Ruža Tomašić: hrvatska vlast nesnalažljiva u predsjedanju Vijećem Europske unije
Ćorić: SDP ne zaslužuje povjerenje; Ostojić: SDP će formirati vlast
Sučeljavanje na HTV-u bez čelnika vodećih stranaka i koalicija
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Bernardić: Upute DIP-a skandalozne, kako će oboljeli glasovati
Na području županije nema novozaraženih

  Aktualnosti

"Rokovi matematičari": Sudjelovalo 208 učenika osnvnih i srednjih škola

        26.03.2014.         2905 pogleda
"Rokovi matematičari": Sudjelovalo 208 učenika osnvnih i srednjih škola

U subotu 22.ožujka u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici održano je peto, jubilarno ekipno natjecanje iz matematike „Rokovi matematičari" na kojem su se natjecali učenici  osnovnih i srednjih škola. Osnovne škole natjecale su se u kategoriji ALFA, gimnazije u kategoriji BETA, tehničke škole u kategoriji GAMA i strukovne u kategoriji DELTA.

Ovogodišnje ekipno natjecanje bilo je zaista uspješno. Natjecalo se 208 učenika iz Orahovice,  Slatine i  Virovitice u 52 ekipe. Najviše je bilo gimnazijalaca.

Poslije natjecanja, profesor Toni Milun iz Zagreba održao je predavanje „Kako bi Google predavao matematiku“.

Organizator ovog događanja je Udruga prirodoslovaca „Ω 7“ iz Virovitice koja je osnovana prije šest godina, a za cilj ima popularizaciju prirodoslovlja. Sudjelovanje Udruge u projektima Škole fizike, zimske škole matematike, Radionica za pripremu državne mature ostvaruje ovaj cilj.

Uspješna realizacija ovakvih  projekata zahtijeva suradnju učenika, roditelja, nastavnika, ravnatelja, škola, grada, županije i naravno donatora koji imaju razumijevanja za ovakve projekte.Zato zahvaljujemo našim suradnicima: Gradu Virovitici, Županiji Virovitičko-podravskoj, našim dugogodišnjim donatorima „Romić-prometu“ iz Virovitice, „Dibi“  iz Suhopolja, Tvornici šećera Viro,  ZEA-i, Ljekarni Novoselac, Ljekarni Berry, a naravno i svima ostalima koji su nam pomogli.

Ovaj zahtjevni projekt pripremilo je Povjerenstvo za organizaciju i  provođenje natjecanja s voditeljicom prof. Jasminkom Viljevac. U Povjerenstvu su sastavljačice zadataka: za osnovnu školu učiteljice Ana Milnović, Ksenija Bosanac  i  Irena Muškić, za srednju školu prof. Mirta Đurašević, prof. Spomenka Smolić i prof. Marija Borbaš. Pripreme za provođenje natjecanja odradili su članovi Povjerenstva pofesori Mateja Uzelac i Marko Hajba, te dipl. ing. elektrotehnike Zvonko Smolić.

U komisiji za provođenje natjecanja i ispravljanje zadataka bili su osim članova Povjerenstva profesorice Kristina Zeman, Vlatka Hižman-Tržić te naši izvrsni studenti: Renata Vlahović, Marija Vidalina, Marina Kaselj, Irena Škalac, Filip Vašarević i Mario Kostelac. Na natjecanju je bilo tridesetak nastavnika-mentora koji su prihvatili suradnju te motivirali i pripremili učenike za natjecanje.

Prigodni program pripremili su učenici Gimnazije Petra Preradovića i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti sa svojim voditeljima profesoricama Majom Bašnec, Verom Žužić, Sunčanom Voronjecki i profesorom Pericom Mihaljevićem.

Voditeljica projekta prof. Viljevac zahvalila je na dugogodišnjoj suradnji i podršci ravnateljici Gimnazije Petra Preradovića prof. Ivani Bešir. Za korištenje dvorane i opreme za ovogodišnje natjecanje zahvalila je ravnatelju Tehničke škole prof. Ivanu Kučanu, a

ravnatelju Katoličke gimnazije vlč. Ivici Šohu što je omogućio svojim učenicima i djelatnicima sudjelovanje u organizaciji programa na natjecanjima proteklih godina.

Ispred novog vodstva Udruge prirodoslovaca, tajnica Mateja Uzelac zahvalila je na dosadašnjem radu članovima Izvršnog odbora koji su vodili Udrugu od 2008. do 2013.: Jasminki Viljevac, dosadašnjoj predsjednici i voditeljici projekata, Ivanu Fadljeviću, dopredsjedniku, Branku Svobodi, tajniku, Slobodanki Polašek, voditeljici Škole fizike i članu Izvršnog odbora, te članovima Izvršnog odbora  Veri Nađ-Lisjak, Zdravku Kovačeviću i Slobodanu Koletiću.

Na kraju natjecanja podijeljena su priznanja najuspješnijim ekipama natjecatelja u svim kategorijama.

 Ovakav način rada omogućuje suradnju nastavnika osnovnih i srednjih škola, učenika svih uzrasta, suradnju s društvenom zajednicom, otkrivanje i podržavanje darovitosti ali i učenje timskog rada koji je budućnost na svim područjima čovjekovog života.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

francek
26.3.2014. 13:10
Nedostaje Vam samo još informacija o tome tko je čistio učionice . Da , i nije puku priopćeno tko je od imenovanih pobjednik pobjednik...???????


Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.