Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Izbori 2013.

Rezultati predizborne ankete HSPD-a za Viroviticu

        26.02.2013.         4228 pogleda
Rezultati predizborne ankete HSPD-a za Viroviticu

Prema anketi koju je u prosincu proveo HSPD za virovitičkog gradonačelnika ponovno bi bio izabran kandidat HDZ-a Ivica Kirin. SDP-ovac Ivan Barić osvojio bi 15, a Siniša Prpić 14 posto glasova s tim da HSPD još nije istakao kandidata . „To nismo učinili što po novom Zakonu gradonačelnik prilikom usvajanja proračuna može imati itekakvih muka. Ako građani Virovitice i neka nova anketa kaže da to učinimo onda ćemo to i učiniti. O tome će na kraju odlučiti tijela stranke i članstvo“, kaže predsjednik HSPD-a Siniša Prpić.

Rezultati ankete izbora za Gradsko vijeće prema anketi HSPD-a izgledaju ovako:

HDZ – 39 posto
SDP – 23 posto
HSPD – 12 posto
Laburisti 6 posto
HSP i HDSSB po 1 posto
Neodlučnih 18 posto

Za ostale stranke, poput HNS-a, HSS-a ili HSLS-a nitko se nije izjasnio.  

Anketa je rađena na uzorku od 100 ispitanika. Poznata je struktura ispitanika – spol, dob, i zanimanje, a bilo je pitanje što bi ljudi mijenjali u gradu.“Oni koji su se izjasnila da bi glasovali za HDZ istakli su da je u gardu sve dobro i da ništa nebi mijenjali. Drugi su rekli da je glavni problem u gradu lopovluk“, ističe Prpić.

Anketari HSPD-a ispitanike su zvali na fiksni telefon pa je velika mogućnost sistemske pogreške. „Dobili smo većinom staru populaciju, a mi se nadamo i vjerujemo da  ćemo našom predizbornom kampanjom animirati mlade ljude jer želimo da upravo oni izađu na izbore o odluče o svojoj sudbini. Mi u svojim redovima imamo mlade i stručne ljude koji su spremni preuzeti odgovornost u gradu“, kaže Prpić.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

istina2
1.3.2013. 22:21
Vidi što smo odjednom postali senilni pa zaboravljamo tko je to vedrio i oblačio ovom državom i županijom oko 20 godina i doveo nas u ovakvu poziciju gdje jesmo danas...
siniša prpić
1.3.2013. 21:08
@run-dmc, desnica se pokazala odlučnija..., ako ništa drugo kod kadroviranja. Da se nije imalo toliko duuuuuboke prstiće u đepovima građana, gdje bi im bio kraj ?! No, sve je u mjeni.....

youtube.com/watch?v=p8zDQGeHgGs
run-dmc
1.3.2013. 20:21
Siniša, u ovom svepćem ludilu na svim razinama (i na državnoj i na lokalnoj), možemo si priuštiti i malo humora, zar ne? Za razliku od ovih kompleksaša s lijevice, desnica je barem bogata duhom... :)
siniša prpić
1.3.2013. 19:24
@run-dmc, doista dobro. Dugo se nisam nasmijao nekom komentaru, kao ovom Vašem, Pazite se. jer oni koji imaju duha, baš i ne završavaju u raju....
Riskiram da me ovi s lijeva sada dohvate. No, dobra Vam je spika, osobito ona o "....vjerojatnije je da neće dobiti posao u nekom od resornih ministarstava..."
Komentar ispod Vašeg je također duhovit, no dijametralno suprotno. Autorica bi mogla završiti u raju ( Blago siromašnima duhom, njihovo je ..... ).
fitilj
1.3.2013. 18:26
kolega slavujj potpuno si u pravu, jer kao što smo u proteklih 22 godine vidjeli virovitičko-podravska županija nije imala ni jednog jedinog saborskog zastupnika koji bi srcem i dušom bio za građanke i građane koje su ih izabrali.

Mi smo ih birali, a oni se odmah nakon izbora prodali za privilegije i položaje u metropoli i dizali ruke protiv dobrobiti onih čijim su glasovima zasjeli na bogate proračunske valove.

