Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Aktualnosti

S.O.S. Virovitica s priručnikom “Eduka“ pobjednik je „Žutog okvira“

  s.o.s. virovitica           12.12.2019.         1056 pogleda
S.O.S. Virovitica s priručnikom “Eduka“ pobjednik je „Žutog okvira“

U srijedu 11.prosinca održana je završna svečanost i dodjela nagrada „Žuti okvir“ koju dodjeljuje National Geographic Hrvatska za održivi razvoj, znanost i obrazovanje. Nagrada je uručena svim pojedincima, tvrtkama i institucijama koje najviše  u Hrvatskoj pridonose održivosti. U kategoriji 16 – Mir i pravda/Snažne institucije kojoj je cilj posvećen promicanju mirnih i uključivih društava za održivi razvoj, pružanju pristupa pravdi za sve i izgradnji učinkovitih, odgovornih institucija na svim razinama uz Hrvatski pravni centar i Besplatnu pravnu pomoć Blokirani nominiran je i S.O.S. Virovitica kao nevladina, neprofitna, nestranačka organizacija civilnog društva za izgradnju demokratskog društva, kulture nenasilja, ravnopravnosti, transparentnosti na područjima zaštite ljudskih prava, društvenog razvoja i osnaživanja i razvoja zajednice. U nominaciji je istaknuto da izdanje Eduka - Priručnik za mlade o nenasilju i toleranciji je odličan putokaz i priručnik mladima za ponašanje u svom okruženju.

U istoj kategoriji S.O.S. Virovitica sa priručnikom Eduka je izabran kao pobjednik.

Priručnik je izdan u sklopu projekta „ Eduka“ kojemu je bio cilj smanjiti vršnjačko nasilje kroz aktivno sudjelovanje mladih u prevenciji nasilja i prihvaćanju različitosti. Autorice priručnika su : Vanesa Prister Švarc, Jelena Kolesarić Škorić i Sandra Matošina Borbaš.

Nagrada „Žuti okvir“ spada u dugoročni projekt „Žuti okvir“ za održivi razvoj, znanost i obrazovanje kojem je cilj promoviranje i vrednovanje djelatnosti povezanih s održivim razvojem, zaštitom okoliša, znanošću i obrazovanjem. „Moto National Geographica glasi ‘Nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu’, a Ujedinjeni narodi utvrdili su 17 ciljeva održivog razvoja koji će osigurati opstanak i planeta Zemlje i ljudske civilizacije. To su poticaji koji su pokrenuli akciju „žuti tepih“! Za razliku od „crvenog tepiha“, kojim kroče znamenite i popularne osobe iz svijeta estrade, sporta, politike, žutim će tepihom kročiti osobe iz domena znanosti, obrazovanja, gospodarstva, svakodnevnog života i aktivnosti, osobe koje možda nisu poznate, koje možda nisu slavne, ali nedvojbeno zaslužuju biti jer svojim radom i postignućima pridonose napretku i održivosti planeta i naše uljudbe. Zbog toga je utemeljena godišnja nagrada „Žuti okvir“ kojom se odaje priznanja pojedincima, timovima, tvrtkama, institucijama, organizacijama, udrugama, amaterima i profesionalcima koji su znakovito pridonijeli u jednom od 17 ciljeva održivog razvoja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.