Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Rokovo

Rokovo 2010: Propustili smo objaviti, pročitajte sada

        22.08.2010.         2697 pogleda
Rokovo 2010: Propustili smo objaviti, pročitajte sada

U virovitičkoj gradskoj upravi u ponedjeljak, 23. kolovoza biti će održana konferencija za novinare na kojoj će organizatori osvrnuti na sve one sadržaje koje su nam pripremili za ovogodišnje Rokovo. Nema sumnje da je Rokovo uobličeno u kulturno-zabavnu i turističku manifestaciju koja se, međutim, još uvijek traži pa je ove godine, što zbog recesije, što zbog novih ideja, malo promijenilo koncepciju. No, čut ćemo što će nam o tome kazati u ponedjeljak nakon čega će biti dovoljno vremena za analize, ocjene i nove prijedloge. Mi ćemo se danas prisjetiti onih događaja o kojima na našem portalu niste mogli čitati - stigli smo ih zabilježiti, naši novinari su bili na licu mjesta, ali ih gužvi nisu stigli obraditi i emitirati. Kako nam je bitno da sve ostane zabilježeno u za današnju fotogaleriju izabrali smo fotografije  Rudija Vanđije s odličnog jazz koncerta Marijana Grubera u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Gotovo dva sata uz njega su svirali dr. Romano Tripalo na glasoviru Karlo Franić na trubi i Marcel Dević-Lino na bass gitari. Odsvirali su preko 30 skladbi, mahom jazz standarada, dajući pjesmama D. Ellingtona, G. Gershwina i drugih svoj osebujan doprinos.
Na ulici, na Šetalištu Edite Schubert svirao nam je Ivan Kovačević iz Josipovca kod Osijeka pod umjetničkim imenom Jimy Gitara. Ivan nije ulični svirač kako su ga najavljivali - rock, blues i country glazbu svira po klubovima i kafićima širom Hrvatske, a ovo mu je prvi puta da svira na ulici. „Trenutno imam ljetnu gažu po kafićima u Dubrovniku, a Viroviticu sam došao samo zbog Rokova. Prvi put sviram na mini pozornici postavljenoj na šetalištu i osjećaj je odličan. Lijepo je svirati onima koji su te došli slušati pa sjede na klupama ili, nešto dalje, a terasi kafića, a u isto vrijeme i slučajnim prolaznicima", ispričao nam Jimy. Na početku karijere svirao je u bandu, ali je ovako, rekao nam je u intervjuu za Virovitica.net, puno lakše.
Na mostu Dvorca Pejačević kao i svake godine održan je Otvoreni most Likovnog kluba Nikole Tricka na kojemu su umjetnici izložili svoje radove, ali i stvarali nove. Na Trgu kralja Tomislava, odnosno na Korzu, Udruga ljubitelja  starina organizirala je mini sajam antikviteta na kojemu je gostovala Udruga Stari zanati iz Koprivnice. Oni su nam rokovske dane uljepšali starinskim vrtuljkom na kojemu su se za 10 kuna uz djecu okretali i odrasli. No, o tome više u specijalnoj reportaži...

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
22.8.2010. 11:57
Sve u stilu osamnaestog stoljeća , valjda se tamo ponovo vraćamo , Kruha i igara i to je to!


Još iz kategorije Rokovo