Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Obrtništvo

Sabor u petak raspravlja o ugostiteljskoj djelatnosti

  vn           20.06.2013.         1325 pogleda
Sabor u petak raspravlja o ugostiteljskoj djelatnosti

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti kojima se mijenjaju ograničavajuće odredbe vezane uz pružatelje ugostiteljskih usluga, ugostitelje i iznajmljivače, prostor u kojem se usluge pružaju, ishođenje rješenja za pružanje usluga te nastavak pružanja usluga u istom prostoru teme se o kojima će saborski zastupnici raspravljati u petak na redovnoj sjednici.

Ugostiteljima koji su podnijeli zahtjev za pokretanje postupka ozakonjenja nezakonito izgrađene manje zahtjevne zgrade, čija građevinska površina nije veća od 400 četvornih metara, omogućava se obavljanje ugostiteljske djelatnosti u nekoj od vrsta ugostiteljskog objekta, do izvršnosti rješenja kojim će se odlučiti o zahtjevu.

Namjera zakonskih izmjena je i omogućiti ugostiteljima ugostiteljsku djelatnost tako što će im izdati privremeno rješenje.

Izmjenama zakona omogućava se iznajmljivaču pružanje usluga u kućanstvu u ili na nekretnini u vlasništvu bračnog druga, srodnika u 'ravnoj liniji' ili člana obitelji s kojima iznajmljivač živi u zajedničkom kućanstvu.

Nastavak pružanja ugostiteljskih usluga omogućava se bračnom drugu, srodniku u 'ravnoj liniji', članu obitelji koji živi u zajedničkom kućanstvu s iznajmljivačem, uz izdavanje novog rješenja o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga, ali bez utvrđivanja svih uvjeta koji su inače potrebni za izdavanje takvog rješenja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
8.7.2013. 10:45
@ u naslovu lijepo piše: "Sabor u petak raspravlja o ugostiteljskoj djelatnosti"

Znači trla bala lan da joj prođe dan, jer sabornici su već dobili direktivu kako će glasovati, a ova rasprava je samo cirkusna predstava i ništa više.

Isto kao što je bila i ona rasprava o gušenju i uništavanju nepodobnih medija, čijim je izglasavanjem povrijeđeno ustavno pravo ravnopravnosti pisanih medija na tržištu, ali je Zoki tim zakonom pomogao da Ivica Todorić "zaradi" četiri milijuna kuna!
www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/268152/Smanjen-PDV-za-novine-ali-samo-za-one-s-najmanje-25-000-rijeci.html
www.dnevno.hr/vijesti/novac/90540-novi-zakon-o-pdv-u-krojen-je-za-ivicu-todorica-zahvaljujuci-milanovicevoj-vladi-tajkun-bogatiji-za-4-milijuna-kuna.html

Sada je osim svađe sa novinarima i općepoznatog sljepila za probleme naroda i države koju uništava, luzer Zoki zaposlen i brojanjem riječi, ako je uopće u stanju brojati do 25.000 rijeći, što čisto sumnjam da je sposoban!
www.dnevno.hr/humor/karikature/90719-mjerenje-autorskih-rjeci.html
kišni
21.6.2013. 6:48
Pazite se pasusa "ali bez utvrđivanja svih uvjeta koji su inače potrebni za izdavanje takvog riješenja", što znači da je nelegalni objekat ili nadogradnju izgradio na svoju ruku i na tome zarađivao veliki novac a većinu nije platio ništa sada će još moći još više zarađivati a mi kažnjavamo ljude koji su si sklepali nekakvu šupu za drva pa jeste li vi normalni.


Još iz kategorije Obrtništvo