Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Izbori 2013.

Ruža Tomašić: Hrvatska je za Hrvate, ostali su gosti

  Maja Šantoši/Večernji list           16.03.2013.         2509 pogleda
Ruža Tomašić: Hrvatska je za Hrvate, ostali su gosti

Večeras je u Slatini svečano obilježena proslava 23. godišnjice HDZ-a Slatina koju je upriličilo otprilike 200-tinjak Slatinčana. U ozračju duhovitih zgoda, obilja povijesnih priča te pokoja kritika, govori su se nizali jedan za drugim.

Jedan od zanimljivijih je bio govor slatinskog gradonačelnika Ivana Roštaša koji je istaknuo da je razvitak Slatine očit, ali nije pojasnio zašto smo onda jedan od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj. Rekao je da u protekle četiri godine Slatina raste u gospodarskom smislu,ali nije istaknuo da svakodnevno raste broj nezaposlenih. Najveći uspjeh slatinske vlasti je novi stadion (a važno je napomenuti da Slatina već ima stadion koji gradska vlast nije znala iskoristiti, najvjerojatnije zbog loše lokacije, pa su odlučili sagraditi novi, tek nekoliko kilometara dalje, što je pak odličan poticaj za slatinske trećeligaše). No za novi stadion se trenutno u gradu nema dovoljno sredstava čak niti za vraćanje kredita.

Lopovi i četnici

Slatina ima sedam poduzetničkih zona, no na žalost većina ih je još uvijek obrasla korovom. Gradonačelnik je poručio da će generacije za 50 godina pričati o ovoj vlasti, no nije se dosjetio da za 50 godina možda u Slatini neće biti dovoljno mladih kako bi se divili svim tim pothvatima. Danas je na proslavi najavljeno da će Slatina imati četiri energane ali tek kada se riješe građevinske dozvole.

Obilaznica je doprinos novoj industriji koja će tek doći u Slatinu, i to u kratkom roku, kažu gradski oci. Prema kritikama koje su upućene aktualnoj Vladi među kojima je ipak bila najglasnija saborska zastupnica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić koja je pak vrlo glasno napomenula da je vrijeme za istinu.

- Vrijeme je da se glasno kaže istina, da Hrvat danas ipak smije reći u Hrvatskoj da je "lopov lopov a četnik četnik" - rekla je Tomašić, te obećala da će ova stranačka suradnja s HDZ-om donijeti veliki dobitak svima, a ponajviše građanima.

Tomašić je najavila vraćanje sistema koji je ukinut davno a sve zbog toga da se sakrije istina, te je istaknula da je "Hrvatska za Hrvate", a da su "tek svi ostali gosti".

Brod mirno plovi

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić je istaknuo da je zadovoljan uspjesima, no i da je teško raditi i kada nema sluha za potrebe jednog lijepog grada kao što je Slatina, te je pozvao birače da mu iznova ukažu opravdano povjerenje. Saborski zastupnik Josip Đakić je u svom govoru istaknuo da kao predsjednik ŽO virovitičko-podravske županije, da će stranka biti uporište i Slatini i građanima. Zastupnik Đakić se osvrnuo i na branitelje i na suborce koji su nam onemogućili ono što danas imamo. Đakić se sa sjetom osvrnuo i na propali slatinski Gaj i na Duhan koji slijedi sličnu priču, te je istaknuo da je HDZ ipak osiguravao ta radna mjesta dok je bio na vlasti.

Đakić kaže da je Slatinu tek splet okolnosti doveo ovdje gdje je danas, a kao najveću manu istaknuo je da ruralni prostori ipak ponajviše ovise kako o lokalnoj vlasti, tako i o državnoj. Đakić je HDZ usporedio s brodom koji se često ljuljao, naginjao i bio ugrožen, a da danas mirno plovi. Svi govornici su se složili oko jednog, a to je da je ulazak Hrvatske u EU rezultat Tuđmanove politike i da na to možemo biti ponosni. Svi trebamo učiti na pogreškama, no sva ova već predizborna nagađanja su tek osvrt na tešku svakodnevicu i još težu sutrašnjicu, ako ih netko ne počne provoditi u djela. Možda mladi i trebaju ostati u manjim gradovima, no nitko još uvijek ne vodi računa o tome nude li im ti gradovi lijepo i bolje sutra?

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mirovnjak
18.3.2013. 9:10
Serdjo!
Kakve veze ima Jovanović sa stanjem u ovom opljačkanom i uništenom gradu.
Naš gradonačelnik je tvrdim poručio ovu izjavu da bi skrenuo pažnju sa pravih problema ovog grada i njegovih građana, pa ti sada uvodiš i Jovanovića, a u gradu više od 60% siromašnih. Puca neka stvar gladnim sugrađanima za Tomašićkom i Jovanovićem. Ja nisam gladan radim u svojoj tvrtki, zaradim dovoljno, ali sam realan i vidim dalje od svog obiteljskog stola i nisam sebičan, za razliku od tebe koji vjerojatno radiš u nekoj državnoj službi.
No suština je u slijedećem:
Gradonačelnik kaže da nam treba 50 godina da osjetimo koliko je on dobro radio, no tada ako se nešto radikalno ne promijeni ovom gradu neće trebat ministar obrazovanja jer neće imati školske djece.
Evo dokaza:
Prije 20 godina u 2 slatinske škole upisivano je 8 odjeljenja po preko 30-tero djece.
Sada od prvog do četvrtog razreda imamo za svaku godinu umjesto 8, 6 odjeljenja i umjesto više od 30-tero imamo po 17-tero djece.
Jasna računica ovakvim padom broja djece koji je direktna posljedica raseljavanja mladih neće nam trebati 50 godina da zatvorimo škole već manje.
To je moj Serdjo problem ovog grada, a ne ni Tomašićka ni Jovanović
serdjo
17.3.2013. 21:38
e moj mirovnjak, sram te i stid bilo - pogledaj u ogledalo i pljuni - to je bi po tebi bilo u redu jer je to izjava tvog druga jovanovića - ne budite selektivni - tko pod drugim jamu kopa...
mirovnjak
17.3.2013. 12:54
Skandalozna izjava g-đe Tomašić mislim da je bila naručena od Rokija, Toleta ili Jope, da su je oni pisali ne bi je tako dobro sročili, jer jedino njena skandaloznost može odvući pažnju od za nas Slatinčane još skandaloznijih govora ovog dvojca sa kormilarom Jopom.
Gdje taj naš gradonačelnik živi? Vidi li on išta kroz zamračenih stakala auta koji smo kupili mi rijetki koji nešto radimo u ovom gradu i plaćamo porez, a on svako jutro i to najčešće poslije 9 sati sa njim dolazi u gradsku upravu, navodno na posao.
Za ovakav govor gradonačelnika najsiromašnijeg grada u državi gdje mu preko 60% građana doslovce gladuje, preko 38% ne radi a on priča o uspjesima je malo reći da je skandalozan on je daleko više toga.
Roki bi očito morao zatražiti pomoć na jednom odjelu Virovitičke bolnice, zna on na kome.
slavujj
16.3.2013. 23:11
Gospođo Tomašić,
ako već hoćete sasvim jasno reći lopovu lopov,dajte molim vas odgovorite,
-dali je onaj tko ne plaća porez državi lopov?
-dali je onaj tko ne plaća porez državi domoljub?
-dali taj koji ne plaća porez svojoj državi voli svoju zemlju više od četnika?
- dali oni koji "izvlače" novac iz državnog proračuna vole svoju zemlju i svoj narod?
vole li ju više ili manje od onih koji ne plaćaju porez?
-kako prolaze u kanadi oni koji varaju državu?,koliko ih je po zatvorima?

krajnje je vrijeme da nas se prestane smatrati nekakvim bedacima kojima se mogu pričati "bajke"iz prošlosti,kod većine političara uvijek se do kraja svake kampanje pobjegne od stvarnih životnih problema,nezaposlenosti ,jada i bijede,bježanja mladih iz zemlje,osiromašenja umirovljenika ,te na kraju svoje "znanje" svedu na ustaše i partizane,sramotno.
općinaSlatina
16.3.2013. 20:44
c/p
"Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Mađara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta."

Riječ dvije iz jedne knjige za veliku gospodu i gospođe tzv domoljube..
mastermind
16.3.2013. 19:04
Ragbi, ovo nije vraćanje u 89/90 već u doba nacističke Njemačke... :D Ruža je stvarno pametnija dok šuti, svaki put kad progovori uvijek se blamira...
općinaSlatina
16.3.2013. 18:33
Tko još uvijek pushi i popushi ovu priču, stvarno ne znam koji bi drugi izraz upotrijebio, s njim nešto nije u redu.
Ana Borongay
16.3.2013. 17:21
Zašto, o zašto, ista ekipa uvijek iznova potvrđuje svoj palanački mentalitet??? Usput rečeno, na fotografiji u Večernjaku se vidi dio publike.
dr. evil
16.3.2013. 17:18
Da, iza tog visokog moralnog čina je isto tako učinjen čin u općini Sopje. I vlast u najsiromašnijoj županiji je je 100% u rukama znase. I evo opet ti s visokim moralom idu opet na izbore u Slatini. Kaj god!
mirovnjak
16.3.2013. 16:49
Evo podataka o Rokijevim uspjesima:
1. 35.000.000,00 kuna kredita bez kamata uključivo i kredit za igralište. Naslijedio 12.000.000,00
2. više od 13.000.000,00 kuna deficita u proračunu ili neplaćenih obaveza naslijedio 1.300.000,00
3. Za sve kredite dobio novi poček od godine dana, a za 8.000.000,00 kuna na dvije godine što je tošak novih kamata cca 2.000.000,00 kuna.
4. Da bi splatio plaće i to u godini kada je kredite vraćao samo do 01.04.2012 godine ostatak novi poček uzeo kratkoročnu pozajmicu od 1.500.000,00 kuna.
5. Nezaposlenost veća od 38,5% najveća u državi.
6. Najsiromašniji grad u najsiromašnijoj županiji (županija 47,5% siromašnih, slatina preko 60%) prosjek Hrvatske 17,7%
7. Najniži BDP u hrvatskoj.
8. Manje od 500 uposlenih u realnom sektoru
9. Uz sve ovo izvorni proračun pao ispod 20.000.000,00 kn
Mogao bi još puno, ali tu ću stati s još jednim podatkom.
Kada je Roki kupovinom vijećnika nasilno preuzeo vlast protiv volje građana 2005 godine Jopa je trgovcima mandatima čestitao sa "Čestitam danas ste prodajom mandata napravili visoko moralni čin"
Vidite tada je u Slatinski dom zdravlja tjedno dolazilo 5 raznih specijalista da što manje slatinčana ide u Viroviticu ili Osijek, a sada samo jedan, nakon ovakvih izjava potrebno je ponovo pod hitno da svaki dan dolaze specijalisti, ali specijalisti psihijatri.
EL GATO NEGRO
16.3.2013. 15:20
...sve koji su dobili domovnicu 89., 90., 91... i naknadno, treba vratit nazad odakle su i došli i eto posla za hrvate koliko ti srce želi. Primjer, `rođak` (kako se oni vole nazivat) otišao u bosnu, kupio D kategoriju i dobio posao u ZET-u jer drugi mu `rođak` radi tam, to znam jer sam donedavno radio sa njime u istoj firmi, a pravi purgeri ne mogu dobiti taj posao.
slavujj
16.3.2013. 14:55
Gospođa Tomašić se pretvara u ogledni primjer političkih konvertita (da ne kažem "političke prostitucije")koja je sprema na sve ,baš na sve kako bi zadovoljila svoje osobne ambicije,pa kakvog li licemjerja da se ona sada kandidira za Eu parlament,(nije valjda da bi ga rušila iznutra) nije joj bilo dovoljno uništavanje HSP-a ,već sada i otvorena "ljubav" s hdz-om,pa mogla se onda učlaniti u hdz to bi barem bilo poštenije i iskrenije prema narodu,
pa nismo baš toliko naivni ni bedasti, kako si "gospoda" misle,odlazite zajedno u povijest!
vuk22
16.3.2013. 14:35
interesanto, nekada sam smatrao da nas je franjo poveo putem nezavisnosti a sada se hdz hvali da su nas "izbavili" iz jugoslavije da bi nas odmah gurnuli u euslaviju. pa zar nisu to dvije multinacionalne tvorevine. istina jedna je nesto bolje politicki uredena sa znacajnijim udjelom ljudskih prava ali ekonomski vrlo klimava. Kada smo uzeli 90-e puske mislio sam da zelimo samostalnu (nezavisnu) drzavu kad se je sve svelo na promjenu gazdi (pomalo ispada da smo iz vrele tave skocili ravno u vatru). Nevidim da cemo ulaskom u eu "doraditi" nasu samostalnost, samo cemo zamjeniti multinacionalnu tvorevinu u kojoj smo bili medu jacima onom u kojoj smo medu najslabijima-stvarno velik uspjeh. sto se tice nebuloznih izjava poput one gospode ruze, pa mislim da hrvat nikada nije imao goreg "gospodara" nego sto je drugi hrvat. a da su prije bili protiv ulaska u eu pa jesu kada su na tome nastojali skupiti (jeftine) politicke poene ali sada bi vrlo rado europske placice. ma steta je trositi "tintu" komentirajuci ljude takone (ne)moralnosti.
Ljubo R. Weiss
16.3.2013. 14:27
"Hrvatska za Hrvate", a da su "tek svi ostali gosti"- Ruža Tomašić je bolesno ambiciozna političarka, proturječna, licemjerna! K tome, došla je iz Kanade i muti vodu u Hrvatskoj - pa i ona je onda gost u Hrvatskoj!!!??? Ta kanadska šovinistička struja (čast izuzecima!), baš nas je usrećila! FUUUUJ!

