Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Politika

Sandra Petrović: Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, osobito ako ste kantu sami oborili

        14.09.2012.         4082 pogleda
Sandra Petrović: Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, osobito ako ste kantu sami oborili

Potaknuta javnim apelom načelnika Općine Pitomača gospodina Željka Grgačića i dopisom koji je tako hitro uputio ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću da bi u posljednji čas pokušao spriječiti preseljenje suda u Viroviticu, osjećam obvezu kao zastupnica u Hrvatskom saboru iz Pitomače da razjasnim i podsjetim na nekoliko stvari vezanih uz konačno preseljenje Stalne službe u Pitomači Općinskog suda u Virovitici.

Naime, još 2005. godine bivša je vlada pompozno najavila da će provesti racionalizaciju mreže sudova u Republici Hrvatskoj i da je to jedan od ključnih projekata u pravosuđu koji će omogućiti građanima bržu, efikasniju i stručniju zaštitu njihovih prava pred sudovima. Niti jedan ministar pravosuđa u prethodna dva mandata nije odstupio niti odustao od ovog projekta.

Otada, pa do danas, sve faze racionalizacije bile su provedene bez puno buke. Tako je prije nekoliko godina Općinski sud u Pitomači pripojen Općinskom sudu u Virovitici kao njegova stalna služba a isto se dogodilo i sa Županijskim sudom u Virovitici koji je postao Stalna služba Županijskog suda u Bjelovaru. Još je ostalo samo nekoliko koraka da bi se moglo privesti projekt racionalizacije mreže sudova kraju.

Štoviše, taj isti projekt racionalizacije mreže sudova, osmišljen u četiri faze, predstavljen je i usklađen u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom i bio je jedan od uvjeta za zatvaranje poglavlja pregovora o pravosuđu.

Ako je odavno poznat detaljni plan racionalizacije s točno poznatim ishodom, ako u ovom trenutku u Virovitici čeka uređen prostor za preseljenje sudaca i službenika od 15. rujna onda smatram neprikladnim pokušajem pred mještanima Pitomače glumiti veliko iznenađenje primljenom odlukom o preseljenju. Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, osobito ako ste kantu sami oborili.

Sandra Petrović, zastupnica u Hrvatskom saboru

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

stole123
27.9.2012. 23:58
pa fitil bio sam osobno kod te gospođe i rekao joj da sam to platio lagano me odpilila da joj donesem uplatnicu ili mi ne vjeruje na riječ. našao sam obje uplatnice i to mi je sreća inače bih morao platiti istu kaznu dva puta.dali je to slučajnost ili namjera da se puni državni proračun na silu to mi još uvjek nije jasno. isto tako moraću postaviti pitanje našem plavcu koji se javlja i izgleda normalan policajac. tko štiti obične građane od pokvarenih policajaca. jer za sada nisam našao nikog čak i sud je uvjek na njihovoj strani i ako nisu u pravu, za budući slučaj koji treba da se odigra pitao sam odvjetnika .rekao sam mu da ću novac koji treba da platim kaznu koju nisam počinio dati radije njemu nego nekom ološu koji je došao u policiju da liječi svoje frustracije.rekao mi je da ću tu kaznu najverovatnije morati platiti jer sud niti jedan neće vjerovati meni nego onome tko puni državni proračun . ako je to tako pitam se zašto postoji sud ako nevjeruje poštenim građanima .upravo sam večeras razgovarao sa jednim kolegom koji mi je ispričao potpuno istu priču da se desila i njemu i masi drugih ljudi, pa ako je tako onda treba ukinuti prekršajne sudove jer je policajac taj koji ti presudi na licu mjesta (kadija te tuži kadija te sudi) ako se takva praksa nastavi to neće biti dobro jer taj balavac ima manje godina nego ja imam vozačku dozvolu i pitanje je kako ću sledeći put reagirati na tako nepošten način od strane policije.dali ću se uspeti suzdržati i ostati priseban .
fitilj
27.9.2012. 19:43
Kolega guru, nemoj mi zamjeriti, ali ideju Trećeg puta moguće je sprovesti samo onda kada u Hrvatskoj saživi stvaranje slobodnih i neovisnih medija. Onda kada prisavka maloumnica ne bude državma televizija na kojoj rotiraju lupeži, krimainalci, članovi zločinačke organizacije, mafije i intresenih lobija koji su oplačkali narod i državu.