Nama treba jaka regionalna stranka. Stranka koja neće ići po zapovjedi u Zagreb i neće biti konjušari evropske unije, i sluge brutalnog neoliberalnog kapitalizma i bankarskih lobija koji u svojoj gramzivosti za profitom uništavaju društvo i zajednicu.

Nažalost teško će biti pokrenuti učmalo i beznadežno biračko tijelo i uvjeriti ga da je rotacija dva postkomunistička zla, HDZ-a i njegovih satelita i SDP-a i njihovih satelita samo pretakanje iz šupljega u prazno.
slavujj
1.3.2013. 18:00
Moje je mišljenje da ako HSPD i gospodin Prpić mogu i imaju izglede za puno bolji izborni rezultat,naravno ako ostanu samostalni i svoji,bez priližavanja bilo kome,samo tako mogu rasti kao stranka i nikako drugačije!
fitilj
1.3.2013. 13:33
Izvinjavam se istina2, ali glupljeg i pristranijeg komentar od ovog tvoga, već dugo vremena nisam pročitao.

Ama što je to Nadica učinila da dolaziš na suludu ideju da će "ekipa koju će ona ekipirati za vođenje grada Virovitice i županije raditi istim žarom i energijom za boljitak grada i županije."

Kao što vidimo iz sve većeg broja nezaposlenih, pada buto socijalnog produkta, sve većeg porasta zaduživanja građana kako bi preživljavali, sve većeg pada životnog standarda i porasta bijede i siromaštva hrvatskih građanki i građana, kukulele vlada u proteklih 14 mjeseci nije učinila apsolutno ništa za dobrobit građanki i građana.

Prema tome kao što su to činili u prošlosti tako će lokalni međeti to činiti i ubuduće. Plesati će onako kako im to naredi potrčko evropskih komesara Zoki.

A ovo o čemu ti pričaš je samo provođenje onoga što
istina2
1.3.2013. 12:38
Prava činjenica je da je gospođa Nada Čavlović Smiljanec povukla najvidljivije i najučinkovitije poteze za boljitak Hrvatske od kako je ravnateljica porezne uprave i pomoćnica ministra financija .A to argumentiram s tim da se obračunala sa sivom ekonomijom na svim poljima od uklanjanja poker aparata iz ugostiteljskih objekata jer su tamo bili godinama nelegalno pod zna se čijim patronatom i zaštitom,zatim uvela jefiskalne blagajne i time znatno smanjila mogućnost manipulacije kod prijave poreza ,inspekcije porezne uprave su non stop na terenu i rade na provođenju zakona RH.Tako da nesumnjam da će i ekipa koju će ona ekipirati za vođenje grada Virovitice i županije raditi istim žarom i energijom za boljitak grada i županije.
run-dmc
1.3.2013. 10:00
`Uzdravmozak Research`, najprestižniji časopis ove vrste, objavio je dvije studije o biračima koja će u svbinju izaći na lokalne izbore, a rezultati su iznenadili mnoge.

Dobiveni rezultati istraživanja provedenog u Virovitici, u travnju prošle godine, promijenili su pogled na saznanja u tom području. Naime, ranija istraživanja pokazala su da nema razlike u razvoju ili emocionalnom i psihološkom stanju birača koji su na parlamentarnim izborima glasali za Kukuriku koaliciju. Novo istraživanje dalo je drugačije rezultate.

Kako je objasnio predsjednik virovitičkog HSPD-a, gosp. Siniša Prpić, problemi s `novim biračima` su nedavni fenomen pa su tako sva istraživanja na tom području preliminarna, često provođena na malim grupama i tijekom kraćeg vremenskog razdoblja.

U njegovoj studiji korištena je metodologija koja je inovativna i na kvantitativnoj i kvalitativnoj razini. Prpićeva studija provodila se na većem uzorku na lokalnoj razini (100 osoba), i najvažnije, obuhvatila je i izjave Kukuriku birača, danas pametnijih osoba, koji su bili zavedeni jeftinom demagogijom.

Prema rezultatima istraživanja, koji su podigli veliku prašinu, 12 posto birača koji su glasali na parlamentarnim izborima za Kukuriku-koaliciju razmišljalo je o samoubojstvu (taj postotak kod desno orijentiranih birača iznosi 5 posto), skloniji su nevjeri (40 prema 13 posto), češće su među nezaposlenima (28 prema 8 posto) i vjerojatnije je da će takvi birači posjećivati psihoterapeuta (19 prema 8 posto). Također, prema ovom istraživanju, birači iz istospolnih zajednica skloniji su glasati za SDP i HNS, za razliku od birača iz heterosekslualnih zajednica.

Kod HSPD-ovih i HDZ-ovih birača vjerojatnije je da neće dobiti posao u nekom od resornih ministarstava. Prema podacima ovog istraživanja, radi se o 99 posto slučajeva (taj postotak kod birača iz istospolnih zajednica iznosi 8 posto) i općenito su manje zdravi, siromašniji te skloniji pušenju.

Zanimljovo bi bilo istražiti da li ovi rezultati istraživanja imaju ikakve veze sa kadrovskom politikom vladajuće Kukuriku koalicije SDP-a i HNS-a, te u kojoj mjeri podrška uvođenju spolnog odgoja u školama utječe na opredjeljenost birača iz istospolnih zajednica za neku političku opciju.
slavujj
28.2.2013. 23:47
tako je zabrebe,slažm se s vašim komentarom,
onaj tko nas pokušava utopiti- sigurno spasiti ne može!
zagreb
28.2.2013. 22:26
Ako glasaju oni nezaposleni koji su pola radnog vjeka na burzi , trebaju se nadati da će i ostati ako ostane ova vlast u Virovitici i,gradu i županiji.
siniša prpić
28.2.2013. 22:24
@mastermind, zbog toga dišem......, između ostalog.
mastermind
28.2.2013. 15:59
Ne znam kako postići veći izlazak na izbore kad su birači već u stanju apatije...
siniša prpić
28.2.2013. 15:55
@fitilj, to je ( za anketiranje ), poprilično veliki uzorak.
siniša prpić
28.2.2013. 15:52
@vlaado, htjelo se upozoriti na činjenicu da su stvari u Virovitici ozbiljne, vezano uz predstojeće izbore.
Isto tako, iz naše je ankete ( prosinac 2012. ) vidljivo da ni Hdz nije siguran u pobjedu. Kod aktualnog gradonačelnika će stvari postajati "sve zamršenije", te njegovih 50% treba shvatiti uvjetno.
Ova anketa je alarm za sve one koji žele stvarne promjene u Virovitici. Potreban je izlazak birača, svakako veći od 55%. Pozz
fitilj
28.2.2013. 12:29
Uzmemo li u obzir da prema popisu birača s prošlih izbora je bilo 20.286 birača s pravom glasa od kojih je glasovalo 10.670 ili 52,60%, ovih 100 ispitanika je izuzetno mali broj da bi se anketa smatrala reprezentativnom.

To je knap 0.5% ispitanika od ukupnog broja birača. ili 0.94% od ukupnog broja birača koji su glasovali.vlaado
28.2.2013. 11:13
Nešto tu ipak smrdi: HDZ je "naručio" anketu i ekipa sa slike kaže da je namještena.
Ova njihova anketa pokazuje skoro identične rezultate i nije namještena? Ili nesem zarazmel kak se spada?
Templarius
28.2.2013. 10:57
Ako je anketa tocna, zalosna je...
portal
28.2.2013. 9:34
Hahahahahahaha..........aplauz za bedastoće
siniša prpić
27.2.2013. 22:30
Ispravak : ...više se ne bu kralo....
Ti vrapca, pa ja to ne znam ni reč...., a kamoli napraviti. A nekima to ide već dobrih 20 godina.
siniša prpić
27.2.2013. 22:27
@portal, e pa više se ne bu kralu u Virovitici. Tudom ?! I ti pođi u miru. Lijevom stranom...., za razliku od jakise. Doduše, "partije" su vam u istoj zgradi.
portal
27.2.2013. 21:25
U programu može pisati svašta. Kako ćeš ostvariti borbu protiv kriminala s nivoa za kojega ćeš se boriti na predstojećim lokalnim izborima. Ta priča ne drži vodu. Pozz
siniša prpić
27.2.2013. 19:45
@portal, u pravu si. Iznenađenje slijedi, vrlo skoro. Na veselje dobronamjernih. I na žalost onih drugih. Još malo strpljenja.
Ta priča je samo dio onoga što piše u Programu.
Najvažniji dio se odnosi na borbu protiv kriminalaca i korumpiranih. Bez obzira iz koje stranke dolazili.
portal
27.2.2013. 17:39
@prpić vi ste također predstavnik kapitala, kapitala opljačkanih štediša. Dali ste zaboravili zbog čega ste osnovali stranku.
siniša prpić
27.2.2013. 15:49
@karlo01, da, ovo je doista upozorenje ljudima da izlaze na izbore, naravno, u koliko žele promjene u Vtc..Na tiskovnoj sam već rekao da je Hdz i prije 4 godine imao još bolji rezultat ankete za Grad, no namjerno su šutjeli i uplovili u "luku pobjede".

