Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Politika

Sanja Bošnjak - obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije

        27.01.2016.         1385 pogleda
Sanja Bošnjak - obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije

Prva zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, nakon odlaska Tomislava Tolušića na mjesto ministra regionalnoga razvoja RH, postala je obnašateljica dužnosti župana. Podsjetimo se, Tomislav Tolušić (HDZ) obnašao je dužnost župana Virovitičko-podravske županije od 2008. do 2016. godine, nakon čega je 22. siječnja 2016. potvrđen kao ministar regionalnoga razvoja i fondova EU u vladi premijera Tihomira Oreškovića.

Prema članku 40.d. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ako je prestanak mandata župana nastupio nakon isteka dvije godine mandata, neće se raspisati prijevremeni izbori, a dužnost župana do kraja mandata obnašat će njegov zamjenik koji je izabran zajedno s njim. Ako župan ima više zamjenika, dužnost župana obnašat će zamjenik koji je na kandidaturi za župana bio prvi naveden iza kandidata za župana.

 Sanja Bošnjak je rođena je 10. veljače 1968. u Orahovici. Od 1997. živi u Slatini, udana, majka dvije kćeri. Odrasla je i školovala se u Zdencima i Osijeku, gdje je nakon srednje škole za inokorespondenta u CUO „Braća Ribar“ 1991. godine diplomirala Međunarodnu razmjenu i tržište na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Na istom je fakultetu 2009. godine završila poslijediplomski specijalistički studij Upravljanje ekonomskim razvojem i stekla akademski naziv univ. spec. oec. Nakon višegodišnjeg rada u komercijalnoj službi PP Orahovica, 1995. godine zapošljava se kao referentica uvoza u tvrtki Gaj d.d. Slatina gdje postepeno napreduje do šefice nabavne službe i komercijalne direktorice Gaja d.o.o Voćin.

 Početkom 2003. godine dolazi na radno mjesto prve pročelnice za gospodarstvo u Virovitičko-podravskoj županiji i počinje se baviti razvojem poduzetništva. Od tada radi na različitim radnim mjestima u Županiji vezanim za gospodarski razvoj i EU fondove. Aktivno govori engleski, a dobro poznaje i služi se njemačkim jezikom. Intenzivno se usavršavala na području poduzetništva, strateškog planiranja i pripreme i provedbe projekata financiranih iz fondova Europske unije. Na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici kao vanjska suradnica predaje Makroekonomiju. Volontira u Društvu “Naša djeca” Slatina.

 Od 2008. godine pa sve do lokalnih izbora u svibnju 2013. bila je ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koju je 2011. godine Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva proglasilo za najuspješniju razvojnu agenciju u Republici Hrvatskoj. U tom je razdoblju na području Virovitičko-podravske županije implementirano 30tak projekata financiranih iz IPA pretpristupnog fonda vrijednih više od 96 mil kuna.

 Na izbore u svibnju 2013. godine dolazi u timu HDZ te od tada obnaša dužnost zamjenice župana Virovitičko-podravske županije, zadužene za sektor poduzetništva te regionalni razvoj i fondove EU. Do kraja mandata, radit će na već zacrtanim programima i projektima razvoja županije u sektoru obrazovanja i zdravstva ali i na poticanju razvoja poduzetništva u svim segmentima gospodarstva i poljoprivrede, daljnjem privlačenju sredstava EU u županiju s ciljem stvaranja konkurentnog poslovnog okruženja a time i kvalitetnijih mogućnosti života građana Virovitičko-podravske županije.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.