Dok je na prisavskoj maloumnici podguznjaka i režimskih i mafijaških podrepaka kao što je trenutačna bagra informativno-političkog programa, nema šanse da saživi ideja Trećeg puta, jer bez javne televizije banda sa Markovog trga i Banskih dvora će još dugo, dugo godina rotirati na vlasti.

Ostavi se utopije o Trećem putu jer put do biračkog tijela vodi samo preko slobodnih i neovisnih medija, a takv u Hrvatskoj jednostavno ne postoje.

Čast pojedinim internetskim portalima kao što je virovitica.net, ali i sam znaš, koliko je sirotinji dovedenoj na prosjački štap dostupam internet.
guru
26.9.2012. 13:08
Stole iako se slažem sa tvojim odgovorom mislim da nisi sve rekao u politici i da ti je mjesto u trečem putu. Upravo nezadovoljnici HDZ i SDP-om moraju tražiti svoje mjesto pod suncem jer će ovi postojeći i dalje misliti da mogu raditi što hoće. Rađanje novih stranaka Laburista pa lokalno HSPD-a pokazuje da se može i drugačije. Zato i ovi pravosudni slučajevi koje spominješ nisu rijetkost.
Sva zapošljavanja od devedesetih do danas su upravo politička i tu su zakoni najviše izigravani. Kad te jednom netko zaposli ostaješ mu vječiti dužnik. Iza toga slijede manipulacije političara sa zaposlenicima i evo ti administracije koja nije u funkciji građana a samim time nitko nikomu više ne vjeruje. Onaj tko će postaviti sustav neovisnosti i stručnosti taj će uspjeti promjeniti društvene tokove.Ne postoji u državi politička volja da vrhovni sud, državno odvjetništvo i tako sve do dolje institucije nadzora postanu stručne i neovisne. Tada više političari ne bi bili vladari nego sluge naroda a to oni sami ne žele i tako se vrtimo u začaranom krugu.
fitilj
26.9.2012. 9:31
Kolega stole123 u svakom slučaju izuzetno bitno je da odgovoriš na presudu, ili rješenje koje si zadnje dobio i na taj način osporiš njegovu utemeljenost.

Dovoljno je napisati da si kaznu platio. Navesti datum i mjesto gdje si platio i napomenu da ne vidiš potrebu da dostavljaš uplatnice, jer su one tvoje vlasništvo, a originali se nalaze tamo gdje si platio odnosno novac je završio tamo gdje se navodi na uplatnici, pa ako vole neka izvole pratiti trag uplaćenog novca.

Možeš i navesti da si uplatom ispunio svoju građansku dužnost i ne vidiš potrebu da te se dalje maltretira, s tim prije što cijeli slučaj ima jako puno propusta i nepravilnosti.

Predložio bi ti, pa čak i zamolio te da bez straha za svoj identitet kontaktiraš Gorana. Gotovo sam siguran da je tvoj slučaj priča koju treba javno objaviti i pokazati kako funkcionira birokracija, i što je najvažnije postavi pitanje manjkavosti i lošeg mehanizma evidencije i kontrole priljeva novaca u državni proračun. Upravo je ovaj portal jedan od rijetkih na kojem se može pročitati istina o funkcioniranju, ili nefunkcioniranju Hrvatske u kojoj je kao što sam već bezbroj puta javno napisao umjesto naroda, mafija dobila državu i zato je moguće da lijena i neučinkovita birokracija maltretira građane itraže od njih da rade njihov posao i šalju uplatnice o čijem su prispjeću, ili ne, sami dužni vršiti kontrolu.

Naime ako nema druge kontrole osim ove da se maltretiraju uplatitelji, onda je logično da se uplaćeni novac može lagano preusmjeriti na neke druge, stranačke, privatne, ili tko zna koje račune!

