Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Slatina

Samoprijegoran rad slatinskih „Lionsica“

  Vinko Gazdik/Slatinski petak           30.04.2009.         4410 pogleda
Samoprijegoran rad slatinskih „Lionsica“

SLATINA - Slatinske su Lionsice i ove godine bile nadahnute, brižne, borbene i uspješne. Svojim su samoprijegornim radom prikupile značajna sredstva te ih donirale u različite dobrotvorne svrhe. O njihovu se radu govorilo na Izbornoj skupštini slatinskoga Lions kluba koja je u restoranu Starog podruma održana u utorak navečer. Na njoj je odlučeno da će u idućoj Lions godini, koja počinje 1. srpnja, predsjednica kluba biti Teodora Fišer, a potpredsjednice Gordana Čanadi, Snježana Ratić i Jelka Borovčak.

Teodora Fišer prihvatila je predsjedničku funkciju u klubu kazavši kako će joj to biti iznimno zadovoljstvo, naročito zbog toga što je njezina majka osnivačica Lions kluba u Slatini. Sjetila se vremena kada su se prikupljala sredstva za ugradnju pužnice nagluhom dječaku iz Bakića. Slika kako se nakon uspješne operacije i ugradnje pužnice uspio kretati u ritmu bubnjeva pratit će je cijeli život. Zbog tih i takvih događaja spremna je na daljnja odricanja te je ostale članice molila za podršku u radu.

- U protekloj godini članice Lions kluba bile su izuzetno vrijedne zbog čega ih naročito treba pohvaliti. Organizirali smo brojne humanitarne događaje, prikupili značajna sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti te darivali nekoliko siromašnih obitelji s ovoga područja. Željela bih se zahvaliti svim sugrađanima koji su pratili naše akcije i nesebično pomagali kupnjom čestitki za Božić, pisanica i ukrasnih predmeta za Uskrs, kao i ostalim donacijama, kaže Karmela Erceg, aktualna predsjednica slatinskog Lions kluba.

U dijelu koji se bavi financijskim pokazateljima rizničarka Marina Šantoši detaljno je razložila prihode i rashode kluba. Od izrade čestitki ostvaren je prihod od oko 10 tisuća, a od maskenbala oko 24 tisuće kuna. Rashodi su se odnosili na članarinu, transfer od donacija, poklone drugim klubovima, donaciju djeci s poteškoćama u razvoju, pomoći različitim udrugama, humanitarnim projektima i drugo. Skupština je završena kratkim pregledom aktivnosti u skoroj budućnosti i analizom klupskih aktualnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina