Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Orahovica

Rister: Ne tražim od SDP da mi drži lojtre. Čvrsto i stabilno stojim na svojim nogama i upravljam gradom

  vn           12.05.2023.         3156 pogleda
Rister: Ne tražim od SDP da mi drži lojtre. Čvrsto i stabilno stojim na svojim nogama i upravljam gradom

Pod naslovom Izjava gradonačelnika Saše Ristera za medije portal Radio Orahovice objavio je takozvanu izjavu vezanu za neodržavanja sjednica Gradskog vijeća. Po starom običaju Rister selektivno bira medije kojima će dostaviti izjave čime nastavlja niz katastrofalnog HDZ-ovog odnosa prema javnosti (cenzura, prijetnje i otkazi na radiju, ne odgovara na pitanja i pozive novinara ...). Evo što je dostavio Radio Orahovici:

U protekle dvije godine mandata pokazao sam da sam za mir i stabilnost u našem gradu. Nastojao sam svakoga saslušati i s poštovanjem sa svakim porazgovarati, pojaviti se na gotovo svakom događanju. Nikada u ove dvije godine nisam gledao tko je koga birao ni tko je za što zaslužan. Nije mi važno tko je na kojoj strani političkog spektra jer mene vodi samo interes našega grada i nastojim opravdati povjerenje koje su mi građani dali.

Već sam nekoliko puta pozvao, a pozivam i dalje, sve vijećnike, koje su građani birali, da počnu raditi svoj posao i da rade ono za što su ih građani birali. Između ostalog da poštuju sjednice Gradskog vijeća dolazeći na iste i aktivno sudjelujući u procesu donošenja odluka. Gradsko vijeće kolektivno je tijelo, te ni jednom od građana odabranom predstavniku, osobni interesi ne smiju biti vodilja, kao što im ni vlast pod svaku cijenu ne smije biti cilj.

Projekti koje provodimo u našem gradu nisu ničije privatno vlasništvo, nego ih pokušavamo realizirati za dobrobit svih građana Orahovice. Na nama je da ih provedemo i privedemo uspješno kraju.

U svom dosadašnjem radu i djelovanju nisam nikada pristajao na ucjene pa neću ni sada. Dokaz tome je i odlazak HDZ-ove vijećnice, u oporbu, jer na njene ucjene, posredstvom njenoga oca, nisam pristao niti hoću. Ista je posredstvom svog oca tražila posao u struci do 1.4.2023.godine i uvjetovala je to svojim vijećničkim mandatom jer, kako je naveo otac, neće dolaziti na sjednice GV i ako se ne ostvari zapošljavanje ista će istupiti iz HDZ i ostavit će si mandat kako bi ostala vijećnica. Budući da nije dobila što je tražila ista je nezadovoljna napustila HDZ i postala nezavisna vijećnica. Također, isti su nezadovoljni i Odlukom Gradskog vijeća o izboru najpovoljnijih ponuda na Javnom natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, jer nisu dobili ono što su oni smatrali da trebaju dobiti.

Transparentno, otvoreno i jasno komuniciram sa svim svojim sugrađanima i uvijek sam za otvoreni dijalog i kompromis. Oporbene vijećnike pozivao sam i pozivam na razgovor i dalje. Prema navodima jednog privatnog portala predstavnici SDP-a kažu da meni vijećnici SDP-a neće držati “lojtre”. Ja to i ne tražim. Čvrsto i stabilno stojim na svojim nogama i upravljam našim gradom.

Za suradnju i dijalog jesam, a na ničije ucjene ne pristajem. Mišljenja sam da izbori nisu rješenje i da ne bi trebali trošiti novce građana, stopirati projekte, riskirati funkcioniranje grada i javnih ustanova samo zbog nečijih osobnih interesa i da bi se proveli osvetnički planovi nekih nezadovoljnika.

Još jednom pozivam sve na dijalog. Moja je savjest mirna, a oni koji žele izazvati krizu vlasti i ići na izbore odgovarat će građanima, a ne meni. Njima na dušu.

Iduća sjednica GV sazvana je za petak 26.svibnja u 18 sati. Nadam se da će do tada oporbeni vijećnici shvatiti da izbori nisu rješenje. Ako ne bude tako, ne preostaje nam ništa nego ići u iste. Izbora i rezultata se ne bojimo. Mene ne zanima vlast pod svaku cijenu. Mene zanima isključivo interes grada i građana.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Orahovica