Isti je slučaj i sa plaćanjem recimo sudskih pristojbi, kada sudovi traže dokaz u uplati. Međutim uplatnice završavaju u arhivama sudskih spisa, a ne recimo na stolu državnog revizora koji "štih probama" može kontrolirati dali je taj novac nakon što je uplaćen doista i ostao u proračunu u koji je namijenjen.
stole123
25.9.2012. 22:12
fitilj ali od tebe su tražili da dostaviš uplatnicu a meni nisu nego su napravili novi proces i osudili na 3 dana zatvora ako u međuvremenu ne uplatim 500 kuna još uvjek razmišljam dali da im odnesem uplatnicu ili da čekam da me sprovedu u bjelovar pa da im tamo dam uplatnicu a cijeli kompletan slučaj objavim javno u novinama ,jer u mom slučaju ima jako puno propusta i nepravilnosti ali sam tad prihvatio platiti kaznu da nebi netko završio u zatvoru,jer bilo je propusta u policiji ,jer ja sam odjavio vozilo i vratio tablice ,i prodao neregistrirano vozilo auto kući koja je nakon 6 mjeseci moje vozilo registrirala na moje ime i prodala ga kaao registrirano,da bude još kompliciranije nije ga proknjižila kao trgovinu nego je zamislila da ja budem prodavatelj kupcu a da se auto kuća ne spominje nigdje, i pored toga su napravili policu osiguranja na moje ime a ovaj nije platio samo jednu ratu pa su od osiguranja tražili da ja podmirim ostatak ,kad sam im odgovorio da mi pošalju policu kopiju moji podatci su u cijelosti bili jedino što su naveli na ime firme a vozilo se vodilo na ime.a ugovaratelj je pisalo neko meni nepoznato ime. tad sam im odgovorio da traže od tog potpisanog ugovaratelja da plati jer ja u đurđevcu nikad nisam pravio ni jednu policu .ali netko je imao svoje prste umješane i u policiji a i na tehničkom pregledu jer kako je moguće bez moje osobne da se vozilo registrira na moje ime a i bez ikakve punomoći.ali netko je već pisao da talijani imaju mafiju,a kod nas je drugačije mafija ima sve ovlasti i zaštitu od državnih tjela,sramotno ali istinito
fitilj
25.9.2012. 10:50
stole123 iskreno rečeno kada spominjem nesposobno, korumpirano i politički podobno pravosuđe uvijek sam spominjao Općinske, Županijske, vrhovni i Ustavni sud, ali ne i Prekršajne sudove koji de facto služe za punjenje državnog proračuna.

Mislim da se na Prekršajnim sudovima u većini slučajeva dobro radi, iako i tamo ima ravnopravnijih od običnih smrtnika. Osim toga zamjeram im blagost u kažnjavanju nasilnika i notornih prekršitelja recidivista, ali to je druga priča.

Imao sam sličan slučaj da mi se potražuje da pošaljem dokaz da sam platio kaznu. Odgovorio sam da sam kaznu platio, naveo dan i vrijeme i mjesto uplate i napisao da sam time ispunio svoju građansku dužnost, te dodao da neću dostaviti uplatnicu jer smatram da u doba visoke kompjuterske tehnologije administracija mora biti u stanju pratiti i registrirati sve pristigle uplate, patako i moju uplatnicu.

Dodao sam da ukoliko ne postoje mehanizmi po kojima je bez moje uplatnice administraciji moguće utvrditi tko je platio, a tko nije platio, moguća krađa novca koji se uplaćuje, što je naravno razlog da se Državno odvjetništvo pozabavi pitanjem mogućih malverzacija u naplatama kazni i platnih naloga sudova.
stole123
24.9.2012. 23:47
fitilj pa ti pišeš gore o pravosuđu da nerade svoj posao.
a ja mislim da rade i previše za male smrtne ljude a premalo za mafijaše. prije nekoliko dana dobijem da sam osuđen na tri dana zatvora jer nisam platio kaznu iz 2010 godine od 500 kuna,malo sam se iznenadio jer nisam imao ni jednu neplaćenu kaznu a nije bila ni 500 kuna ,odem u prekršajni sud da vidim o čemu se radi i za čega je kazna ,kad su mi rekli samo sam rekao da sam platio tu kaznu i da sam imao u par mjeseci dvije takve kazne i platio obje ,ona gospođa mi veli da joj donesem uplatnicu ,došao sam kući i nakon 3 dana prevrćanja po računima i uplatnicama pronađem uplatnice od 500 kuna obe i 150 kuna sudskih troškova .da ih nisam pronašao ponovo bih morao platiti istu kaznu, a sad razmišljam da odnesem uplatnice u sud ,i da im zatražim podatke pa da im pošaljem fakturu za izgubljeno vrijeme koje sam proveo tražeći uplatnice jer ako oni nerade svoj posao neka neko plati njihove zajebancije i njihov nerad . ili se to namjerno radi da bi napunili proračun jer masa ljudi kad uplati kaznu baci i uplatnicu da ga samo nesjeća na bačen novac.osim toga policiji se toliko vjeruje da ti ni svjedok nemože pomoći na sudu jer je bitno naplatiti kaznu po svaku cijenu.nedavno sam imao takvu situaciju da sam rekao policajcu ako tako nastave uskoro neće biti sigurni ni u postaji a kamoli na terenu svaka čast poštenim policajcima pa i našem plavcu koji bar po priči djeluje pošteno ali ima i takvih idiota da je sramotno što nosi tu časnu uniformu .zato nemojte pisati kako naše sudstvo neradi .
stole123
24.9.2012. 23:17
e moj guru prije desetak i više godina sam i ja razmišljao kao i ti sada a u stranci sam od 1990 godine i mislio sam baš kao i ti sad dok se nisam razočarao kad sam vidio kako stranka funkcionira i tad sam prestao sa odlascima na sastanke jer sam vidio da si im potreban samo kao broj na prozivci. da nedužim na sastanke ne odlazim već 4-5 godina možda su me i ispisali ili izbacili nemam pojma ,a ne sedim za računalom i djelim kritike samo pokušavam skrenuti pozornost ljudima koji srljaju u stranke i tad se razočaraju.osim toga radim posao i surađujem sa svim strankama i zato sam pisao ranije da su hdz i sdp u potpunosti isti . i da bi nam bila potrebna promjena ali ne niti iz jedne stranke koja je čak ni u koaliciji sa hdzeom i sdpeom . dok to nebudemo imali običan mali čovjek bez obzira u kojoj je stranci od ovih navedenih je nastradao oni moraju shvatiti da nisu od boga dati ni jedni ni drugi i da su nezamenjivi a pišem ti ovo zato jer bi ti bilo pametnije da se učiš na tuđim greškama nego na svojim pozdrav i nemoj se razočarati
fitilj
24.9.2012. 8:52
Smatram da je stole123 u pravu kada kaže da ne treba podržavati pojedine stranke ili političare, jer za to nema apsolutno ni jedne jedine trunčice razloga.

Na istim valovima uz one stare ugojene svinje imamo samo još dodatno neke druge nezasitne halapljivce, od kojih Hrvatska i njen puk nemaju nikakve koristi. Dapače, kao što vidimo samo nove namete i još snažnije stezanje omče oko vrata onih kojima je već odavno voda došla do grla!

Fakt je da osim povećanja PDV-a i najava da će još žešće čerupati opljačkani i izvarani puk nova vlast nije ništa učinila na dobrobit prevarenih i lažnim izbornim obećanjima zavedenih građanki i građana. Fakt je da utjerivanje poreza i novi nameti neće završiti na dobrobit prevarenog i opljačkanog puka, već za krpanje rupa i deficita nastalih zbog toga što vlast obnašaju lupeži, sluge i peti ortaci mafije i organiziranoga kriminala kojima su opće dobro naroda i zajednica koja ih je birala zadnja rupa na svirali.

Ova je vlast kao i bivša vlast, sama sebi svrha i prvenstveno orijentirana na zbrinjavanje i dobrobit lupeža s Markovog trga, Banskih dvora, stranačkih vojnika, potrkača i potpuznika kojima je jedini cilj uhljebiti se na državnim valovima i štaviti šapu i gospodariti državnim proračunom iz kojeg se financira banda lopovska koja već 22 godine rotira na vlasti.

To je fakt i to su činjenice koje se mogu pobiti jedino pružanjem dokaza da je Hrvatska država sretnih i zadovoljnih, a ne opljačkanih i kruha gladnih stanovnika!

Podlost povećanja PDV-a i dovođenje u red lupeža u Poreznoj upravi, koji bi konačno trebali raditi svoj posao, nije nikakav pokazatelj da je kukulele vlast sposobnija, bolja ili poštenija od prethodne vlasti, jer sve ovo što su kukulelekavci do sada učinili služi isključivo da se osigura funkcioniranje preglomaznog političke oligarhije birokratskog aparata i nomenklauture* koja je zatvorila vrata struci, a širom otvorila vrata političkom kupleraju, potpuzništvi, gramzivosti, nepotizmu i svemu onome što pogoduje mitu, kriminalu i korupciji.

Zlu koji je postao zakonom zaštićena djelatnost. Zlu koje je zahvaljujući Mladenu Bajiću i Dinku Cvitanu zatrovalo sve pore hrvatske vlasti i institucija. Zlo, kojem su kukulekavci u svom predizbornom cirkusu najavili bespoštednu borbu, a kao što vidimo umjesto bespoštedne borbe Mladen Bajić najvjerniji i najdugovječniji peti ortak i zaštitnik lupeža i plačkaša sklapa "pokajničke" dealove s lupežima i pljačkašima, čime samo pokazuje da je sve bilo samo farsa i mazanje očiju javnosti.

*nomenklatura označava u realsocijalizmu prvenstveno popis kadra u komunističkoj partiji, a danas u političkim strankama, upravi, gospodarstvu i društvu. Kadrova i parazita koji živi na državnom proračunu, tj. na teret društva i zajednice!
guru
23.9.2012. 11:25
Stole potpuno drugačijeg sam mišljenja od tebe.
Nažalost vrijeme je takovo da jedino kroz politiku možeš riješavati probleme društva , a samim tim i vlastite. Sjediti za računalom i samo kritizirati sve i svakoga nema vajde .
Stole ako već nisi u stranci uključi se .
Budi tamo gdje se nešto radi.
Pokušaj svojim idejama mjenjati društvo na bolje.
Sjeti se one ( psi laju karavane prolaze).
Bojim se da će HDZ ovakav ranjiv pokvaren i lažljiv ponovo vladati nama i našim tako vrijednim mozgovima. Sve dok su građani pasivni lopovi vladaju.
stole123
21.9.2012. 21:50
guru toliko hvališ sdpeovca linića a daj mi reci koliko je ono dozvoljena gradnja vila do mora . nemoj toliko hvaliti linića jer ne želim baš toliko javno pisati o njemu ali ti mogu ispričati mnogo više o njemu nego što ti misliš da znaš. fitilj je u pravu kad kaže da su isti samo za koju godinu ćemo to saznati kad se budu i oni nalazili kao sad hdz pred sudovima, zato nemoj javno podržavati pojedine stranke ili političare jer bi se mogao opasno razočarati,pozdrav
guru
16.9.2012. 16:20
Ja na cijelu situaciju ne bih gledao baš tako crno. Nešto što se prvi puta događa kod suđenja mafijašima je oduzimanje imovine. Koliko god nekome suđenje Sanaderu izgledalokao igrokaz meni ne. Bivši ministar Šimonovič je u zakone ugradio zapljenu imovine a to je veliki napredak. Pravosuđe jest u komi ali monitoring koji provodi EU tjera suce da ponešto zbog te EU odrade do kraja. Što se tiče sadašnje vlasti i njihova rada tu se isto baš ne bih složio sa fitiljem.Ne želim ostaviti dojam da ih u svemu podržavam. Svakako podržavam Liniča i njegovu taktiku čistih računa .
Tu se već pokazuje razlika između SDP i HDZ koji je imao dvojake kriterije . Članovi i simpatizeri HDZ su uglavnom bili oslobođeni tih davanja.
Često pitanje koje se postavlja je koga izabrati kad su svi isti?
Ja kažem nisu pogotovo na lokalnim razinama postoje manje stranke i ljudi koji su drugačii. Pitanje medija i prezentacija često puta nije dovoljna pa ostaju nezamječeni. I mi birači imamo odgovornost potražiti one koji odgovaraju našim opredjeljenjima.
Koliko je teško dobiti prave ljude u politiku znaju oni što su stvarali stranke posljednjih godina.Zato je moj prijedlog da se svi koji misle da imaju što reći u politici uključe u stranke i tamo konstruktivno djeluju. To što nam je tako loše kako je uglavnom smo krivi sami najviše svojom pasivnošću.
fitilj
15.9.2012. 19:44
Kolega guru ZNA SE da je HDZ zločinačka organizacija čijem se šefu u jednom, nazvao bi ga, igrokazu od sudskog procesa koji se trenutačno vodi protiv Sanadera, želi sve natovariti na vrat.