fitilj
16.3.2013. 14:22
Šteta je što prilog nema ni jedne jedine slike na kojoj bi se moglo vidjeti koji su to 200-tinjak Slatinčana došli na skup slatinskih grobara.

Što se tiče gluposti koje je izgovorila Ruža Tomašić tu se nema što reči, osim da je jadnica birajuči između političke smrti i ušupkavanja zlodusima hrvatske države i naroda, izabrala ušupkavanje onome tko će joj omogućiti život na grbači i onih koje naziva gostima, a čiji kruh jede.

No sve to tipično za Rokija, Kiru, Toleta i Jopu, koji bi ispali puno, puno pametniji da su držala zatvorena usta.
Sulejman veliki
16.3.2013. 14:06
I da, vaš brod se zove Titanik!
Sulejman veliki
16.3.2013. 14:00
Katastrofa, ovi bi mogli Mamiću praviti društvo! Sramorta, bili su protiv ulaska Hrvatske u EU, a sada se svi tamo guze!
nadakon
16.3.2013. 13:43
Stvarno mi nije jasno gdje su ti svi govornici danas bili..trebalo bi im objasniti da su bili u slatini..gradu kojeg su oni totalno uništili i dotjerali njegove građane na prosjačke štapove..kakvi podli govori,kakva bahatost..a za ovu ružu i njezin govor zaista nije vrijedno niti spomena..prava koalicija nema šta..sramota..
ragbi
16.3.2013. 13:28
strašno ,vraćamo se polako u razdoblje 89/90


Još iz kategorije Izbori 2013.