Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Blog urednika

Sa zadovoljstvom objavljujemo top listu 50 najčitanijih članaka u prvoj polovici godine - Đakić, Culej, Iharoš i zlostavljači pasa na tronu

  Goran Gazdek           06.07.2018.         4059 pogleda
Sa zadovoljstvom objavljujemo top listu 50 najčitanijih članaka u prvoj polovici godine - Đakić, Culej, Iharoš i zlostavljači pasa na tronu

Na polovici smo godine, šest mjeseci prošlo je u trenu. Kroz pregled 50 najčitanijih članaka u tom razdoblju podsjeti ćemo vas na prvi dio 2018. godine.  Posebno nas raduje što je među prvih deset tek jedan iz rubrike Crna kronika. Riječ je o tekstovima u kojima preispitujemo odgovornost vlasti prema narodu, transparentnom trošenju našeg novca, zloupotrebu ovlasti, uništavanju kulturno-povijesnog naslijeđa i odnosu prema nezaštićenima i slabijima.

Ne zanosimo se da ti članci išta mogu promijeniti. Svjesni smo da živimo u zemlji lišene kulture javnog dijaloga, snažno izraženih nepotističko-klijentelističkih okova, šutljive većine navikle da ju se mrcvari i gazi, klerofašističkih manipulatora i korumpiranog pravosuđa kao najslabije karike društva zbog čega slobodni mediji mogu funkcionirati otprilike kao komarci na slonovima.

Ne kitimo se pridjevom najčitaniji, niti nas zanima borba za taj besmisleni primat jer je put ka tom cilju posut krvlju, smrću, tuđoj nesreći, kvaziekskluzivi, turbosenzaciji, podilaženju masi, uranilovki, narodnjacima, špicama, sisama i guzicama.

Dobro, nemam ništa protiv sisa i guza, mile su mi, ali ne kao mamac za privlačenje čitatelja.

Isti tako ne ističemo klikove kao jamstvo kvalitete i lajkove kao relevantnu činjenicu. U Virovitici, gradu u kojem posebna vojska stranačke mladeži s friškom bojom na iskaznici pomno motri društvene mreže, oznaka „sviđa mi se“ pod kakav tekst na nepočudnom portalu može ti donijeti probleme na poslu koji si dobio zahavljući slijepom klimanju glave i časnom riječju tutnutom u nečiji džep.

Pa ipak, brojka od 32.842 čitanja članka Đakić i Culej: Posljednji tango ispod konjskog repa je vrlo respektabilna za mali neprofitni portal. Važna je i brojka od 16.176 čitanja članka Direktor Iharoš radnicima Flore prijeti otkazom jer su se odbili cijepiti protiv gripe, a pet znamenki ima i članak Izgladnjele i žedne pse pit bull terijera čuvaju u nehumanim uvjetima.

Hvala vam što nas pratite i podržavate kako najbolje možete i smijete. Stisak ruke važniji nam je od lajka. Od tapšanja po ramenu se, istina, ne živi, ali da smo htjeli imati ekonomske koristi bavili bi se nekim drugim poslom ili bili glasnovornici u stranačkom biltenu.

I drugoj polovici godine bit će članaka vrijednih čitanja. Materijala, na žalost, ima!

Lista 50 najčitanijih članaka u prvoj polovici 2018.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Blog urednika