Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Dossier Fimi media

Sanader ponovno odbacuje optužnicu u slučaju Fimi media

  vn           17.02.2014.         1534 pogleda
Sanader ponovno odbacuje optužnicu u slučaju Fimi media

U dopuni svoje obrane, nakon manje izmjene optužnice, bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader još jednom je pokušao pobiti iskaz bivšeg šefa carine i stranačkog rizničara Mladena Barišića koji ga je povezao s korupcijom u slučaju Fimi media, kao i iskaze još nekih svjedoka i vještaka čije riječi mu ne idu u prilog.

No, Barišić je, kao i ostali optuženici, ostao pri ranijim optužbama na račun nekada najmoćnijega hrvatskog političara.

Kazao je, među ostalim, da je Sanaderu odnio 15 milijuna kuna izvučenih preko marketinške agencije po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici, no Sanader to poriče i smatra da je Barišić lagao kako bi si osigurao bolji položaj na suđenju.

"Barišić se da bi kupio bolji položaj u postupku dogovarao s Uskokom, zato je i pušten iz Remetinca. Tada je to bila važeća mantra - priznaj da si kriv, ali reci da si sve dao Sanaderu", ustvrdio je bivši premijer.

Zapitao se zbog čega Barišiću, vlasnici Fimi medije Nevenki Jurak i HDZ-ovoj blagajnici Branki Pavošević također nije vještačena imovina, iako im je jedini službeni izvor prihoda bila plaća.

"Zna se da je Barišić u sefu u carini imao novac, a nikada nije utvrđeno koliko i je li ga netko uzimao", rekao je Sanader, ponovivši ranije tvrdnje da Barišić bez kontrole nije mogao ulaziti u njegov dom ili ured u vladi. Ustvrdio je da je Barišić kod njega doma bio tek dva puta i to u širem krugu ljudi iz vodstva HDZ-a.

Barišić se, međutim, na sudu prisjetio kako ga je Sanader uvjeravao da je njihov odnos prijateljski te da je na jednom stranačkom sastanku 2004. nakon preuzimanja vlasti kazao kako je Barišić njegova "desna ruka i specijalac". "Iz toga je proizašao sav moj kasniji utjecaj", kazao je bivši HDZ-ov rizničar.

"On je mene uvjeravao u prijateljstvo, a sada vidim da to nije bilo tako", zaključio je Barišić.

I ostale dvije optuženice koji su teretili Sanadera, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak i HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević, ponovile su da ostaju pri svim ranijim iskazima.

O izmjeni optužnice, kojom je umanjena navodna šteta za koju se tereti HDZ, sutra bi se trebao očitovati predstavnik te stranke Vladimir Terešak.

Posljednjim izmjenama optužnice je iznos što ga je HDZ navodno izvukao iz državnih institucija i tvrtki umanjen s 31,6 milijuna kuna, na 30,25 milijuna kuna.

Optužene u ovom slučaju tereti se da su preko marketinške agencije, po kojoj je nazvana afera, izvukli preko 70 milijuna kuna, a uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček poriče krivnju, dok se HDZ branio tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
18.2.2014. 22:17
Ni sam Sanader nije znao što radi.

jutarnji.hr/-mi-zivimo-u-neljudskim-uvjetima--sanader-se-1984--zalio-da-tesko-zivi--a-sada-tvrdi-da-je-vec-tada-imao--150-tisuca-eura-/1166282/
siniša prpić
18.2.2014. 22:14
@kišni, ma nije valjda i ostatak "stada" znao o čemu se radi ?! Ma nisu siroti kužili...., sve nevin do nevinog.
kišni
18.2.2014. 6:09
naravno da je imao, ali nije sam svi su znali i zajedno sa njim krali pa kak ti radili za opće dobro otkad lopovi i kriminalci rade za opće dobro, ne samo da su zajedno krali nego su i dalje u politici i na položajima i rade što hoće, povezali su se u neosvojive tvrđave, zavisnosti jedni na druge, nešto slično talijanskoj mafiji, ne smije nitko ništa reći jer je i sam u kriminalnom kolu. .


Još iz kategorije Dossier Fimi media