Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Crna kronika

Rumunjske bande haraju Hrvatskom. Muljali i u Pitomači. Pročitajte uigrane fore…

  Glasslavonije.hr           22.12.2016.         3762 pogleda
Rumunjske bande haraju Hrvatskom. Muljali i u Pitomači. Pročitajte uigrane fore…

Bande pljačkaša koji dolaze iz Rumunjske razmilile su se cijelom Europskom unijom, a među državama u kojima ‘operiraju’ je i Hrvatska.

Glas Slavonije piše kako se rumunjske državljane sve češće povezuje s raznim kaznenim djelima počinjenima u Hrvatskoj.

U mjenjačnicama i odmorištima uz autoceste

Primjerice, u listopadu su u osječkom zatvoru završila dvojica Rumunja nakon što su u Osijeku i Đakovu, u poslovnicama tvrtke Aurodomus d.o.o., identičnom ‘muljažom’ ukrala po 1800 kuna. Oni bi došli u mjenjačnicu i zatražili konverziju 650 eura u kune. Novčanice eura stavili bi na pult, a zatim bi zapričavali djelatnike dok bi s pulta neopaženo uzeli dio novčanica domaćeg novca i to po devet novčanica od 200 kuna. Onda bi se odjednom predomislili, uzeli svoje eure i ‘zbrisali’. Postoje indicije da su na identičan način ukrali novac i u poslovnicama iste tvrtke u Novoj Gradiški i Vinkovcima.

Policija je izvijestila i o slučajevima krađe goriva iz vozila u kojima su također sudjelovali kriminalci iz Rumunjske. Jedan takav dogodio se nedavno na odmorištu Dragalić, na autocesti A3, gdje su dvojica Rumunja u dobi od 27 i 28 godina parkirala svoje vozilo pored kamiona srpskih registracija i provalila u spremište goriva. Dizel su izvlačili s pomoću električne pumpe, a do dolaska policajaca uspjeli su pretočiti stotinjak litara goriva. Identična stvar dogodila se i u veljači, a u srpnju 2014. brodsko-posavska policija prijavila je osam državljana Rumunjske koji su krali iz kamiona parkiranih na odmorištima uz autocestu Bregana – Lipovac.

Udarili bolesnog starca i ukrali mu novac

Proljetos je Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo optužnicu protiv trojice Rumunja koji su krali ljudima novac na bankomatima diljem Hrvatske. Iz 35 bankomata u Osijeku, Zagrebu, Vrbovcu, Sesvetama, Pitomači, Ivanić-Gradu, Karlovcu, Jastrebarskom, Klinča Selu, Dugoj Resi, Rijeci, Ičićima i Labinu, na otvore za isplatu novca lijepljenjem bi postavljali lažnu masku, tzv. cash-trapping, koja sprječava da novac izađe iz bankomata kroz predviđeni otvor već ostaje blokiran i zalijepljen na uređaju na izlazu iz bankomata, piše Glas Slavonije.

Nakon što bi korisnik bankomata korištenjem bankovne kartice zatražio isplatu određenog iznosa novca, koja bi mu potom bila odobrena i registrirana, ali ne i isporučena, Rumunji su iz bankomata odgovarajućim alatom izvukli novac, u ukupnom iznosu od najmanje 19.800 kuna.

Bilježi se i slučaj iz jednog osječkog naselja gdje su dvojica Rumunja ušla u kuću čovjeka ljubazno mu ponudivši da održe prezentaciju posuđa. Teško pokretni čovjek pustio ih je u svoj dom, a nakon prezentacije odlučio je nešto i kupiti. Kada su ‘prezenteri’ vidjeli gdje drži novac, jedan ga je udario šakom u trbuh, a drugi mu uzeo novac. Ti su pljačkaši ubrzo uhićeni.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika