Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Zdravlje

Rječnik ovisnosti Siniše Brlasa dobit će i treće izdanje

        08.07.2013.         1097 pogleda
Rječnik ovisnosti Siniše Brlasa dobit će i treće izdanje

Nakon što je 2011. godine objavljen prvi cjeloviti rječnik ovisnosti u našoj zemlji pod nazivom "Terminološki opisni rječnik ovisnosti" kojega je autor profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, popularnost ovoga rječnika sve više raste pa će rječnik doživjeti i treće izdanje.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa još je 2011. godine otkupilo drugo izdanje rječnika za sve škole u državi, a ove godine ovaj jedinstveni rječnik u našoj zemlji doživjet će i treće izdanje. Ovoga puta interes za otkupom iskazao je Lions Clubs International (Distrikt 126 Croatia, Lions Club Slatina) koji će i financirati novo izdanje rječnika. Sve to pokazuje da Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije ima razgranatu suradnju kako s vladinim tako i s nevladinim sektorom.

Navedeno je pokazatelji i kako stručnjaci iz Virovitičko-podravske županije u našoj zemlji imaju značajnu, a često i vodeću ulogu u prevenciji i tretmanu javnozdravstvenih problema.

Izdavač "Terminološkog opisnog rječnika ovisnosti" je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i on je u elektronskom obliku dostupan na www.zzjzvpz.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje