Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Crna kronika

Roditelji bili protiv, pa je potajno upisao tečaj padobranstva

  Dragutin Šantoši/Večernji list           14.06.2009.         4084 pogleda
Roditelji bili protiv, pa je potajno upisao tečaj padobranstva

ORAHOVICA - U orahovačkim kafićima danas nije bilo glazbe, a među stanovnike se uvukla tuga. Samo prije nekoliko tjedana njihov sugrađanin Matija Knežević (27) potpisao je s osječkom tvrtkom “Elektrokovina” svoj prvi ugovor na neodređeno vrijeme.

Nedavno je, 20. svibnja, proslavio i 27. rođendan za koji mu je stariji brat Marko darovao dvije ulaznice zagrebačkog koncerta grupe U2, na koji nikada neće otići. Jer, u petak oko 19 sati uglednu orahovačku obitelj Ankice i dr. Đure Kneževića pogodila je tragedija. Matija je poginuo pri skoku padobranom!

Njegovi prijatelji danas su nam rekli da se Matija na tečaj padobranstva odlučio još prije dvije godine. Žudio je za nebeskim visinama, ali je to roditeljima prešućivao znajući dobro da mu neće odobravati.

Prije dva tjedna brat Marko pitao ga je što je s padobranstvom.

– Ne moraš ništa govoriti mami i tati. Odustao sam od padobranskog tečaja - odgovorio je Matija.

No, ljubav prema nebeskom plavetnilu bila je jača od obećanja bratu. U stanu obitelji Knežević u središtu Orahovice, u tišini i sa suzama u očima ulaze i izlaze rođaci, susjedi, prijatelji. Svi žale što više nema Matije koji je sve osvajao osmijehom, prijateljskim pristupom, svojom širokom slavonskom dušom.

– U petak se Matija oko 2.30 javio majci i rekao da će ići u Vukovar. Da pohađa tečaj doznali smo dan prije, u četvrtak, pošto je skočio svoj prvi padobranski skok. Nazvao me ushićen. Govorio je da je skakanje fantastično. Pitao sam ga kako se usudio skočiti kad u zraku ne može upravljati svojim tijelom, a odgovorio mi je da nema opasnosti, da se padobran sam otvara.

Nadao sam se da ćemo o svemu još razgovarati kad za vikend dođe kući. U petak je oko 19 sati policija javila o pogibiji. Sjeli smo u automobil i otišli u Vukovar. Bili smo očajni što je poginuo na tako apsurdan način – rekao nam je danas pretužni otac Đuro Kovačević.

Policija Kneževićima nije dopustila da dođu na mjesto tragedije niti da vide Matijino tijelo nad kojim tek treba obaviti obdukciju. Obitelj Šprajcar, u čije je dvorište Matija pao, ne zna kako nastaviti život.

- Ne mogu prodati kuću, a svaki put kad iziđem u dvorište, sjetit ću se užasnog prizora - shrvan je D. Šprajcar. Svakog 12. lipnja u dvorištu će zapaliti svijeću.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika