćenja. Partnersko vijeće za područje županije sastavlja se sukladno načelu ravnomjerne predstavljenosti partnera pri čemu ni jedan sektor ne smije imati natpolovičnu većinu članova u vijeću za razdoblje donošenja Županijske razvojne strategije kao i sukladno rodnoj ravnopravnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Matahari
18.2.2016. 12:49
Ovi uhljebi svako malo osnuju nekakvo povjerenstvo ili nekakvo partnesrko vijeće samo kako bi namlatili naknade, dnenvice i putne troškove.

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo nezaobilazno u izradi i donošenju Županijske razvojne strategije. Osniva se kao savjetodavno tijelo koje će sudjelovati u izradi i donošenju Županijske razvojne strategije, utvrđivanju prioriteta razvoja, predlaganju strateških projekata važnih za razvoj Županije te njihove provedbe i praćenja.

E sad, neka nam netko razuman, nama glupima objasni ćemu onda sva ta sila stručnajka u žuapniskim službama. ćemu župani i dožupani i pročelnici, čemu starnke i stranački klubovi, čemu Županijska skupština ako sad još moraju iamti i savjetodavno tijelo? Šta će im savjetovati? Da ne grade škole u mjestima gdje nema djece? I kako če to Bošnjakoca samu sebe savjetovati?
Evo zašto treba ukinuti županije. I to što prije!


Još iz kategorije Županija