Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Rusija partner Agro Arce

  Petar Žarković/Glas Slavonije           05.04.2012.         1415 pogleda
Rusija partner Agro Arce

Međunarodni sajam inovacija, ekoideja, proizvoda i tehnologija u prehrambenoj industriji Agro Arca već se profilirao u najznačajniju gospodarsku manifestaciju u Slatini i na širem gradskom području, ali sve više postaje i značajno znanstveno, gastronomsko i kulturno događanje. Kao što ističu predstavnici glavnih organizatora Agro Arce, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske Vojislav Raušević, stručna suradnica Silvana Svilar i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, sajam je "poticaj i poziv poslovnim ljudima iz Hrvatske i inozemstva radi spoznaja o dosezima naših tvrtki, poduzetnika, akademske zajednice, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i obrtnika".
Organizaciju sajma pomažu ugledne institucije kao što su Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora, Hrvatska zajednica tehničke kulture i HUP, a na lokalnoj razini Virovitičko-podravska županija, HOK-Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i HGK-Županijska komora Virovitica. Na ovogodišnjem sajmu, koji se održava od 4. do 6. svibnja u sajamskom prostoru slatinskog Agroduhana, zemlja partner je Rusija, a svoje sudjelovanje već su najavile Slovenija, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska i Egipat. U hotelu Pustare Višnjica dan uoči otvorenja sajma Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo organizirat će konferenciju Europski dan agro-eko inovacija s temom "Prava industrijskog vlasništva i poljoprivredni proizvodi.

Inovativni komposter

Među brojnim tehnološko-proizvodnim inovacijama iz Hrvatske i svijeta posjetitelji slatinskoga sajma ove će godine imati priliku vidjeti u svijetu jedinstveni mobilni ekstraktor ljekovitog bilja, inovativni komposter, Pangourmet električnu pećnicu i kuhinjski uređaj Cooking Chef.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo