Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Dossier: Tolušić

Roksov odvjetnik: Možda je bilo nepravilnosti, a možda i nije

  RTL           09.07.2022.         1475 pogleda
Roksov odvjetnik: Možda je bilo nepravilnosti, a možda i nije

Ivan Stanić, odvjetnik Tomislava Tolušića, odgovorio je RTL-u na pitanje što je Tolušić rekao na odluku istražnog zatvora. Kaže da s kolegama iz Ureda europskog javnog tužitelja ima doista dobra iskustva kada je u pitanju brzina ispitivanja svjedoka i provođenje dokaznih radnji. U ovom slučaju je u pitanju 16 svjedoka. "U pogledu iznošenja obrane, gospodin Tolušić je detaljno iznio svoju obranu. Javno iznošenje obrane bi u ovom trenutku štetilo našoj obrani i presumpciji nevinosti. Ne mogu eksplicitno govoriti o tome što je rečeno u obrani", kazao je Stanić.

Nepravilnosti je u reviziji natječaja utvrdila i ministrica poljoprivrede, koja je priznala da su se čuli. Stanić je komentirao i je li bilo pritiska na Ministarstvo poljoprivrede i kazao da će o tome iskaze davati svjedoci. "Nepravilnost pri nekom natječaju u Ministarstvu poljoprivrede ili u bilo kojem tijelu ne znači nužno da je došlo do počinjenja nekog kaznenog djela. Ne možemo smatrati da je svaka nepravilnost jednaka počinjenju kaznenog djela. Je li nepravilnosti bilo? Moguće. Možda je, možda nije, ali to ne znači da je došlo do počinjenja djela", tvrdi Stanić.

Na pitanje je li Tolušić zaista čupao vinovu lozu koja je već bila zasađena kako bi dobio sredstva, Stanić nije htio odgovoriti jer bi to, kaže, naštetilo obrani. "Moramo svi zajedno doprinijeti da stvorimo kolektivnu svijest da ukoliko bespotrebno pričamo o činjenicama, sadržaju itd. time štetimo okrivljenicima i otežavamo postupak sudu. Moramo ostaviti da sve stranke rade svoje", naglasio je Stanić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier: Tolušić