Svi znamo da je zahvaljujuči HDZ-u, SDP-u i ostalim političkim profiterima koji su u zadnjih 22 godine lešinarili na državnom proračunu, umjesto naroda mafija dobila državu.

Svi znamo da su sadašnja kukulele vlast samo druga strana zla i saučesnici, peti ortaci i ponizne sluge onih koji su opljačkali, rasprodali i u dužničko ropstvo prodali ovu državu i narod.

guru
15.9.2012. 17:38
Fitilj a kako nazvati bivšeg ministra policije koji je maznuo 17000000 kuna za potrebe svojih nadređenih , ?
Kako nazvati one koji su se odrekli tih sudova još u prošlom mndatu a sada narod drže glupavim neznalicama.?
Kako nazvati stranku protiv koje se vodi kazneni postupak zbog krađe ?Kako nazvati stranku koja za predsjednika dovodi špijunčinu kako kaže ministar Linić?
Kako uopče nazvati ljude koji su ovu državu doveli do ruba bankrota a sebi i svojima omogučili lagodan život za generacije?
fitilj
15.9.2012. 16:39
kolega fortitude soldatuša je zato što je nisam čuo da se kritički oglašava kada je u pitanju neprovođenje obećanih reformi u pravosuđu, već kada neki tamo minorni načelnik općine upućuje pismo njenom stranačkom kolegi ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću.

Nisam čuo da je kao zastupnica u Hrvatskom saboru osjetila obvezu da se oglasi kada je u pitanju propast Županije, kraja žitelji sa čijim je glasovoma zasjela u saborsku fotelju, a nisam je čuo ni da se oglašava ni kada se svakodnevno zatvaraju radna mjesta i narod jedva spaja kraj sa krajem.

Nisam je čuo ni da se oglasila s kritikom ovim izbornim prevarantima koji ni nakoh gotovo deset mjeseci nisu prestali zbrinjavati svoje kadrove i zavlačiti narodu ruke sve dublje u njihove džepove, dok ratni i poratni profiteri, lupeži i pljačkaši i dalje neometano žive u opljačkanom i otetom.
fortitude
15.9.2012. 10:35
ne kužim, zašto soldatuša? pa djevojka, sab. zast., je iznijela svoj stav i mišljenje. što je u tome loše`
guru
15.9.2012. 10:20
Sa hrvatskim pravosuđem bit će još velikih problema. Znamo da su političari postavljali suce i da im ovi kako god pričali da su neovisni duguju usluge.
Nažalost demokracija ne dolazi preko noči , nju čine ljudi a oni su ili pošteni ili kvarni. Možda će ulazak i pritisak EU taj proces nešto ubrzati ali nemojmo imati velika očekivanja jer će i razočaranje biti veliko.
fitilj
15.9.2012. 7:34
Gospođa stranačka soldatuša SDP-a zaboravlja da je ključni problem hrvatskog pravosuđa stranačka i mafijaška ološ koju su interesne skupine i pljačkaši obiteljskog srebra postavile u sudove da štite njihove interese!

Ključni problem i raka rana hrvatskog pravosuđa je očistiti hrvatsko pravosuđe od nestručnih, nesavjesnih i korumpiranih sutkinja i sudaca koji ne rade svoj posao onako kako tu smislu i duhu vladavine prava, već tancaju na uzicama onih koji su ih postavili da štite interese mafije koja je umjesto naroda dobila državu.
neutralan
14.9.2012. 22:25
Teško je pratiti svakodnevno ova politička "nadmudrivanja " naših političara , kojim svaki mjesec kapne po 20-ak tisučica . Volio bih vidjeti reakciju naših političara kad bi oni krenuli u racionalizaciju i skrešu si plače na prosjek Hrvatske od 5.780,00 kn ili bolje Slavonije 3.3700,00 kn . Onda bi vjerojatno s tom plačom osijetili kako narod diše !!!!!
MMMM
14.9.2012. 22:12
Wow!
stole123
14.9.2012. 22:07
crna ruko pa nismo zaboravili zokijeva obećanja. povećati broj ministarstava,nesmanjiti nikom plaće na državnim jaslama, povećati broj policije,(u prosjeku svaki treći građanin će biti policajac)zaposliti što veći broj ljudi na državne jasle (pa makar i u floru) neka metu po gradu i tako dalje da ne nabrajam ostale a ona dvojica koji će puniti državnu blagajnu će zaraditi za sve ostale na državnim jaslama, a razliku koju ne napune dobit ćemo iz predpristupnih fondova , sad neka mi veliki sdpeovci objasne kakva je razlika između hdzea i sdpea, ja je nevidim meni su isti a za koju godinu ćemo saznati tko je krao i iz sdpea kao što se sad sudi hdzeovcima tako će biti isto i sa sdpeovcima, a u međuvremenu narod postaje sve jadniji i siromašniji. pričali su stari dsa su poslije drugog svetskog rata postojali ljudi koji su čistili tavane,razlika između njih i sadašnjih je što su oni čistili tavane a danas su nas natjerali da ih čistimo sami , pitam se samo dokle će to ići i dokle će to narod podnositi.
crna ruka
14.9.2012. 21:22
Dobro bi bilo da "naši" promisle o ovome a da se ostave krava!!!!!!!!Sredio stvar za 2 mjeseca21.08.2012

Francuski premijer Francois Hollande u prva je dva mjeseca snizio plaće svim državnim službenicima za 25%, do 33% zastupnicima u parlamentu.Sa 4 milijarde uštede, francuski premijer financirat će socijalne kategorije

Francuski premijer odmah se prihvatio posla. U samo dva mjeseca, koliko je na vlasti, snizio je plaće svim državnim službenicima za 25%, do 33% zastupnicima u parlamentu, a drugim visokim državnim službenicima, koji zarađuju više od 800.000 eura godišnje za 40%.

U potpunosti je ukinuo protokolarna vozila i prodao ih na aukciji. Prihod je namijenjen za izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u do sada neuređenim predgrađima.

Objavio je i dokument koji sadrži 12 alineja gdje svim državnim poduzećima ukida službena vozila. Hollande vjeruje da svaki službenik, koji zarađuje 600.000 eura godišnje, ili više, može kupiti automobil. Ako to ne učini, ili je škrt, ili nesposoban, ili korumpiran, a državnim poduzećima i ne trebaju takvi ljudi, prenosi 6yka.

Između ostalog, francuski je premijer crkvi ukinuo potporu u iznosu od 2,3 milijarde eura, kojima je rimokatolička crkva financirala privatne škole. To je novac kojim će se graditi 4.500 državnih dječjih vrtića i 3.600 osnovnih škola.

Uveo je porezne olakšice na "bonus kulture", a oni koji budu zaposlili najmanje dva diplomirana stručnjaka bit će sasvim oslobođeni poreza. Ukinuo je vladine i državne novine, revije, fondacije i izdavačke kuće. Zamijenio ih je klubovima ili zadrugama koje promoviraju razvoj poduzetništva s većom dodatnom vrijednošću.

Bankama koje investiraju razvoj domaćeg gospodarstva dat će porezne olakšice, a bankama, koje se bave samo novčanim transakcijama će ih povećati.

Sa 4 milijarde uštede, financirat će socijalne kategorije. Samohrane majke imat će olakšice do prvih 5 godina djeteta, a druge, s malo starijom djecom, 3 godine. Dobivat će redovan zajamčeni dohodak, ali ne samo 500 eura, kao, primjerice, u Sloveniji.siniša prpić
14.9.2012. 21:02
.... i osobito ako je "crkla krava muzara".....


Još iz kategorije Politika