@portal, tvoja tvrdnja kao da dolazi iz Hdz-ove radionice. Želiš reći da je glas za Prpićeve, u stvari glas za Kirinove......, doista je svima poznato da ja u stvari zadnje 4 godine u Gr. vijeću podilazim Hdz-u i pripremam koaliciju s Hdz-om.
Isto tako je svima u Vtc. poznato da sam ja tipični predstavnik krupnog kapitala i predstavnik nečijih privatnih interesa. Kao što je poznato i da sam Sanaderu pljeskao pred Ministarstvima financija i pravosuđa, tamo još 2006. godine, kada je siroti Dr. Ivo bio obični "luk i voda".
Baš negdje u to vrijeme, glavu su protiv Sanadera i njegova stada dizali mnogi menađeri raznih virovitičkih tvornica.....
Glas za Prpića, je glas za Kirina...., pipl mast trast as, jel` da ?!!
Deca, ajte spat, što bi rekao gosp. Korotaj......
karlo01
27.2.2013. 15:05
Ovo mi više ide na navođenje glasaćkog tijela kome okružiti glas.Županija kao i grad po svim pokazateljima su na samom vrhu po bijedi i siromaštvu(pomalo mi djeluje kao Sjeverna Koreja)a daju pobijednički glas tom istom vodstvu koje ih je tu dovelo.
Tu bi ipak psiholozi kao struka trebali dati svoj glas !
istina2
27.2.2013. 11:37
zanimljivo svi izlaze sa anketama koje idu njimau korist biće zanimljivo sačekati ankete drugih stranaka zasada od onoga što nam je prezentirano ,a to je virovitički list i ova po narudžbi Prpića dijametralno se razlikuju od stvarne volje birača cirkus se nastavlja...
nadakon
27.2.2013. 10:14
Portal ako si u pravu to o čemu pišeš to bi bila jedna velika pljuska hspd-ovim biračima jer vodstvo te stranke hdz-ovce stalno proziva i naziva lopovima..živi bili pa vidjeli..
neutralan
27.2.2013. 10:07
Sve je to samo politika !!!!!!!
Za mene neće biti iznenađenja ako vlast formira HDZ-SDP . U ovoj državi je sve moguće , pa i to.
portal
27.2.2013. 8:54
Zanimljiva anketa,inače se ankete objavljuju u predizborne svrhe(kao nedavno objavljena od strane HDZ-a). Šta je Prpić htio poručiti objavom ove ankete?..... da HDZ-ovih 39% i HSPD-ovih 12%
su sasvim dovoljni za formiranje vlasti u Virovitici. Priče o trećem bloku su priče za malu djecu,dogovori o podjeli funkcija (HDZ-HSPD)su u završnoj fazi.
Tako je i ova anketa priča o jednoj novoj ljubavi.
mika
27.2.2013. 7:17
Narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje, izaberu pa onda pljuju po njoj da nevalja.
vlaado
27.2.2013. 1:01
jbg, stole, pa ti zbilja nemaš dume o situaciji. šta možeš..
stole123
27.2.2013. 0:02
za ovakve rezultate sdpeovci bi se trbali upitati zašto.to je rezultat otprilike kao i članstvo u strankama onih 18 posto će se podjeliti na hspd,hdssb i laburiste ali to je otprilike i predviđeno,osim ako narod ne uključi mozak pa podrži neku novu opciju koja nije bila na vlasti,što je lako moguće jer narodu je dosta i hdzea i sdpea,


Još iz kategorije Izbori 2013.